Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016

Θυσιάζει την Τουρκία η Νέα Τάξη;

Σε παγκόσμιο ταραξία αναδεικνύεται η Τουρκία, η οποία με την στάση της δυναμιτίζει οποιαδήποτε προσπάθεια ειρήνευσης στην περιοχή.
Παρά τις συστάσεις της διεθνούς κοινότητας για κατάπαυση του πυρός, συνεχίζει να σφυροκοπά θέσεις Κούρδων αλλά και των δυνάμεων Άσαντ στην Συρία.

Ο Γάλλος υπουργός εξωτερικών κάλεσε σήμερα την Τουρκία για κατάπαυση πυρός. «Η Γαλλία ανησυχεί για την επιδείνωση της κατάστασης στο Χαλέπι και στη Βόρεια Συρία αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Καλούμε για την παύση των βομβαρδισμών από όλες τις πλευρές καθώς και της Τουρκίας στις κουρδικές περιοχές», αναφέρει το Γαλλικό ΥΠΕΞ.


Εδώ και καιρό η Τουρκία δεν μπορεί να λογίζεται πλέον παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή. Μεταξύ άλλων, η οικονομική ύφεση, το Κουρδικό, οι διάφοροι πληθυσμοί που σταδιακά αποκτούν φωνή και ζητούν αυτονομία αλλά και η ραγδαία επιδείνωση των σχέσεων με την Ρωσία αποτελούν προβλήματα για την Άγκυρα.


Αναρωτιόμαστε λοιπόν. Με το σκεπτικό ότι η Ρωσία έχει στήσει τείχος έναντι των σχεδίων του ΝΑΤΟ στην Μέση Ανατολή και βάσει της τελευταίας εντολής του επικεφαλής της Νέας Τάξης, Αντίχριστου, σε σχέση με την ανάπτυξη χιλιάδων χερσαίων στρατευμάτων στην Συρία με στόχο «την «Αρκούδα», μήπως η Τουρκία θυσιάζεται για να δοθεί η αφορμή παγκοσμίου πολέμου.


Ή απλά η Τουρκία κάνει του κεφαλιού της, παρακούοντας τους Αμερικανούς που δημόσια την προτρέπουν να σταματήσει τους βομβαρδισμούς κατά των Κούρδων;


Όλοι ετοιμάζονται για το μεγάλο ξεκαθάρισμα στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Την αφορμή δεν αποκλείεται να την δώσει η Τουρκία (π.χ. «θερμό» επεισόδιο με τους Ρώσους στα Στενά του Βοσπόρου), η οποία, αν και αγαπημένο παιδί της Δύσης, ενδεχόμενα αποτελέσει την «Ιφιγένεια εν αυλίδι».


prisonplanet.gr
http://www.freepen.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...