Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Πρώην αιχμάλωτος της ISIS αποκαλύπτει: Οι τζιχαντιστές προετοιμάζονται για χτύπημα μεγαλύτερο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Ένας Βρετανός φοιτητής ιατρικής, ο οποίος κατάφερε έστω για ένα μικρό διάστημα να κερδίσει την εμπιστοσύνη των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους,
προειδοποιεί: Σχεδιάζουν κάτι πολύ μεγαλύτερο από τους «απλούς» αποκεφαλισμούς των θυμάτων απαγωγής!

«Είναι γεμάτοι μίσος. Μπορείς να δεις τη φωτιά στα μάτια τους», λέει ο Ahmad Rashidi. «Εάν “μυρίζεις” Ευρώπη, θα σε σκοτώσουν», προσθέτει.

Ο Rashidi αναφέρει ότι η Οδύσσειά του ξεκίνησε όταν ανταποκρίθηκε στο αίτημα ενός φίλου του και ταξίδεψε από το Λονδίνο προς τη Συρία, προκειμένου να εντοπίσει τις δίδυμες κόρες του που το είχαν σκάσει από το σπίτι τους για να παντρευτούν τζιχαντιστές της ISIS.

κοριτσια

Ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, ο Rashidi ισχυρίζεται ότι εντόπισε ένα από τα κορίτσια σε μια μικρή πόλη στο βόρειο Ιράκ. Αλλά πριν προλάβει να σώσει την κοπέλα, ο ίδιος πιάστηκε αιχμάλωτος και βασανίστηκε, κατηγορούμενος ότι είναι κατάσκοπος και δημοσιογράφος.

«Τις πρώτες δύο εβδομάδες ήταν εφιαλτικά», αναφέρει ο Ahmad. Όμως στη συνέχεια, όπως προσθέτει, κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των τζιχαντιστών, αφού τους έπεισε ότι ήταν ένας γιατρός που ήθελε να ενταχθεί στην οργάνωσή τους.

Σύντομα του επέτρεψαν να κυκλοφορεί ελεύθερος μέσα στις εγκαταστάσεις της ISIS, όπως επίσης και να χρησιμοποιεί τους υπολογιστές τους. Τότε κατάλαβε ότι οι τζιχαντιστές δεν ήταν αποκομμένοι από τον υπόλοιπο κόσμο, όπως κανείς θα περίμενε.

Αντί να ανησυχούν με τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον τους, εκείνοι χαίρονται, επειδή η προσοχή είναι στραμμένη πάνω τους και όχι στην αλ Κάιντα, λέει ο Βρετανός φοιτητής.

«Θέλουν να ξεπεράσουν την αλ Κάιντα. Θέλουν να κάνουν κάτι μεγαλύτερο από το χτύπημα στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου», συμπληρώνει.

Ο Rashidi σύντομα απαλλάχθηκε επισήμως των κατηγοριών με τον όρο όμως ότι θα μείνει στη χώρα και θα βοηθήσει την ISIS. Ωστόσο, κατάφερε να δραπετεύσει, διασχίζοντας τα σύνορα με την Τουρκία.

http://player.theplatform.com/p/2E2eJC/nbcNewsOffsite?guid=mtp_01engel_ISIS_150125
http://olympia.gr


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...