Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ «ΟΡΓΑΝΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΤΙΚΗ ΘΡΑΚΗ ;

σάρωση0001 
σχόλιο Γ.Θ : Με ποτάμια αίματος και υπεράνθρωπες θυσίες οι πατέρες μας έκτισαν μία Πατρίδα πονεμένη που προοριζόταν για πράγματα μεγάλα. Μια Πατρίδα που η γενιά μας παρακολουθεί την ξεθεμελίωσή της.
Δεν θα πέσουμε αμαχητί. Αυτοί που φιλοτιμούνται για την θυσία των ηρώων μας και που ξέρουν να αγαπούν έχουν μια μάχη μπροστά τους και μια υπόσχεση... ότι την Πατρίδα θα μας την πάρουν πάνω απ' τα πτώματά μας.Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Δεν πρόλαβε καλά να καταλαγιάσουν οι θριαμβευτικές επευφημίες για την εκλογική νίκη του Σύριζα και στην δυτική Θράκη άρχισαν να ακούγονται προβοκατόρικες δηλώσεις... εκ μέρους βουλευτών του που έρχονται σε πλήρη συμφωνία με την επεκτατική πολιτική της Άγκυρας στην άκρως ευαίσθητη αυτή περιοχή.
Όπως αναφέρει δημοσίευμα τη τουρκικής εφημερίδας, Habertürk, ο μειονοτικός βουλευτής της Ξάνθης, Hüseyin Zeybek, παίρνοντας αυτή την φορά το «λάβαρο» των τουρκικών διεκδικήσεων, δήλωσε με περισσή σιγουριά ότι ήρθε η ώρα να ικανοποιηθούν τα από καιρό εκκρεμούντα αιτήματα της μειονότητας, δηλαδή την αμφισβήτηση της συνθήκης της Λοζάνης προς όφελος των καθαρά τουρκικών συμφερόντων.
Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα, ο Hüseyin Zeybek αφού εξεδήλωσε την μεγάλη του ικανοποίηση για την εκλογή τριών μειονοτικών βουλευτών στην δυτική Θράκη, εξέφρασε την πεποίθηση του ότι τώρα άνοιξε ο δρόμος για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα της μειονότητας, δηλαδή την επίσημη αναγνώριση ότι η μειονότητα της δυτικής Θράκης είναι τουρκική, κατά παράβαση των διεθνών συνθηκών και προς μεγάλη ικανοποίηση του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, που όπως φαίνεται για άλλη μια φορά κατευθύνει τις κινήσεις των μειονοτικών, υποτιθέμενων αριστερών βουλευτών, που εκλέχτηκαν με την σημαία του Σύριζα.
Ο εν λόγω μειονοτικός βουλευτής, όπως αναφέρεται στην τουρκική εφημερίδα, επισήμανε ότι τα βασικά προβλήματα της μειονότητας είναι το εκπαιδευτικό, ένα γνωστό αίτημα της τουρκικής πλευράς η οποία επιδιώκει η εκπαίδευση των μουσουλμάνων της δυτικής Θράκης να είναι σύμφωνη με τα τουρκικά δεδομένα, παρά του ότι δεν είναι όλοι οι μουσουλμάνοι τουρκόφωνοι. Ειδικά οι Πομάκοι είναι θύματα της τουρκικής επεκτατικής πολιτικής που τους αναγκάζει να μαθαίνουν μια γλώσσα που δεν είναι η μητρική τους γλώσσα. Το δεύτερο και μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το γνωστό της άμεσης εκλογής των μουφτήδων της μειονότητας. Εδώ γίνεται κατάφορη παραβίαση των ισχυουσών δεδομένων καθώς σε καμία χώρα του Ισλάμ δεν εκλέγονται οι μουφτήδες και στην ίδια την Τουρκία διορίζονται από το κράτος καθώς είναι ουσιαστικά δημόσιοι υπάλληλοι. Πέραν τούτου, είναι γνωστή η ανθελληνική προπαγάνδα των δυο ψευτομουφτήδων, του Ahmet Mete της Ξάνθης και του İbraim Şerif της Κομοτηνής, που κανονικά θα έπρεπε να είναι στην φυλακή για αντιποίηση αρχής. Αλλά δεν έφταναν όλα αυτά για τον κύριο Hüseyin Zeybek. Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Habertürk, ζήτησε, ακούστε… να μπορούν να επικαλούνται οι μουσουλμάνοι της δυτικής Θράκης σαν μητέρα πατρίδα την Τουρκία, Anna Vatan, σε διαχωρισμό από την… πατέρα πατρίδα, Baba Vatan, δηλαδή την Ελλάδα!!
Αυτά τα «μαργαριτάρια» από τον βουλευτή του Σύριζα της Ξάνθης, Hüseyin Zeybek. Μάλλον σε αυτό το ευαίσθητο θέμα δεν αρχίσαμε καλά και θα είμαστε συνεχώς υπό επαγρύπνηση για πιθανά νεοτέρα παρατράγουδα. Είναι γνωστή η πάγια από χρόνια πολιτική της Άγκυρας στην περιοχή που επιδιώκει, με την συνδρομή συχνά και των εκλεγμένων μειονοτικών βουλευτών, την κατ αρχή συνδιοίκηση και στη συνέχεια την απόσχιση της περιοχής.
Οψόμεθα.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

http://nikosxeiladakis.gr


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...