Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

ΤΟΥΡΚΑΛΑ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑ : Η ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ …ΔΙΕΘΝΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μεγάλη έκπληξη προκάλεσε στην τουρκική επικαιρότητα η δήλωση της Τουρκάλας βουλευτίνας Κωνσταντινούπολης του Λαϊκού Κόμματος της αντιπολίτευσης, Gülay Yedekci, ότι η Κωνσταντινούπολη είναι μια…

διεθνής πόλη και ότι ανήκει στην παγκόσμια κοινότητα ένεκα της τεράστιας ιστορικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής της αξίας!

Η δήλωση αυτή αποκτά ιδιαίτερη σημασία γιατί έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες όπου βρέθηκε η Τουρκάλα βουλευτίνα αυτές τις μέρες για να δώσει κάποιες διαλέξεις στο πανεπιστήμιο Harvard, (σημειωτέον αμέσως μετά την παρουσία εκεί του κ Μητσοτάκη όπου έδωσε διάλεξη με θέμα «Το Μέλλον της Δημοκρατίας» ), που οργανώθηκε από το Κέντρο Ερευνών της Μέσης Ανατολής του αμερικανικού πανεπιστημίου.


Όπως αναφέρουν οι δημοσιογραφικές πληροφοριες, στις διαλέξεις που έδωσε η Gülay Yedekci τόνισε χαρακτηριστικά ότι την Κωνσταντινούπολη δεν πρέπει να την θεωρούμε σαν κάτι το τοπικό που ανήκει σε… ένα συγκεκριμένο κράτος, αλλά σαν μια διεθνή περιοχή που έχει παγκόσμια πολιτιστική, θρησκευτική και ιστορική αξία, την οποία θα πρέπει η διεθνής κοινότητα να προστατέψει με όλες τις δυνατότητες που διαθέτει. Δηλαδή με λίγα λόγια έκανε ένα σαφή διαχωρισμό της τουρκικής κυριαρχίας στην Πόλη από την παγκόσμια που πρέπει να έχει.

Η Τουρκάλα βουλευτίνα επιτέθηκε ανοιχτά και στις ισλαμικές αντιλήψεις για την γυναίκα τις οποίες επιβάλλει σταδιακά το καθεστώς Ερντογάν, τονίζοντας πως μια σωστή λαϊκή δημοκρατία εξισώνει την γυναίκα με τον άντρα, σε αντίθεση με τις υπάρχουσες ισλαμικές αντιλήψεις.

Όπως ήταν επόμενο οι δηλώσεις αυτές έχουν ήδη προκαλέσει την οργή του κυβερνώντος ισλαμικού κόμματος.

http://nikosxeiladakis.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...