Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Για όσους περιγελούν τους Αγίους

Ο Άγιος Γρηγόριος Νεοκαισαρείας ο Θαυματουργός, καθώς πορευόταν μια ημέρα προς την Επισκοπή του, τον συνάντησαν δύο Εβραίοι, που συμφώνησαν να ξεγελάσουν τον Άγιο, αφού γνώριζαν ότι είναι ελεήμων και ευσπλαχνικός...

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΩΝ ΤΟΥ ΛΙΒΑΝΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΤΑΙΝΙΑΣ "1453"!

ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΤΑ ΓΥΑΛΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΙ ΛΙΒΑΝΕΖΟΙ, ΠΟΥ ΔΙΑΚΗΡΥΤΤΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΟΡΘΟΔΟΞΟΙ!
 ΜΕ ΒΥΖΑΝΤΙΝΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ ΣΤΗΝ ΒΗΡΥΤΤΟ!!!

Ν. Λυγερός: Τώρα πια είμαστε στη φάση του οράματος που γίνεται πράξη

Ν. Λυγερός. Αναφορά στον Δημήτρη Μπάτση.

Δημήτρη, δεν ξέρω όλες τις λεπτομέρειες για τη ζωή σου, αλλά από τότε που ο Νίκος μου έδωσε το βιβλίο σου, η βαριά βιομηχανία στην Ελλάδα, βλέπω την πατρίδα μας μ’ ένα βαθύτερο τρόπο.

STRATFOR: "Αμερικανικά μεταγωγικά αεροσκάφη στη Σούδα"

Ένα σκηνικό προετοιμασίας στρατιωτικών επιχειρήσεων στον Κόλπο, αλλά και στη Βόρεια Αφρική περιγράφει σε ανάλυσή του το Stratfor.

Ένας, ένας πεθαίνουν όσοι ενεπλάκησαν στη σύλληψη του Καντάφι


Πεθαίνουν ένας ένας οι νέοι Λίβυοι που ενεπλάκησαν στην σύλληψη του Καντάφι. Τις προάλλες όπως μετέδωσε  το Αλ Τζαζίρα.

Τέως βασιλιάς: Είμαι υπερκομματικός... η βασιλεία ενώνει τον λαό, δεν τον χωρίζει.

Δεν θα ιδρύσει κόμμα τελικά ο τέως βασιλιάς, αλλά από αυτά που λέει, καταλαβαίνουμε πολλά μερικοί από εμάς που έχουμε τον κακό λογισμό...
Το ότι είναι υπερκομματικός, όπως λέει, μας θυμίζει τον όρο που χρησιμοποιεί η ψευτοδημοκρατία μας στο θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας.
Το ίδιο φαίνεται και στην φράση...

Τα Χανιά "φλερτάρουν" με τον τίτλο της αρχαιότερης κατοικημένης ευρωπαϊκής πόλης.

Χανιά, πόλη ηλικίας... 5.512 ετών!

Τα Χανιά είναι η αρχαιότερη κατοικημένη πόλη της Ευρώπης; Σε αυτό συγκλίνουν οι αρχαιολόγοι που βρίσκονται στη διαδικασία συλλογής αποδεικτικών στοιχείων καθώς όλα δείχνουν πως η περιοχή της Κυδωνίας, στον λόφο του Καστελίου είναι  η πόλη που κατοικείται από το 3.500 π.Χ. έως και σήμερα.

Πανελλήνιος διαγωνισμός εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου.Στο πλαίσιο της έκθεσης:

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Εξωγήινοι ή δαίμονες; Μέρος 2ον

Μέρος 2ον

Εξωγήινοι οί άγιοι;
Μ Μ: Έχουμε, λοιπόν, καί τη δαιμονολογική εξήγηση των U.F.O. καί των εξωγήινων. Ότι τα δαιμόνια μποροϋν κάλλιστα, καί ασφαλώς το κάνουν, να επιδρούν στην όραση καί να εμφανίζουν διαστημικά οχήματα ή να παίρνουν τη μορφή εξωγήινων. Πριν προχωρήσουμε, θα ήθελα να σας ρωτήσω το έξης:

Στο εδώλιο πρώην μπάτλερ του Πάπα Βενέδικτου

Η δίκη του πρώην μπάτλερ του Πάπα Βενέδικτου, Πάουλο Γκαμπριέλε, αναμένεται να ξεκινήσει το Σάββατο, σε ένα από τα πιο δυσάρεστα περιστατικά στην πρόσφατη ιστορία του Βατικανού.

