Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Ποιες χώρες έχουν τη μεγαλύτερη πιθανότητα να πληγούν σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου και ποιες μικρότερη (φωτό)

Οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης της Τουρκίας, Νουμάν Κουρτουλμούς, στο πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή,
πως οι χειρισμοί των ΗΠΑ και της Ρωσίας στη Συρία θα μπορούσαν να ξεκινήσουν έναν πυρηνικό πόλεμο φαίνεται πως απασχολούν ιδιαίτερα τα δυτικά μέσα ενημέρωσης.
«Αν ο πόλεμος δια αντιπροσώπων [στη Συρία] συνεχιστεί, μετά από αυτό, είναι πιθανόν, η Αμερική και η Ρωσία θα φράσουν στο σημείο της ένοπλης σύρραξης» δήλωσε ο Κουρτουλμούς με τον Independent να αναρωτάται αν υπάρχουν χώρες που θα είμαστε ασφαλείς σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου.
Όπως αναφέρει ο Independent, η Ρωσία και η Αμερική έχουν στην κατοχή τους περισσότερο από 90% των πυρηνικών κεφαλών παγκοσμίως.
Η υπόθεση εργασίας του Independent αναφέρει πως η πυρηνική σύγκρουση θα γίνει και οι πυρηνικές κεφαλές πλήξουν χώρες που, επίσης, έχουν πυρηνικές κεφαλές.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες που πρέπει να αξιολογηθούν για να βρεθεί η πιο ασφαλής χώρα σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου.
Ένας από τους παράγοντες αυτούς είναι η παγκόσμια θερμοκρασία και η αναμενόμενη άνοδός της την επόμενη δεκαετία.
«Η αγροτική καλλιέργεια θα επηρεαστεί από την άνοδο της θερμοκρασίας. Θα υπάρξει μείωση στην παραγωγή καρπών, ενώ θα αυξηθεί ο καρκίνος του δέρματος και τα εγκαύματα λόγω της μείωσης της στιβάδας του όζοντος» γράφει ο Independent.
«Κάπου στην Αφρική ή στη Νότια Αμερική, όπου θα υπάρχει αφθονία φαγητού ενδεχομένως να είναι το ιδανικό καταφύγιο για τον πυρηνικό χειμώνα, όταν εκείνος έρθει», καταλήγει στο κείμενό της η βρετανική εφημερίδα λέγοντας πως ίσως να ήταν αρκετά έξυπνο να επιλέξουμε και κάποια χώρα που διαθέτει πυρηνικό οπλοστάσιο ακριβώς γιατί θα διαθέτει και ειδικά καταφύγια. 


Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...