Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Ισραήλ: Ανησυχία για ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή.

Έντονη είναι η ανησυχία των ισραηλινών σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλαδα.
Οι Ισραηλινοί φοβούνται πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα καταργήσει τις συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας-Ισραήλ, καθώς το κυβερνών, πλέον, κόμμα, έχει ακολουθήσει σκληρή αντιισραηλινή γραμμή. Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον η ανάλυση της έγκριτης ισραηλινής εφημερίδας Jerusalem Post.

"To κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο νικητής των εκλογών στην Ελλάδα. Το κόμμα αυτό, πέραν των οικονομικών εξαγγελιών του, τηρεί, μόνιμα, αντιισραηλινή στάση. Το κόμμα αποτελείται από διάφορες συνιστώσες, από ακραίους μαρξιστές, μέχρι οικολόγους.

Το κόμμα αυτό έχει λάβει, ανοικτά, θέση υπέρ των Παλαιστινίων και ζητά την κατάργηση των συμφωνιών στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ. Υποστηρίζει επίσης τη δημιουργία παλαιστινιακού κράτους, βάσει των συνόρων του 1967.
Ελλάδα και Ισραήλ έχουν αναπτύξει μια πολύ ισχυρή σχέση, από το 2008, σε διάφορους τομείς, της στρατιωτικής συνεργασίας και της συνεργασίας σε θέματα ασφάλειας, περιλαμβανομένων.
Ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα του έχουν, πολλές φορές, επιτεθεί στο Ισραήλ, δηλώντας πως δεν είναι αντισημίτης, αλλά “αντισιωνιστής”.

Ο πρώην επικεφαλής του κόμματος, Νίκος Κωνσταντόπουλος, είχε, επανειλημμένα προσφέρει τις νομικές του υπηρεσίες, υπερασπίζοντας Άραβες τρομοκράτες, στα δικαστήρια.

Πέρυσι ο Τσίπρας είχε δηλώσει πως “όλος ο κόσμος πρέπει να προσπαθήσει, ώστε το Ισραήλ να σταματήσει τις εγκληματικές επιθέσεις και τη βαρβαρότητα κατά των Παλαιστινίων. Δεν μπορώ να βλέπω του ισραηλινούς να σκοτώνουν παιδιά στην Παλαιστίνη. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό”. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης έξω από την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της τελευταίας σύγκρουσης Ισραήλ-Χαμάς.

Μια ακόμα εξέλιξη αφορά το νεοναζιστικό κόμμα της Χρυσής Αυγής, το οποίο καταλαμβάνει την τρίτη θέση, παρά το γεγονός ότι ο επικεφαλής του Νίκος Μιχαλολιάκος και πέντε ακόμα βουλευτές του είναι προφυλακισμένοι".

Πηγή: Jerusalem Post
Απόδοση-Επιμέλεια: On Alert

http://www.onalert.gr/stories/israhl-anhsyxia-gia-syriz-kai-xrysh-aygh/40300

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...