Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015

Επιτέλους ΤΕΛΟΣ!

Ποιοι αποχωρούν και ποιοι προσπαθούν να κερδίσουν χρόνο...

σχόλιο Γ.Θ : Ότι είχαν να προσφέρουν στην νέα τάξη το πρόσφεραν...


Αποχωρεί από την πολιτική ο Τούρκογλου!
Τελικά ο Ευάγγελος Τούρκογλου φαίνεται να παίρνει απόφαση να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ και πιθανότατα και από την πολιτική ζωή του τόπου.
Μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες την Πέμπτη είπε: «Θα οδηγήσω το κόμμα στο συνέδριο», είπε, εγγυόμενος την ομαλότητα των απροκάλυπτων διαδικασιών. «Και εκεί τελειώνει η θητεία μου», συνέχισε.
«Βαδίζουμε στο συνέδριο χωρίς καθυστερήσεις αλλά συντεταγμένα και με ουσιαστική προετοιμασία. Όταν διεξαχθεί πρέπει να υπάρχει πραγματικό ενδιαφέρον της κοινωνίας να μας ακούσει και να ασχοληθεί ξανά μαζί μας επί της ουσίας. Πρέπει να υπάρχει στοιχειώδες κοινωνικό και εθνικό ακροατήριο επί της ουσίας που θα μας ακούσει και δεν θα παρακολουθήσει το θέαμα των τεθλιμμένων συγγενών» τόνισε στην πολιτική του εισήγηση ασκώντας παράλληλα κριτική προς την κυβέρνηση κάνοντας λόγο για… αντιμνημονιακή «τερατογέννηση».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στην κοινή συνεδρίαση της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας και του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος, ο κ. Τούρκογλου εκτίμησε ότι οι εκλογές ήταν βαριά ήττα για το ΠΑΣΟΚ, την παράταξη και την στρατηγική της, αλλά και τον ίδιο προσωπικά.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι δεν εκτιμήθηκε η προσπάθεια ή θεωρήθηκε ότι ανήκει στο παρελθόν και πως ο λαός εκφράστηκε κατά τρόπο σαφή υπέρ μιας άλλης στρατηγικής αλλά και με τρόπο αντιφατικό γιατί εκφράστηκε υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛΛ., υποστηρίζοντας ότι σχηματίστηκε μια κυβέρνηση αξιακής και πολιτικής τερατογέννεσης με κοινό παρανομαστή το αντιμνημονιακό μένος, «αλλά η πρώτη διεκδίκησή της είναι η παράταση του μνημονίου».
Ευχήθηκε να πάει η χώρα προς το καλύτερο, αλλά πρόσθεσε πως αν πάει προς το χειρότερο, η ευθύνη δεν θα μπορεί να χρεωθεί στο ΠΑΣΟΚ γιατί εκείνο είχε προειδοποιήσει.

Ο Καρατζαφέρης βάζει λουκέτο στον ΛΑΟΣ – Αναστολή λειτουργίας
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr o Γιώργος Καρατζαφέρης την Παρασκευή έχει συγκαλέσει τα όργανα του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού και είναι πολύ πιθανόν να ανακοινώσει την αναστολή λειτουργίας του κόμματος.
Ο Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά το 1% που πήρε στις εκλογές, φαίνεται να αποδέχεται πλέον την ιδέα ότι ήρθε η ώρα του να αποχωρήσει από την πολιτική.