"Ημίθεος" ο ΓΑΠ στην Αμερική…ουρές για να τον ακούσουν...

Κλήρωση για θέσεις στην ομάδα εργασίας (επανα) σχεδιασμού της Ευρώπης, με επικεφαλής τον Γιώργο Παπανδρέου στο Πανεπιστήμιο Χάρβαντ..

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΟΚ: ΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΣΗΡΙΑΛ ΠΟΥ «ΓΚΙΑΟΥΡΟΠΟΙΟΥΝ» ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Την καταπληκτική καταγγελία ότι με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης γυρίζονται κάποιες πολύ γνωστές τουρκικές τηλεοπτικές σειρές, που στη συνέχεια πλημμυρίζουν κάποιες χώρες της Ευρώπης μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, έκανε η βρετανίδα βουλευτής του βρετανικού συντηρητικού κόμματος, Pauline Latham.
Μάλιστα η είδηση αυτής της καταγγελίας προκάλεσε τόσο μεγάλη αίσθηση, που...

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Εξωγήινοι ή δαίμονες;

Μέρος 1ονΜανώλης Μελινός: Ωραία! Νομίζω, όμως, ότι είναι καιρός να περάσουμε και σε άλλες εξηγήσεις. Ποια έχει σειρά μετά την ψυχολογική καί την καθαρά επιστημονική;


π. Ίωάννης Κωστώφ: Τώρα πλέον μπαίνουμε οέ καθαρώς θεολογικά χωράφια, στη δαιμονολογική θεώρηση του θέματος, την οποία δεν προσκομίζουμε μόνο έμεϊς οι Χριστιανοί, αλλά καί ερευνητές, θιασώτες των εξωγήινων. Έχουν φθάσει ερευνητές διαφόρων συλλόγων U.F.O. στο εξωτερικό, να αποδίδουν τη φημολογία γi αυτά, σε απόκρυφες διάνοιες ή σκοτεινές δυνάμεις οι όποιες την χρησιμοποιούν για να περάσουν διάφορα μηνύματα ή «πιστεύω» στον κόσμο (Ανεξήγητο, 1982, σ. 1432).
Σατανάς
"Ας επανέλθουμε, όμως, στη δαιμονολογική θεώρηση κι ας αναφέρουμε μια βασική θέση της Αγ. Γραφής, ως προς το Διάβολο, Μετά την πτώση του από τίς αγγελικές δυνάμεις στις όποιες άνηκε εκ της δημιουργίας, περιπολεύει στο χώρο γύρω από τη γη, στην ατμόσφαιρα και πάνω στη γη. Προσπαθεί δε να άγρεύει ψυχές για την Κόλαση. Ό Μέγας Αθανάσιος σημειώνει ότι ό Σατανάς «περιπλανάται εδώ κάτω, μέσα στον αέρα, όπου —εξουσιάζοντας τους δαίμονες πού είναι μαζί του, μια και μοιάζουν στην ανυπακοή (προς το Θεό)— προκαλεί με τη βοήθεια τους φαντασίες (σ'έκείνους πού έξαπατοϋνται»(Περί της ενανθρωπήσεως του Λόγου, 25). "Εχουμε πολλές αναφορές από βίους Αγίων, στις όποιες υπάρχουν περιστατικά παράλληλα με εκείνα των αναφορών για την εμφάνιση εξωγήινων.

«Θα σε βρούμε». Ανατριχιαστική διαφήμιση της Nestlé που χρησιμοποιεί τσιπ εντοπισμού για να βρει τον νικητή διαγωνισμού

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ: Σε μια διαφήμιση για το νέο διαγωνισμό στις σοκολάτες Kit Kat της Nestlé δίνεται με τρόπο…

Συνάντηση Αχμαντινετζάντ με Εβραίους Ραβίνους!

