Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΤΗΣ ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

RKK
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Αγριεύει ο πόλεμος με το κουρδικό ΡΚΚ...
που έχει αρχίσει μια σκληρή αντεπίθεση στις επιδρομές του τουρκικού στρατού σε πόλεις και χωριά στην μεθόριο με το Ιράκ και όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ, έχει αρχίσει να πλήττει τους ενεργειακούς αγωγούς επιφέροντας μεγάλα πλήγματα στην τουρκική οικονομία.
Όπως αναφέρεται οι Κούρδοι του ΡΚΚ αυτές τις μέρες έπληξαν με ρουκέτες τον ενεργειακό αγωγό Κιρκούκ –Τζευχάν, στην περιοχή της πόλης του İdil στην νοτιοανατολική Τουρκία, με συνέπεια να σταματήσει η ροη του πετρελαίου από το βόρειο Ιράκ στην Τουρκία.
Η τουρκική κρατική εταιρεία εκμετάλλευσης του αγωγού, η BOTAŞ, σε ανακοίνωση της αναφέρει για μεγάλο σαμποτάζ από τους «τρομοκράτες» του ΡΚΚ, ενώ προβλέπει ότι τα σαμποτάζ αυτά θα συνεχιστούν, καθώς ο πόλεμος μεταξύ του τουρκικού στρατού και των Κούρδων μαχητών του ΡΚΚ αγριεύει όλο και περισσότερο.
Ο ενεργειακός αυτό αγωγός μεταφέρει καθημερινά περί τις 600 χιλιάδες βαρέλια πετρελαίου από το βόρειο Ιράκ στο τουρκικό λιμάνι του Τζευχάν και οι ζημιές από την καταστροφή του είναι πολύ μεγάλες. Συγκριμένα υπολογίζονται σε 15 εκατομμύρια δολάρια την ημέρα.
Η Άγκυρα έχει μετακινήσει στις περιοχές αυτές αυξημένες στρατιωτικές δυνάμεις και μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων, αλλά παρά τα όσα κάνει δεν μπορούν να αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά τους Κούρδους που ελέγχουν τις ορεινές διαβάσεις και ο πόλεμος αυτός έχει καταντήσει σαν την… τρύπα που όλο ρίχνεις και ποτέ δεν βουλώνει.
Προάγγελος της οριστικής κατάρρευσης της ίδιας της Τουρκίας.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

http://nikosxeiladakis.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...