Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Αγρίεψε ο Τσίπρας: Να αποσυρθεί το «Μπαρμπαρός», λέει προς την Τουρκία.

σχόλιο Γ.Θ : Μήπως είναι κρυφοακροδεξιός;...

Θέμα σεβασμού των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας...
από την Τουρκία θέτει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του που δημοσιεύει η τουρκική εφημερίδα Sabah, λίγα μόλις 24ωρα πριν πραγματοποιήσει το πρώτο του ταξίδι ως πρωθυπουργός στη Λευκωσία.
 Σε ερώτηση για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο πρωθυπουργός λέει ότι «ακόμη και στις πιο δύσκολες εποχές των ελληνοτουρκικών σχέσεων ο ΣΥΡΙΖΑ έπαιξε δραστήριο ρόλο στις ειρηνόφιλες κινήσεις των δύο χωρών διατυπώνοντας την ανάγκη για ανάπτυξη των σχέσεων εμπιστοσύνης με την Τουρκία.
»Ο μόνος τρόπος για να κάνουμε βήματα προς την κατεύθυνση αυτήν είναι ο σεβασμός προς τα κυριαρχικά δικαιώματα και την αρχή της καλής γειτονίας. Αλλά πώς μπορούμε να κάνουμε βήματα προς το μέλλον όταν, για παράδειγμα, ο αριθμός των παραβιάσεων του εναέριου χώρου της Ελλάδας από την Τουρκία τριπλασιάστηκε το 2014 σε σχέση με το προηγούμενο έτος ή όταν εξακολουθεί να ισχύει η απόφαση περί casus belli;» τόνισε.
Ως προς το Κυπριακό, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει:
 «Εμείς υποστηρίζουμε τις συνομιλίες με τη διευκόλυνση του ΟΗΕ και για μια διζωνική και δικοινοτική ομοσπονδία με ενιαία διοίκηση και διεθνή ταυτότητα» »Πρέπει να υποστηρίξουμε επίσης την αύξηση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης στο νησί. Ωστόσο η επίτευξη των στόχων αυτών εμποδίζεται με δραστηριότητες όπως η παραβίαση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΑΟΖ ή την υφαλοκρηπίδα της Κύπρου από το πλοίο “Μπαρμπαρός” της Τουρκίας.
»Έχει μεγάλη σημασία πρώτον να εγκαταλείψει το εν λόγω πλοίο την περιοχή, και δεύτερον να μείνουν ανοιχτοί όλοι οι διπλωματικοί δίαυλοι για την επανέναρξη των συνομιλιών».

http://www.pontos-news.gr/article/129684/tsipras-pros-toyrkia-na-aposyrthei-mparmparos
http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2015/01/blog-post_355.html#.VMuncSyMbDc

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...