Αυτό το βίντεο έχει απαγορευτεί για μετάδοση σε δίκτυα ειδήσεων στις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Ευρώπη
Εβραίοι ηγέτες και εξέχοντες επιχειρηματίες με τον Αχμαντινετζάντ τον οποίο και ευλογούν για μεγάλη διάρκεια ζωής.

Οικονομικό Αρμαγεδώνα βλέπει ο Μεντβέντεφ: "Έρχεται κρίση μεγαλύτερη του 2008"!

Η ρωσική πολιτική ηγεσία αναμένει δεύτερο κύμα παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στο άμεσο μέλλον, και στο πλαίσιο αυτό ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντιμίτρι Μεντβέντεφ ανακοίνωσε τη δημιουργία αποθεματικού ταμείου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτό που έρχεται!

Κι αν υπάρχει εξωγήινη ζωή, η εκκλησία τους δέχεται όλους

Ένας καθηγητής της Θεολογικής Ακαδημίας της Μόσχας, ο αρχιδιάκονος Αντρέι Κουράιεβ, λέει ότι η πιθανή νέα ''ανακάλυψη'' των αμερικανών αστρονόμων-ότι υπάρχει εξωγήινη ζωή-δεν συγκρούεται με την ορθόδοξη θεολογία.

Το κακό γι αυτούς...

Το κακό γι αυτούς είναι πως η Εκκλησία υπήρξε πάντα ανίκητη και πάντα έβγαζε Παΐσιους και ανάλογους και μεγαλύτερους (αν και η αγιότητα δεν είναι μετρήσιμη- είναι μόνο βιωμένο το "Κύριε ελέησον").

Στα βήματα του Αγ. Ιωακείμ Παπουλάκη, του Βατοπαιδινού

Ο πατήρ Αντώνιος Σακκάτος μιλά στην ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ-TV για τον Άγιο Ιωακείμ Παπουλάκη.
Δείτε το βίντεο...

Ο Θεός μιλάει μέσα από τη δυστυχία.

Όπως ανακάλυψε ο Ιώβ, ο Θεός μπορεί να μιλήσει μέσα από τον πόνο. Ο πόνος είναι αναπόφευκτος σε μια ζωή που τελειώνει με το θάνατο και που διαβρώνεται από τα σύμβολα του θανάτου. Μετά από μια σοβαρή αρρώστια της γυναίκας του κάποιος έγραψε: «Μετά από τρεις δεκαετίες συμπορευθήκαμε με αυτούς που πορεύονται μέσα από τις πεδιάδες του πόνου και ανακαλύψαμε ότι έχουν πολλά σκοτάδια και σκιές. Για πόσο καιρό είχαμε γλυτώσει!».

ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ: Αρμαγεδώνας και αρχή τρίτου παγκοσμίου πολέμου;

του Αθανασίου Δρούγου*

Τo αν θα γίνει προληπτική επίθεση του Ισραήλ κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν, έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας.

Στο Ισραήλ δεν συζητείται τίποτα άλλο, ενώ ο Νετανιάχου έχει περάσει στη φάση μετά την επίθεση.

Θα προσπαθήσω να φωτίσω κάποιες πτυχές των δραματικών εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα σε Συρία και Ιράν, που είναι μαθηματικά βέβαιο, εδώ που έφθασαν τα πράγματα, πως αν δεν γίνουν σαρωτικές αλλαγές, θα προκαλέσουν Αρμαγεδώνα στη Μέση Ανατολή, με απρόβλεπτες επιπτώσεις…

«Πόλεμος» νεύρων από τον Άσαντ με sms στους Σύρους αντάρτες


Ένας δεύτερος, «ακήρυχτος» πόλεμος μαίνεται στη Συρία, παράλληλα με τον εμφύλιο μεταξύ καθεστωτικών και αντικαθεστωτικών, που προβάλλουν καθημερινά τα διεθνή ΜΜΕ.

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

O Έλληνας Σέρλοκ Χόλμς με τις "περίεργες" μεθόδους.


