Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

Ενδεικτικά σημάδια της ελεύσεως του Αντιχρίστου.

Αν και είναι άγνωστο πότε θα έλθει ο Αντίχριστος, υπάρχουν εν τούτοις μερικά σημάδια, που θα προηγηθούν.
Ο Απόστολος Παύλος μας λέγει να προφυλαγόμαστε από τις απάτες, να μη μας παγιδεύσουνε οι διάφοροι αντίχριστοι με τις αιρέσεις τους, λέγοντάς μας, πως έφθασε το τέλος του κόσμου. Διότι, λέγει, «εάν μη έλθη η αποστασία πρώτον και αποκαλυφθή ο άνθρωπος της αμαρτίας» (Β’ Θεσ. Β΄ 3), δηλαδή ο Αντίχριστος, δεν πρόκειται να γίνει η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου.

Βλέπουμε, λοιπόν, ότι θα ‘ρθεί πριν και συγχρόνως με τον Αντίχριστο η αποστασία. Βέβαια φαινόμενα, εκδηλώσεις αποστασίας έχουμε συνεχώς. Αποστασία είναι η απιστία, η αμετανοησία, οι αιρέσεις, η κακότητα, η σκληροκαρδία, το μίσος μεταξύ των ανθρώπων, η υλιστική ζωή, ο ηδονικός βίος, η σαρκολατρία.


Λίγο πριν φανεί ο Αντίχριστος όμως, και κατά την διάρκεια της παρουσίας του, η ανθρωπότητα, που θα ζει μακριά από το Θεό, θα πέσει σε μεγάλη ασωτεία, σε ηδονική ζωή, σε θανατηφόρο αμετανοησία. Τότε το κακό θα φουντώσει. Οι πολλοί με οίστρο ασυγκράτητο θα φροντίζουν μονάχα, για τα παρόντα και τα γήινα. Θα παύσουν να φροντίζουν για τα πέραν του τάφου. Τότε η απιστία θα είναι προκλητική, ενώ το μίσος, η φιληδονία και η επιδεικτικότης στην κοσμική ζωή θα σκοτίζουν τις ψυχές, ώστε να μη βλέπουν το φως και την αλήθεια της Πίστεως.

Σημάδια συγκεκριμένα, που θα πορηγηθούν του ερχομού του Αντιχρίστου είναι τα εξής:
-                        Εμφάνιση πλήθους ψευδοπροφητών. Θα εμφανισθούν, όπως γράφει ο Ευαγγελιστής Ματθαίος, πολλοί ψευδοπροφήτες. «Πολλοί ψευδοπροφήται εγερθἠσονται και πλανήσουσι πολλούς» (Ματθ. ΚΔ΄, 11).
-                        Θα παρατηρηθούν ακαταστασίες εθνών και πόλεμοι.
-                        Θα υποχωρήσει η αγάπη και θα επικρατήσει το μίσος.
-                        Θα έχει κηρυχθεί το Ευαγγέλιο σ’ όλη την οικουμένη.
Πηγή: «Ο Αντίχριστος», Αρχ. Χαραλάμπους Βασιλοπούλου, εκδ. «ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΤΥΠΟΣ» (Σελ. 11-13).
http://makkavaios.blogspot.gr/2015/01/blog-post_94.html


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...