Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Εντοπίσαμε 400 κατάσκοπους. Θέλουν να φύγει αυτή η κυβέρνηση καταγγέλει ο Πούτιν

«Ξένοι εχθροί» επιδιώκουν να υπονομεύσουν τις βουλευτικές εκλογές που πρόκειται να διεξαχθούν στη χώρα τον Σεπτέμβριο...
υποστήριξε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ανακοίνωσε ότι έχει δώσει εντολή στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) να επαγρυπνεί. 

«Οι εκλογές για την Κρατική Δούμα (Κάτω Βουλή) είναι προγραμματισμένες για το φθινόπωρο (…) Αλλά δυστυχώς οι ξένοι εχθροί μας ετοιμάζονται επίσης για αυτές τις εκλογές», είπε ο Ρώσος πρόεδρος σε συνάντηση που είχε με τους υπευθύνους των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών. «Για αυτό όλος ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι θα εργαστούμε με επιμονή για να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας», πρόσθεσε.

Ο Πούτιν είπε ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών άλλων χωρών δραστηριοποιήθηκαν περισσότερο πέρσι και στη Ρωσία εντοπίστηκαν περισσότεροι από 400 κατάσκοποι ή ξένοι πράκτορες. Οι 23 από αυτούς διώκονται ποινικά. Επιπροσθέτως, το 2015 καταγράφηκαν περισσότερες από 24 εκατομμύρια κυβερνοεπιθέσεις εναντίον δημόσιων ρωσικών ιστοτόπων.

«Είναι καθήκον της FSB και των άλλων αρμόδιων υπηρεσιών να κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να βάλουν ένα τέλος στη δράση εκείνων που επιχειρούν ή θα μπορούσαν να επιχειρήσουν να χρησιμοποιήσουν εθνικιστικά, ξενοφοβικά ή ρατσιστικά συνθήματα για να διχάσουν την κοινωνία μας», συνέχισε.

Οι βουλευτικές εκλογές στη Ρωσία θα διεξαχθούν στις 18 Σεπτεμβρίου και το κυβερνόν κόμμα της Ενωμένης Ρωσίας θεωρείται βέβαιο ότι θα τις κερδίσει, όπως είχε γίνει και το 2011. Τότε όμως η αντιπολίτευση είχε καταγγείλει εκτεταμένη νοθεία και είχε οργανώσει ογκώδεις διαδηλώσεις στη Μόσχα, για τις οποίες η κυβέρνηση υποστήριζε ότι υποκινούνταν από τις ΗΠΑ.

http://www.crashonline.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...