Ο νους των περισσότερων, όταν ακούν για αστυνομική τραχύτητα και ξεκαθαρίσματα στην παλιά Αθήνα τρέχει στον γνωστό Μπαϊρακτάρη. Ελάχιστοι γνωρίζουν τον διάδοχό του, τον επίσης περίφημο Μεσολογγίτη Γιάννη Μαρούδα. Τον φόβο και τον τρόμο των πάντων και όχι μόνον των παραβατικών. 

Υπήρξε ο άνθρωπος που τα ‘βαλε με τους πολιτικούς, τους εισαγγελείς, τους δημοσιογράφους και οποιον-δήποτε θεωρούσε ότι στεκόταν εμπόδιο στο έργο του. «Εις κύριος Μαρούδας υπό τας όψεις Εισαγγελέων και Υπουργών καταλύη το Σύνταγμα και ποδοπατή την ελευθερία των πολιτών», έγραφε το 1910 σε πρωτοσέλιδό του ο Γρ. Ευστρατιάδης, όταν ο Μαρούδας ως

Στο μικροσκόπιο επιστημόνων τα παλίμψηστα της Μονής της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά

Η Μονή, που ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό περίπου το 550 μ.Χ., έχει την μεγαλύτερη συλλογή πρώιμων μεσαιωνικών κειμένων διεθνώς
Η Μονή, που ιδρύθηκε από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό περίπου το 550 μ.Χ., έχει την μεγαλύτερη συλλογή πρώιμων μεσαιωνικών κειμένων διεθνώς.
Αθήνα
Ένα νέο διεθνές ερευνητικό πρόγραμμα, που φιλοδοξεί να καταγράψει τα παλίμψηστα της ελληνορθόδοξης Μονής της Αγίας Αικατερίνης στο Σινά και να φέρει στο φως τα αρχαία κείμενα που βρίσκονται πίσω από τα νεότερα, βρίσκεται σε εξέλιξη.

Νεκρός ο άνθρωπος που ανακάλυψε τον Καντάφι

 
Ο νεαρός Λίβυος, Ομράν Μπεν Σααμπάν, που λέγεται ότι ανακάλυψε τον Καντάφι στη Σύρτη όπου κρυβόταν, πέθανε από βαρύτατα τραύματα που υπέστη από υποστηρικτές του πρώην ηγέτη της Λιβύης, οι οποίοι τον είχαν...

Ασυνήθιστες φωτογραφίες, σε περίεργες καταστάσεις!


Με μια φωτογραφική μηχανή στο χέρι, ο ανώνυμος φωτογράφος του κόσμου απαθανατίζει σκηνές που ξεχωρίζουν είτε γιατί μεταφέρουν μηνύματα στους θεατές είτε επειδή παρουσιάζουν το μεγαλείο του κόσμου που ζούμε και την ομορφιά της φύσης, όπως δεν την έχουμε ξαναδεί. Ζώα και άνθρωποι γίνονται χωρίς να το θέλουν οι μεγάλοι «πρωταγωνιστές» της εικόνας και τη «μεταμορφώνουν» σε μια ασυνήθιστη φωτογραφία…

Γρίφοι: αινίγματα για δυνατά μυαλά

Ακολουθούν  γρίφοι που χρειάζονται σκέψη –από λίγη έως πολύ- και σύντομα αινίγματα, με τα οποία, ακόμη κι αν δεν καταφέρετε να βρείτε την απάντηση, περνά ευχάριστα η ώρα.  Δείτε στην συνέχεια τις απαντήσεις, πιο κάτω, και πείτε μας στο τέλος του δημοσιεύματος αν καταφέρατε να βρείτε τις λύσεις. Έτοιμοι;

Κρήτη: Κατασκεύασαν αυτοκίνητο υδρογόνου ~ Απαγορεύεται η αξιοποίησή του! +Βίντεο

Πρόκειται για ένα όχημα που θα μπορούσε κάλλιστα να περάσει στη μαζική παραγωγή.

Αυτοκίνητο υδρογόνου, έτοιμο να βγει στην αγορά, κατασκεύασε ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης, ωστόσο η ελληνική νομοθεσία εμποδίζει την εμπορική αξιοποίηση του εντός συνόρων!

