Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

ΕΜΠΛΕΚΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η μανία καταδίωξης των Τούρκων εξ’ αιτίας του κουρδικού ζητήματος αρχίζει και παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις...


Δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου αναφέρουν, ότι τα όπλα και τα πολεμοφόδια που φτάνουν στο κουρδικό ΡΚΚ, με το οποίο ο τουρκικός στρατός διεξάγει εδώ και μήνες σφοδρές μάχες, προέρχονται από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα δημοσιεύονται χάρτες, που δείχνουν την κατά τους Τούρκους διαδρομή των οπλικών συστημάτων από την Κύπρο στην περιοχή των Κούρδων της Συρίας και στη συνέχεια στο κουρδικό ΡΚΚ.

Σύμφωνα με τους χάρτες αυτούς, η διαδρομή αυτή ξεκινά από την Κύπρο πηγαίνει στην απέναντι ακτή του Λιβάνου, από εκεί προχωρεί προς τις περιοχές της Συρίας όπου κυριαρχούν οι Κούρδοι και από εκεί εισέρχεται στο τουρκικό έδαφος με κατεύθυνση της τουρκικές επαρχίες του Hakkarı και Siirt, όπου γίνονται οι μεγάλες μάχες του τουρκικού στρατού με τους Κούρδους.

Είναι προφανής η πρόθεση της Τουρκίας να ενοχοποιήσει την Κύπρο σε μια στιγμή μάλιστα που οι εξελίξεις στο συριακό τρέχουν, ενώ οι συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού έχουν ουσιαστικά βαλτώσει εξ’ αιτίας της τουρκικής αδιαλλαξίας.

Όπως φαίνεται όσο περνά ο καιρός τα τουρκικά αδιέξοδα θα μεγαλώνουν και το «πληγωμένο θηρίο» θα γίνεται όλο και πιο απρόβλεπτο, όλο και πιο επικύνδινο!

Ευτυχώς που υπάρχει και η Αρκούδα!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...