Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΕΝΑ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΛΛΟ ΤΑ «ΘΕΡΜΑ» ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ

σχόλιο Γ.Θ : Αναλωνόμαστε στις προεκλογικές κόντρες (λες και έχει σημασία ποιος διαχειριστής θα αναλάβει) αντί να προετοιμαστούμε στο σχέδιο του τούρκου που ολοένα και ξεθαρρεύει ανενόχλητος.
Λίγο πριν από κάθε μας καταστροφή υπήρχε διχόνοια... και μυαλό αυτό το έθνος δεν έβαλε...


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Παραμονές ελληνικών εκλογών, σχετική πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα και οι Τούρκοι πολλαπλασιάζουν τις ανακοινώνεις τους για «θερμά» επεισόδια στο Αιγαίο ενώ από ελληνικής πλευράς δεν γίνεται καμία αναφορά για την όλη κατάσταση που εμφανίζεται σαν εξαιρετικά εύφλεκτη και επικίνδυνη.
Το καινούργιο «σοβαρό» επεισόδιο, σύμφωνα πάντα με τις τουρκικές αναφορές, έγινε στις 16 του Ιανουαρίου στο ανατολικό Αιγαίο και στην ευρύτερη περιοχή του τουρκικού ναυστάθμου Aksaz. Όπως αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο, TCG, ευρισκόμενο καθ’ οδό να αναλάβει υπηρεσία στην μεγάλη τουρκική ναυτική βάση του Aksaz, που βρίσκεται απέναντι από την ελληνική νήσο της Ρόδου στην τουρκική ακτή, προφανώς παραβιάζοντας τα ελληνικά χωρικά ύδατα, υπέστη παρενόχληση από δυο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη F-16. Σύμφωνα με τους τουρκικούς ισχυρισμούς, τα δυο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν σε χαμηλό ύψος πάνω από το τουρκικό πολεμικό πλοίο παρενοχλώντας την πορεία του επί 40 δευτερόλεπτα, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στο πλήρωμα του τουρκικού πολεμικού. Το γεγονός αυτό καταγράφηκε αμέσως στο τουρκικό Γενικό Επιτελείο το οποίο με σήμα του προς τον ναύσταθμο ζήτησε ετοιμότητα αντίδρασης εκ μέρους της τουρκικής πλευράς, ενώ τα πληρώματα τέθηκαν σε επιφυλακή.
aksaz2
Αυτό το τελευταίο επεισόδιο όπως καταγράφεται πάντα μονομερώς από την τουρκική πλευρά, είναι το επόμενο ενός «σήριαλ». (τουρκικού ;), επεισοδίων που συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στο ελληνικό Αιγαίο είτε στον εναέριο, είτε στον θαλάσσιο χώρο. Επειδή δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από ελληνικής πλευράς και επειδή γνωρίζουμε από το παρελθόν τον προβοκατόρικο τρόπο ενημέρωσης της τουρκικής πλευράς, το επεισόδιο χρήζει περισσότερης έρευνας για να διαπιστωθεί η σοβαρότητα του.
Γεγονός πάντως είναι πως η χώμα μας διέρχεται μια περίοδο σχετικής πολιτικής αστάθειας καθώς είμαστε παραμονές πολύ κρίσιμων εκλογών και η ιστορία διδάσκει ότι η άλλη πλευρά του Αιγαίου συχνά έχει προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί παρόμοιες καταστάσεις για δικό της όφελος. Βέβαια το ζήτημα είναι το πόσο ισχυρή και αποτρεπτική είναι η ελληνική παρουσία στο Αιγαίο. Μια τέτοια παρουσία, σίγουρα θα αποθαρρύνει τους Τούρκους από κάθε προβοκατόρικη πρόθεση.
Εδώ είναι και το κρίσιμο ερώτημα για την χώρα μας!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

http://nikosxeiladakis.gr


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...