Νέα αεροσκάφη στην Πολεμική Αεροπορία της Ρωσίας

Στη Ρωσία, σχεδόν ταυτόχρονα άρχισαν οι δοκιμές δύο υπερσύγχρονων αεροσκαφών. Στη Σιβηρία από το αεροδρόμιο Ιρκούτσκ απογειώθηκε το καταδιωκτικό...

ΣΟΚ! Το πακέτο των νέων μέτρων

Μετά από μια μαραθώνια συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου, οριστικοποιήθηκε το μεγαλύτερο μέρος του πακέτου των μέτρων των 11,5 δισ.
Εντός της ημέρας ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας θα ενημερώσει τους κυβερνητικούς εταίρους κκ. Βενιζέλο και Κουβέλη, ενώ τα μέτρα αναμένεται να λάβουν το «πράσινο φως» στη συνάντηση που θα έχουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί.
Τα μέτρα ανέρχονται σε 11,5 δισ. + 2 δισ. ευρώ από φορολογικά έσοδα.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τις πληροφορίες, το πακέτο θα περιλαμβάνει τα εξής μέτρα:

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Ελ. Βενιζέλος & ο Ψευτο-Μαρμαρωμένος βασιλιάς.

Επειδή κάποιοι ηθελημένα ή άθελά τους προσπαθούν να αναστήσουν τον μεγαλύτερο διχασμό που έγινε ποτέ στο Έθνος και να πετύχουν τη διάσπαση της Ελλάδας, θα τους υπενθυμίσουμε το εξής:

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: «ΟΤΑΝ ΜΕ ΒΡΙΖΟΥΝ ΩΣ ΜΟΝΑΧΟ ΓΙΑ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ, ΕΧΩ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΩ!»

hellas-orthodoxy
Κάποιοι "υπερχριστιανοί" που μας θέλουν μονίμως στη...λογική του "σφάξε με αγά μου ν' αγιάσω", κατηγόρησαν όσους αντιδράσαμε δυναμικά στην αληταρία που εξυβρίζει τον πατέρα Παϊσιο. Κάποιοι άλλοι "προοδευτικοί άθεοι" (εβραιο - ισλαμολάγνοι) είπαν ειρωνικά πως "ο Γέροντας όχι μόνο δεν θα αντιδρούσε, αλλά θα γέλαγε κιόλας" (!!!).
Ας ξεστραβωθούν να διαβάσουν τι έλεγε σχετικά Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ:

11 μικρές επιχειρήσεις που κάνουν την Ελλάδα περήφανη σε όλο τον κόσμο

11 μικρές επιχειρήσεις που κάνουν την Ελλάδα περήφανη σε όλο τον κόσμο

Από τον Παναγιώτη Χριστόπουλο

Στα πρόσφατα διεθνή Great Taste Awards, τα ελληνικά τρόφιμα σάρωσαν τα πιο σημαντικά βραβεία.

Πρωτοστάτησαν 11 εταιρείες με εξαιρετική ποιότητα στα προϊόντα τους και σημαντικό –για το μέγεθός τους- δίκτυο εξαγωγών.

Aν επιβιώσετε από πυρηνική καταστροφή μην το γιορτάσετε πίνοντας μπύρα...

Σε περίπτωση πυρηνικής καταστροφής, αν καταφέρετε να επιζήσετε (!), μην κάνετε το λάθος και σπεύσετε να το γιορτάσετε με μια παγωμένη μπύρα.

ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΜΕ ΤΟΣΗ ΛΥΣΣΑ ΤΟΝ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟ; ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΠΕΡΙ «ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ» ΚΑΙ ΟΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ!

Τρέμουν και μόνο στην ιδέα να ξυπνήσει ο λαός - και ειδικά η νεολαία - από το υλιστικό λήθαργο που τους έχουν επιβάλει και να αποκτήσουν νέα πρότυπα!
hellas-orthodoxy
Η υπόθεση με τη σύλληψη του βλάσφημου υβριστή του Γέροντος Παϊσίου, απέδειξε πως το όλο θέμα δεν ήταν ούτε ένα "αστείο", ούτε δευτερεούσης σημασίας όπως λένε κάποιοι:

Κάτι συμβαίνει στην Κρήτη… «βροχή» τηλεφωνημάτων στα Χανιά για περίεργους ήχους εκρήξεων

Βροχή τηλεφωνημάτων δέχονται οι αρχές στα Χανιά από πολίτες που δηλώνουν ότι ακούν περίεργους ήχους σαν έκρηξη, απροσδιόριστης όμως πηγής.
Συγκεκριμένα, Πυροσβεστική και Αστυνομία...

