Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Έρχεται το πρώτο σχολείο για γκέι!


Μια ομάδα νέων του Μάντσεστερ έχει καταθέσει προτάσεις για τη δημιουργία του πρώτου σχολείου για γκέι μαθητές στη Βρετανία.

σχόλιο Γ.Θ : Αναμενόμενο... όπως αναμενόμενο είναι και η φωτιά που θα πέσει και θα μας κάψει...


Μια ομάδα νέων του Μάντσεστερ έχει καταθέσει προτάσεις για τη δημιουργία του πρώτου σχολείου για γκέι μαθητές στη Βρετανία. Η LGBT Youth North West ελπίζει να ανοίξει ένα σχολείο με 40 μόνιμες θέσεις για γκέι, αμφισεξουαλικούς, λεσβίες και τρανσέξουαλ …παιδιά στην καρδιά του Μάντσεστερ, εντός τριών ετών.

«Παρά τους νόμους που ισχυρίζονται ότι προστατεύουν τους γκέι από την ομοφοβική βία, η αλήθεια είναι ότι στα σχολεία, ιδίως, ο εκφοβισμός εξακολουθεί να είναι πολύ συχνός και προκαλεί τους νέους να αισθάνονται απομονωμένοι και αποξενωμένοι, κάτι που συχνά οδηγεί σε σκασιαρχείο και, στη χειρότερη περίπτωση, σε αυτοκτονία», δήλωσε η διευθύντρια της φιλανθρωπικής οργάνωσης Amelia Lee. «Αυτό θα σώσει ζωές».

Υπάρχουν επίσης σχέδια για να προσφέρουν υποστήριξη στο σπίτι σε 20 επιπλέον μαθητές που θα συνεχίσουν κανονικά τη σχολική τους εκπαίδευση, παράλληλα με την έναρξη του πιλοτικού προγράμματος. Αλλά ένας ανώτερος βουλευτής προειδοποίησε ότι το σχέδιο θα δημιουργήσει διαχωρισμό. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής των Τόρις Tim Loughton δήλωσε: «Πρέπει να κάνουμε πολύ περισσότερα για την καταπολέμηση του ομοφοβικού εκφοβισμού και για τη δημιουργία μιας πιο ανεκτικής κοινωνίας. Δεν μπορώ να δω πώς ο διαχωρισμός μιας ομάδας νέων ανθρώπων που προσδιορίζονται από τη σεξουαλικότητά τους μπορεί να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση».

Η Lee πάντως επιμένει ότι γενικά τα σχολεία είναι ανεπαρκώς εξοπλισμένα για να ασχοληθούν με ζητήματα σεξουαλικής ταυτότητας. Όπως είπε, «οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία έχουν προβλήματα στην αντιμετώπιση θεμάτων όπως ο ομοφοβικός εκφοβισμός και η έκφραση. Δυστυχώς, τα σχολεία μπορεί να είναι ένα από τα τελευταία προπύργια της ομοφοβίας. Έχουμε επίσης δει τραγικές περιπτώσεις, όπως αυτή της Elizabeth Lowe, μιας 14χρονης που αυτοκτόνησε σε ένα πάρκο στο Μάντσεστερ, επειδή δεν μπορούσε να αποκαλύψει την σεξουαλική της ταυτότητα και ανησυχούσε για το πώς θα το πει στους γονείς της».


www.telegraph.co.uk
http://www.antinews.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...