Τρίτη 27 Ιουνίου 2023

BEACH –ΒΑΠΤΙΣΗ

ΠΑΤΕΡ θέλουμε να βαπτίσουμε το παιδί μας ,όμως όχι στην Εκκλησία, μα στην θάλασσα καλύτερα. Είναι πιο εντυπωσιακό και μετά θα κανονίσουμε και Beach party.
-Αα ωραία! Και οι κλόουν πότε έχετε προγραμματίσει να βγούνε στην passarela ,πρίν την βάπτιση ή μετά;

-…Δεν έχουνε κανονίσει ακόμη..αλλά ναι ,ωραία ιδέα!

-Ευλογημένοι ,αν ας πούμε ,ο μη γένοιτο, έπρεπε να χειρουργήσετε το παιδί που θα πηγαίνατε;

-Στην καλύτερη και σοβαρότερη κλινική.

-Εμμ…Μα για το χειρουργείο όμως και την γέννα του παιδιού σας στην αιωνιότητα, που γίνεται με το Άγιο Βάπτισμα ,ζητάτε τις παραλίες, τα κτήματα, και μόνο το  που θα γίνει η πιο εξεζητημένη φιέστα με φιγούρες και σαματά για να αυξήσετε τα like σας;

Κάποιοι ζητούν και κάμερα  αδιάβροχη να βάλουνε μέσα στην Κολυμβήθρα.Και μετά τι θα την κάνουνε; Θα τηνε κάψουνε;

Το Ιερό μυστήριο του Βαπτίσματος έχει πάνω από 17 Ευχές,το παιδί είναι μικρό και κλαίει  και δεν συνεργάζεται, οι ιεροπραξίες που καλείται  να κάνει ο  Λειτουργός πολλές και σοβαρές ,ο κόσμος να μιλά, άλλοι να μασάνε τσίχλες γιατί βρωμά το χνώτο τους από το τσιγάρο, άλλοι σταυροπόδι να χαζεύουν, οι φωτογράφοι να αλωνίζουν για μία ωραία πόζα…μέχρι και του ίδιου του Ιερέα να του προστάζουν να κάνει πιο πέρα ,φαντάσου τι Βάπτιση –Χειρουργείο θα μπορέσει να κάνει ο Ιερέας μετά!

Γι’αυτό κατάντησε ο κόσμος  μισοβαπτισμένος, μισοπαντρεμένος και μισοκηδεμένος.

Άλλοι παντρεύουνται Παρασκευιάτικα τότε που οι Χριστιανοί δεν τρώνε ούτε λάδι και τα τροπάρια της Εκκλησίας είναι Σταυρώσιμα και πένθιμα. Γι’αυτό και μετά πένθιμος  και σταυρώσιμος γίνεται ο γάμος τους.

Ας σοβαρευτούμε επιτέλους λιγάκι !

π.Διονύσιος Ταμπάκης

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...