Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Νέος Διοικητής στην ΕΥΠ - Ποιος τοποθετήθηκε.

Αλλαγή φρουράς στην ΕΥΠ. Η κυβερνηση του Αλέξη Τσίπρα επέλεξε τον δημοσιογράφο...
Γιάννη Ρουμπάτη ως νέο επικεφαλής της ΕΥΠ.

Ο Γιάννης Ρουμπάτης υπήρξε σύμβουλος του Ανδρέα Παπανδρέου επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, είχε ευθεία σύγκρουση με το σύστημα Σημίτη και συγκρουσιακή σχέση με τον Γιώργο Παπανδρέου.
Επικεφαλής της ΕΥΠ αναλαμβάνει ο Γιάννης Ρουμπάτης όπως ανακοινώθηκε στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας. Στην ευαίσθητη θέση του διευθυντή θα καθίσει ένας δημοσιογραφος με πολλές εμπειρίες, καλός γνώστης της εξωτερικής πολιτικής και πάνω απ' όλα με βαθιές δημοκρατικές πεποιθήσεις.  O Γιάννης Ρουμπάτης γεννήθηκε στις 3 Ιουλίου 1948 στα Ιωάννινα.

Σπούδασε στις ΗΠΑ, και είναι διδάκτορας Διεθνών Σχέσεων του φημισμένου  Πανεπιστημίου Johns Hopkins της Ουάσινγκτον.

Υπήρξε ανταποκριτής της εφημερίδας «Το Βήμα» στην Ουάσινγκτον. Μετά την άνοδο του Ανδρέα Παπανδρέου στην εξουσία το 1981, ο Γιάννης Ρουμπάτης έγινε ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού για θέματα Διεθνών ΜΜΕ.

Τον Μάρτιο του 1987 τοποθετήθηκε στη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου, παραμένοντας μέχρι τον Ιούνιο του 1988, οπότε ο Ανδρέας Παπανδρέου αποφάσισε να επαναφέρει στη θέση αυτή τον Δημήτρη Μαρούδα.

Από το 1994 ως το 1999 διετέλεσε ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ενώ εξελέγη από τους συναδέλφους του και αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος για το διάστημα 1995 - 1999.

Το 1987 εξέδωσε το βιβλίο Δούρειος Ίππος: Η αμερικανική διείσδυση στην Ελλάδα, 1947-1967, βασισμένο στην διδακτορική διατριβή του για το Johns Hopkins, στο οποίο καταγγέλλει τόσο τις τότε αμερικανικές κυβερνήσεις όσο και την ελληνική μετεμφυλιακή Δεξιά για την διαπλοκή της με αμερικανικές υπηρεσίες.


http://www.onalert.gr/stories/neos-dioikitis-stin-eyp-poios-topothetithike/40459

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...