Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Η Ρωσία τοποθέτησε υπερηχητικά βλήματα K-300P «Bastion στην Κριμαία που στοχεύουν κατευθείαν τα Στενά του Βοσπόρου!

Η Ρωσία εγκατέστησε  τουλάχιστον δύο νέες συστοιχίες συστημάτων παράκτιας άμυνας K-300P «Bastion» στην Κριμαία και στην θάλασσα του Μπάρεντς,
αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.
Τα συγκροτήματα είναι εξοπλισμένα με υπερηχητικούς  πυραύλους cruise P-800 «Onyx», οι  οποίοι διαθέτουν βεληνεκές  1500. Χλμ.
Στην περίπτωση της θάλασσας του Μπάρεντς , οι πύραυλοι αποτρέπουν από την περιοχή των ακτών πιθανή απόβαση αμφίβιων δυνάμεων ,  δημιουργώντας μια «νεκρή ζώνη»  300 μιλίων για τα πλοία του ΝΑΤΟ.
Πύραυλοι  «Bastion» έχουν τοποθετηθεί και στην Κριμαία  για λογαριασμό  του στόλου της Μαύρης Θάλασσας, για να ελέγχουν εκτός από  την  Μαύρη Θάλασσα, και τα  Στενά  του Βοσπόρου.
Μία συστοιχία  πυραύλων «Bastion» αποτελείται από  ένα συγκρότημα με 12 εκτοξευτές και οχημάτων MZKT-7930. Τα αντιπλοϊκά  βλήματα Cruise  «Onyx»  διαθέτουν  κεφαλή 290 κιλών. Δύο ή τρεις πύραυλοι  αυτού του τύπου  είναι αρκετοί για να «βυθιστεί» μια  φρεγάτα,  ενώ πέντε  πύραυλοι μπορούν να βυθίσουν αεροπλανοφόρο.
Το πυραυλικό σύστημα «Bastion» (PBRK) τοποθετείται  στα βάθη της ακτής, για να μπορεί να ελέγχει όλη την ακτή . Ενεργοποιείται σε  πέντε λεπτά και είναι έτοιμο για βολή  αμέσως. Μόλις αναπτυχθεί,  μπορεί να παραμείνει σε πλήρη εγρήγορση για 3-5 ημέρες, ανάλογα με τα διαθέσιμα αποθέματα καυσίμων .
Σύμφωνα με άρθρο στο pentapostagma.gr, με τίτλο (Τα Επτά «θαύματα» του Βλαδίμηρου στην «παρέλαση της Νίκης» στην Μόσχα), το πυραυλικό σύστημα  «Bastion» (PBRK) είναι ένα τρομερό όπλο στην υπηρεσία των διαφόρων ναυτικών μονάδων.
Το σύστημα αυτό είναι σε θέση να διασφαλίσει την προστασία της ακτής που εκτείνεται πάνω από 600 χιλιόμετρα. Στο «πρότυπο» της πυροβολαρχίας μάχης συντάσσεται με τέσσερις αυτοκινούμενους εκτοξευτές, και ένα ή δύο οχήματα διαχείρισης μάχης.
Επιπλέον, το «Bastion»  είναι εφοδιασμένο με ένα κινητό σύστημα ραντάρ τύπου «Monolith-Β» ή με ένα αερομεταφερόμενο ραντάρ.
Το σύστημα αυτό τοποθετείται σε απόσταση 200 χιλιομέτρων από τις ακτές σε ειδικές καμουφλαρισμένες θέσεις. Ο χρόνος ανάπτυξης του έως την  πυροδότηση των πυραύλων του,  είναι λιγότερο από πέντε λεπτά, και το διάστημα μεταξύ της εκτόξευσης του κάθε πυραύλου  είναι δύο έως πέντε δευτερόλεπτα.
Οι Τούρκοι έχουν μεγάλο πρόβλημα σε περίπτωση κρίσης με την Ρωσία , διότι όλα τα πολεμικά πλοία τους στην Μαύρη θάλασσα , θα εξαφανιστούν εντός λίγων λεπτών. Όσο για το Αιγαίο , η παρουσία του ΝΑΤΟ περιπλέκει τα πράγματα τόσο για τους Ρώσους , όσο και για τους Τούρκους.


Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...