Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Το νέο «εργαλείο» των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών ασφαλείας (FSB) που εντυπωσιάζει

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Στις 26 Φεβρουαρίου 2016 μετά από μια παρατεταμένη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ασφαλείας (FSB) στη Μόσχα , παρουσιάστηκε στον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν το νέο όχημα «ειδικών αποστολών», αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.
Το όχημα το οποίο μας παραπέμπει στο γνωστό από τις ταινίες του Χόλλυγουντ όχημα  «Batmobile» του Μπάτμαν . διαθέτει πολλά  υποσχόμενη τεχνολογία για «αποστολές»  Ειδικού Σκοπού από την FSB, και είναι τουλάχιστον εντυπωσιακό.
Το Θωρακισμένο αυτοκίνητο «Faklkatus» , αναφέρεται ως «προστατευόμενο  όχημα» και έχει ξεκινήσει να κατασκευάζεται  από το 2010 για λογαριασμό της υπηρεσίας ασφαλείας  FSB .
Μέχρι σήμερα, έχουν κατασκευαστεί  αρκετά πρωτότυπα «Falkatus», τα οποία διαφέρουν μεταξύ τους, και είναι εφοδιασμένα με  διπλό -άξονα , ειδικό ενισχυμένο σασί της εταιρείας KAMAZ-4911, ενώ ζυγίζουν   7 τόνους και χωράνε 10 άτομα .
Στις αρχές του 2012, οι πρώτες εικόνες από το πρώτο θωρακισμένο μοντέλο αυτοκινήτου με την ονομασία «τιμωρός» είχαν  προκαλέσει σημαντικό  θόρυβο .
Υπενθυμίζεται ότι το εντυπωσιακό όχημα  αναπτύχθηκε στο εργοστάσιο  ZIL (υπό την ηγεσία του σχεδιαστή Svetoslav Sahakian) και είναι  συμβατό  με την «Τεχνολογία FORT», σε συνεργασία με το υπουργείο άμυνας της Ρωσίας.
Το θωρακισμένο όχημα άρχισε να αναπτύσσεται ως όχημα πολλαπλών χρήσεων για τις ειδικές μονάδες των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων.
Ο στόχος ήταν να δημιουργηθεί μια  απλή και στιβαρή κατασκευή , η οποία να είναι αποτελεσματική και προπάντων αξιόπιστη  στα εχθρικά πυρά . Η ιδιαιτερότητα του οχήματος αφορά την θέση των επιβατών  στο εσωτερικό του. Οι επιβάτες κάθονται πλάτη με πλάτη ώστε να είναι πιο εύκολο να πραγματοποιούν  κυκλική «παρατήρηση» του στόχου.
Σε άρθρο από το pentapostagma .gr, με τίτλο (Ο μυστικός ρωσικός θωρακισμένος «τιμωρός» εμφανίστηκε στους δρόμους), είχαμε παρουσιάσει πρώτοι το γιγαντιαίο θωρακισμένο τροχοφόρο όχημα με το όνομα « τιμωρός» ,  το  οποίο αποτελεί νέο προϊόν της ρωσικής βιομηχανίας , καταρχήν για τους Ρώσους Spetsnaz, με σκοπό να χρησιμοποιηθεί σε επιχειρήσεις ανορθόδοξου πολέμου.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...