Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2016

Μήνυμα Σοκ Ρωσία προς ΗΠΑ: "Τεκτονικές αλλαγές στην Μέση Ανατολή αν επιτεθείτε στον Άσαντ"

Δήλωση που προκαλεί ανησυχία από την Μόσχα επιβεβαιώνει όσα έγραψε στο Millitaire.gr ο Μιχαήλ Στυλιανού με τίτλο “Η Συρία “σπίρτο” που μπορεί προκαλέσει αμερικανο-ρωσική ανάφλεξη!”


“Η άμεση επιθετικότητα” των ΗΠΑ κατά της συριακής κυβέρνησης και των ενόπλων δυνάμεών της, θα μπορούσε να δρομολογήσει “τρομακτικές αλλαγές, τεκτονικού χαρακτήρα” στη Μέση Ανατολή, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων RIA, επικαλούμενο την εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου των Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.Είναι από τις λίγες περιπτώσεις που η Μόσχα επιλέγει επισήμως να χρησιμοποιήσει τόσο σκληρές εκφράσεις για να δείξει την δυσαρέσκειά της έναντι της Ουάσινγκτον.

Η Ρωσία και οι ΗΠΑ υποστηρίζουν τις αντιμαχόμενες πλευρές που μάχονται στη Συρία. Μία πρόσφατη εκεχειρία που είχε επιτευχθεί με την ουσιαστική εμπλοκή της Ουάσιγκτον και της Μόσχας έχει καταρρεύσει, ενώ ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη βομβάρδισαν σήμερα θέσεις των ανταρτών, βορείως του Χαλεπίου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ “ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν σήμερα θέσεις των ανταρτών στα βόρεια του Χαλεπίου, ενώ ο στρατός σφυροκόπησε με πυρά πυροβολικού το παλιό τμήμα της πόλης στη διάρκεια μεγάλης επίθεσης, σύμφωνα με τους αντάρτες αλλά και το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που έχει την έδρα του στη Βρετανία.

Οι αεροπορικές επιδρομές είχαν ως στόχο τις γραμμές ανεφοδιασμού, στην πρώτη γραμμή των πολεμικών συγκρούσεων, βορείως του Χαλεπίου.

Πηγή του στρατού δήλωσε στα κρατικά ΜΜΕ της Συρίας, ότι οι στρατιωτικές δυνάμεις ενίσχυσαν τις θέσεις τους, εξέλιξη, την οποία αμφισβητούν οι αντάρτες, που δηλώνουν ότι απέκρουσαν νέα μεγάλη επίθεση”.

ΠΗΓΗ: militaire
http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/2016/10/rwssia-hpa-syria.html

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...