Δεν ξεκολλάει από την καρέκλα ο Σαμαράς – Αρχίζουν οι αντιδράσεις

Παρά το γεγονός της σαρωτικής ήττας που υπέστη στις εκλογές, αλλά και τον αντιδράσεων που υπάρχουν στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας, ο Αντώνης Σαμαράς δεν θέλει με τίποτα να εγκαταλείψει την καρέκλα του προέδρου του κόμματος.
Και κατά την συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας της ΝΔ, την Πέμπτη , ο κ. Σαμαράς δεν έκανε κουβέντα για την «ταμπακιέρα» , για την αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα, αλλά σφυρίζοντας αδιάφορα για τα καταστροφικά λάθη που έγιναν, αγόρευσε για το τι θα κάνει στο μέλλον ως αρχηγός και πάλι του κόμματος.
Μάλιστα ο κ. Σαμαράς έφτασε μέχρι του σημείου να ισχυριστεί ότι οι εκλογικές απώλειες της Νέας Δημοκρατίας ήταν ελάχιστες και σημείωσε ότι «έχουμε υποχρέωση να είμαστε παρόντες και έτοιμοι», παραβλέποντας την ήττα με 8,5 ποσοστιαίες μονάδες και το γεγονός ότι η ΝΔ πήρε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά στην 40χρονη ιστορία της.
Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του tribune.gr, πάντως από τις αρχές της επόμενης εβδομάδας κιόλας, θα αρχίσουν να φαίνονται οι πρώτες έντονες αντιδράσεις προβεβλημένων στελεχών της παράταξης , που ήδη λαμβάνουν θέσεις για να διεκδικήσουν την προεδρία του κόμματος.
Στο παρασκήνιο ήδη έχουν γίνει οι πρώτες ζυμώσεις και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αρκετά προβεβλημένα στελέχη επιθυμούν να αλλάξει σελίδα η παράταξη αρχής γενομένης με την αλλαγή ηγεσίας, στην οποία καταλογίζουν τις εκλογικές αποτυχίες, αλλά και αδυναμία να φέρει πίσω στην ΝΔ την μεσαία τάξη.
Οι κινήσεις αμφισβήτησης του Σαμαρά, αναμένεται να πληθύνουν άμεσα, καθώς πολλοί ήταν αυτοί που πίστευαν ότι ο πρώην πρωθυπουργός θα είχε το σθένος και την ευθιξία να παραιτηθεί από την αρχηγία της ΝΔ , αλλά τελικώς δεν το έπραξε.
Οι επίδοξοι δελφίνοι, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες κρατούν ακόμη χαμηλούς τόνους και δεν εμφανίζονται , αναμένοντας και τις κινήσεις του φυσικού ηγέτη της μεγάλης παράταξης του μεσαίου χώρου του Κώστα Καραμανλή.
Ωστόσο , το πολιτικό σκηνικό φαίνεται να ευνοεί άμεσες κινήσεις εκ μέρους τους, καθώς σε λίγες μέρες θα γίνουν γνωστές και οι προθέσεις της κυβέρνησης για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ένα ζήτημα που πολλοί εκτιμούν ότι θα δημιουργήσει νέες αναταραχές στην Νέα Δημοκρατία, ιδιαίτερα αν το προτεινόμενο πρόσωπο προέρχεται από τους κόλπους της παράταξης.
Στο μεταξύ πάντως, ο Αντώνης σαμαράς εξακολουθεί να ηγείται δηλώνοντας ότι «Δεν θα κάνουμε μια καταστροφική αντιπολίτευση όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Κριτήριο θα είναι το συμφέρον της χώρας».
Ο πρώην Πρωθυπουργός, πάντως, στη συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας άσκησε έντονη κριτική στις πρώτες εξαγγελίες της νέας κυβέρνησης .
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ανακοίνωσε τη δημιουργία άτυπου πολιτικού συμβουλίου στο οποίο θα μετέχει και ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης καθώς και ανασυγκρότηση της ομάδας κομματικού σχεδιασμού.
Η πρόταση της Ν.Δ. για την αντιπροεδρία της Βουλής θα είναι ο Νικήτας Κακλαμάνης, ενώ γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου.
Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι αναλαμβάνουν οι βουλευτές, Κυριάκος Μητσοτάκης, Άδωνις Γεωργιάδης και Γιάννης Βρούτσης.

tribune



Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...