Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016

Συναγερμός σε Εσθονία-Πολωνία και Γερμανία: Βαλλιστικά συστήματα Ιskander-M στόχευσαν το Βερολίνο -Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία στέλνουν επειγόντως οι ΗΠΑ

Του Βασίλη Καπούλα

Η Ρωσία επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι στα πλαίσια της ρωσικής άσκησης λογιστικής υποστήριξης στο Καλίνινγκραντ στην περιοχή της Βαλτικής
έγινε και επίδειξη ικανοτήτων του τακτικού βαλλιστικού συστήματος «Iskander».  Σύμφωνα με πληροφορίες έχει σημάνει συναγερμός σε Εσθονία, Πολωνία και Γερμανία καθώς οι Iskander-M στοχεύουν …Βερολίνο εξοπλισμένοι με πυρηνικές κεφαλές!
Στην ουσία η Ρωσία με S-400, Iskander-M και Bastion έχει δημιουργήσει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων σε ολόκληρη την περιοχή…
Εσπευσμένα οι ΗΠΑ στέλνουν την τρίτη τεθωρακισμένη Ταξιαρχία της τέταρτης Μεραρχίας του Fort Carson, Colorado, στο λιμάνι του Bremerhaven, Γερμανία, με τελικό προορισμό την δυτική Πολωνία.
Συγκεκριμένα, η Ρωσία ανέφερε ότι έγινε επίδειξη μεταφοράς του συστήματος μέσω θαλάσσης αλλά και τρένου επιδεικνύοντας πολύ χαμηλούς χρονικούς βαθμούς τάξης και απόκρυψης/αλλαγής θέσης.
Πρόκειται για επιβεβαίωση του άρθρου μας χτες καθώς πρώτοι σας ενημερώσαμε για την εξέλιξη αυτή Συναγερμός στο ΝΑΤΟ: Η Ρωσία μεταφέρει βαλλιστικά συστήματα Iskander-M στο Καλίνγκραντ και επίλεκτες αερομεταφερόμενες δυνάμεις (VDV) στη Λευκορωσία.
Οι Εσθονοί ήδη νιώθουν την ρωσική ανάσα και προσπαθούν με κάθε μέσω να ενισχύσουν τις στρατιωτικές τους δυνάμεις και την νατοϊκή παρουσία στην περιοχή.
Ο αρχηγός των εσθονικών δυνάμεων ανέφερε ότι η Ρωσία θέλει να μετατρέψει την Βαλτική σε ρωσική λίμνη όπου δεν θα μπορούμε να δρούμε με ανεξαρτησία.

Μάλιστα το παρομοίασε με την Μαύρη Θάλασσα όπου όλες οι χώρες δεν μπορούν να αντιδράσουν στα ρωσικά συμφέροντα. Το σύστημα που έχει μεταφερθεί και είναι πλήρως λειτουργικό στον ρωσικό θύλακα του Καλίνινγκραντ έχει τεθεί σε υπηρεσία με τον ρωσικό στρατό το 2006.
Μπορεί να πλήξει στόχους σε αποστάσεις μεταξύ 50-500 χλμ με κάποιες πηγές να αναφέρουν το βεληνεκές του στα 700 χλμ (!) ενώ η κεφαλή του όπλου είναι βάρους 500κιλών με σύστημα τερματικής καθοδήγησης με την χρήση ηλεκτροπτικού αισθητήρα.
Στο Καλίνινγκραντ το σύστημα εξοπλίζει την 26 ταξιαρχία πυραύλων με 12 διπλούς εκτοξευτές στη περιοχή της λίμνης Peipsi.

Στο Καλίνιγκραντ έφτασε και η φρεγάτα «Admiral Essen» Η Λιθουανία ανακοίνωσε ότι θα διαμαρτυρηθεί προς τη Μόσχα.
«Η κίνηση αυτή, όχι μόνον αυξάνει την ένταση στην περιοχή, αλλά επίσης είναι πιθανόν ότι παραβιάζει διεθνείς συνθήκες που θέτουν όρια στην ανάπτυξη βαλλιστικών πυραύλων βεληνεκούς μεγαλύτερου των 500 χιλιομέτρων», δήλωσε ο λιθουανός υπουργός Εξωτερικών Λίνας Λινκεβίσιους κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Βίλνιους προσθέτοντας ότι το θέμα θα τεθεί κατά τη διάρκεια του προσεχούς συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας.
«Θα χρησιμοποιήσουμε όλους τους διαθέσιμους διαύλους, όχι μόνο για να θέσουμε το ζήτημα, αλλά και για να ζητήσουμε την τήρηση των διεθνών συνθηκών», είπε ο λιθουανός υπουργός Εξωτερικών εξηγώντας ότι ορισμένοι τροποποιημένοι τύποι των πυραύλων Iskander-M μπορεί να έχουν βεληνεκές 700 χιλιομέτρων, γεγονός που τοποθετεί το Βερολίνο στην ακτίνα δράσης τους με κέντρο το Καλίνινγκραντ.
Ο παρακάτω χάρτης σύμφωνα με την Φινλανδία απεικονίζει τις παραβιάσεις από ρωσικά Su-27.

Αυτό ήταν το Su-27 σύμφωνα με τους Φινλανδούς..












Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...