Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Δελτίο Τύπου Σπαρτιάτες: Τα ανταλλάγματα της Τουρκίας για την ένταξη της Σουηδίας στην ΕΕ και η ανύπαρκτη στρατηγική διπλωματία της Ελλάδος

Το καθεστώς της Άγκυρας «τα πήρε όλα» από το ΝΆΤΟ – Θεατής των εξελίξεων η Ελληνική Κυβέρνηση. Την ώρα που το καθεστώς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για ακόμη μια φορά αποδεικνύει ότι διατηρεί ακέραιο το γονίδιο του ανατολίτικου παζαρέματος.
Η Ελληνική Διπλωματία, ανύπαρκτη σχεδόν, φαίνεται ότι απλώς παρατηρεί την θετική στάση των Συμμάχων απέναντι στη γειτονική χώρα. Μετά την αποδοχή όλων των αιτημάτων της Τουρκίας, όπως ο εκτοπισμός των στελεχών του ΡΚΚ από την Σουηδική Επικράτεια, αλλά και των οπαδών του Φ. Γκιουλέν, παραλαβή των 80νέων F-16 Viper και εκσυγχρονισμός άλλων 80, συμψηφισμός με οφειλή ΗΠΑ για το F-35, ελεύθερη διακίνηση των Τούρκων πολιτών στην ΕΕ, εξαγωγές χωρίς δασμούς των τουρκικών προϊόντων κλπ., ο Τούρκος Πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν συμφώνησε να ενταχθεί η Σουηδία στο ΝΑΤΟ.

Η Σουηδία δεσμεύτηκε ακόμη να υποστηρίξει την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας στην ΕΕ, μεταξύ άλλων την αναθεώρηση στην Τελωνειακή Ενωση και τη βίζα. Συμπέρασμα: Θέλει να μπει η Τουρκία στην ΕΕ;

Όχι μετά βεβαιότητος!

Απλά θέλει να πάρει όλα τα προνόμια του συνδεδεμένου μέλους, όπως την Τελωνειακή Ενωση, για να εξάγει τα προϊόντα της και να εγκαθίστανται ελεύθερα στις χώρες της ΕΕ και να μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς βίζα οι πολίτες της.

Ουσιαστικά η αποθέωση της διαχρονικής αποτυχίας της διπλωματίας από τα στρατηγικά λάθη των Ελληνικών Κυβερνήσεων!

Γραφείο Τύπου Σπαρτιάτες

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...