Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Ο στρατός της Συρίας νίκησε το Ισλαμικό Κράτος νότια στο Χαλέπι – Βαριές απώλειες

Το απόγευμα της Παρασκευής, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το AlMasdarNews, κομάντος του συριακού στρατού, από τη «Δύναμη Τίγρης»,
και οι σύμμαχοί τους έδιωξαν τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους από το κομμάτι του αυτοκινητοδρόμου που είχαν καταλάβει νότια της πόλης του Χαλεπιού.
Στις αρχές της εβδομάδας τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκαν και κατέλαβαν σε μήκος 7 χιλιομέτρων στην εθνική οδό που συνδέει την πόλη Χαλέπι με την επαρχία της Χάμα.
Αυτός ο αυτοκινητόδρομος είναι η μοναδική οδός ανεφοδιασμού των κυβερνητικών δυνάμεων που μάχονται μέσα και γύρω από την πόλη Χαλέπι ενάντια στην Αλ Κάιντα και τους «μετριοπαθείς» συμμάχους της.
Το Ισλαμικό Κράτος εκτός από τον δρόμο κατέλαβε και τα γύρω χωριά και τις κωμοπόλεις, ώστε να μπορεί να οχυρωθεί και να απαντήσει στις επιθέσεις των κυβερνητικών στρατευμάτων.


Με το πράσινο χρώμα τα εδάφη που ελέγχει η Αλ Κάιντα. Με το κόκκινο η κυβέρνηση και με το μαύρο το Ισλαμικό Κράτος. Η κίτρινη γραμμή είναι ο αυτοκινητόδρομος και η πόλη Χανασέρ είναι στο σημείο που οι τζιχαντιστές είχαν αποκόψει την οδό ανεφοδιασμού των κυβερνητικών στρατευμάτων που μάχονται βόρεια, μέσα και γύρω από το Χαλέπι.

Το AlMasdarNews επικαλούμενο ως πηγή του άνδρα της Δύναμης Τίγρης, μεταδίδει ότι οι Σύροι κομάντος με τη βοήθεια δυνάμεων της λιβανέζικης σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ έθεσαν υπό τον πλήρη έλεγχό τους τα χωριά Ραχέεμπ, Ρουγουαχαΐμπ, Ρασμ Αλ Τινέχ και Μουντάρ μετά από σύντομη μάχη με τους τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος.
Το φιλοκυβερνητικό συριακό σάιτ υποστηρίζει ότι ο στρατηγικής και συνάμα ζωτικής σημασίας αυτοκινητόδρομος απελευθερώθηκε από το Ισλαμικό Κράτος.
Ωστόσο, οι μάχες συνεχίζονται στην ευρύτερη περιοχή ώστε να απομακρυνθεί εντελώς το Ισλαμικό Κράτος και να μπορέσει να ξαναρχίσει ο ανεφοδιασμός των συριακών στρατευμάτων στο Χαλέπι.
Μέχρι στιγμής, στις τέσσερις ημέρες σκληρών μαχών γύρω από τον δρόμο, έχουν σκοτωθεί πολλοί κυβερνητικοί στρατιώτες. Αναλυτικά:
49 νεκροί από τον τακτικό συριακό στρατό.
13 νεκροί φιλοκυβερνητικοί πολιτοφύλακες – εθνοφύλακες.
5 φιλοκυβερνητικοί παραστρατιωτικοί και 4 αξιωματικοί της συριακής αντιαεροπορικής άμυνας, που σκοτώθηκαν στην κατάληψη του στρατοπέδου τους από το Ισλαμικό Κράτος.
Σύνολο κυβερνητικών απωλειών, 71 στρατιώτες και αξιωματικοί.
Οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος έχασαν περίπου τους διπλάσιους άνδρες. Οι νεκροί τους υπολογίζονται σε 130 με 150 τζιχαντιστές.
Η μάχη, μέχρι τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, συνεχίζεται.

tribune

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...