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Κυνήγι θησαυρού στη στέγη της Ιεράς Μονής Ξηροποτάμου


Είναι τύχη απλώς ή αποτέλεσμα συστηματικής δουλειάς, επιστημονικής γνώσης και αφοσίωσης αυτό που φέρνει έναν ερευνητή μπροστά σε ένα σπουδαίο εύρημα; Το ερώτημα αποτελεί άλυτο γρίφο για τον αρχιτέκτονα Μίλτο Πολυβίου, ακόμη και σήμερα, περίπου δύο δεκαετίες αφότου ο ίδιος βρέθηκε μπροστά σε μία εκπληκτική αποκάλυψη, φέρνοντας στο φως ένα ιδιαίτερης αξίας αντικείμενο, ηλικίας δυόμισι αιώνων, κλεισμένο μέχρι τότε στη στέγη αγιορείτικης μονής.

AΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ

15 Σε μια γειτονιά, με έντονη την παρουσία των Κωνσταντινουπολιτών, στην παραλία του Π. Φαλήρου, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του τελευταίου Αυτοκράτορα των Βυζαντινών, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος με τον Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης Συμεών τέλεσαν τον αγιασμό, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, της πνευματικής ζωής του τόπου, Φαληριωτών και συλλόγων από την Πόλη.

Παγκόσμια ελληνική πατέντα θέρμανσης - Καίει ρεύμα όσο μια τοστιέρα και μπαίνει ακόμη και σε μια παπουτσοθήκη!


Τι λέει στο Νewsit o εφευρέτης του συστήματος θέρμανσης "Προμηθέας" το οποίο λειτουργεί με τη μέθοδο της ηλεκτροδιέγερσης με σώματα καλοριφέρ χωρίς νερό, χωρίς σωλήνες και σκαψίματα για υδραυλικές εγκαταστάσεις. Πόσο κοστίζει το καινοτόμο σύστημα.

Ζώντας την εμπειρία του Orient Express

Perierga.gr - Orient Express 
Το Orient Express, το τρένο μεγάλων αποστάσεων, με την πολυτελή εξυπηρέτηση, έγινε με τον καιρό θρύλος στην Ευρώπη.

Μόσχα: αντιβαλλιστική άμυνα


 
Ο επικεφαλής των στρατηγικών δυνάμεων στην Ρωσία στρατηγός Victor Yechin ανακοίνωσε πρόσφατα την πρόθεση της ρωσικής κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος αντιβαλλιστικής άμυνας  που καλύπτει την Μόσχα.

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Παραδόθηκε το πρώτο κινεζικό αεροπλανοφόρο…

Παραδόθηκε και επίσημα στο κινεζικό ναυτικό, το πρώτο αεροπλανοφόρο, το ανακατασκευασμένο πρώην ουκρανικό Varyag σε επίσημη τελετή στις 23  Σεπτεμβρίου.
Το πλοίο βέβαια εξακολουθεί να παραμένει μέχρι στιγμής…

Δεν είναι ο σημαιοφόρος, αλλά...

Γ.Θ : Σπουδαίος στρατιωτικός και άνθρωπος. Θα μπορούσε, αν τον αφήνανε, να κάνει το στράτευμα και την άμυνα της Πατρίδας ακατανίκητη...

Από τότε που έπεσε η Πόλη, ησύχασαν όλοι…

Αξιοπερίεργο! Αιώνες λυσσομανούσαν οι βάρβαροι λαοί να κατακτήσουν το Βυζάντιο, την Πόλη των πόλεων, την ένδοξη Κωνσταντινούπολη, την χριστιανική πρωτεύουσα του Ελληνισμού που άκμαζε διαρκώς, καί ήταν πλούσια σε όλα της, κυρίως στον Ελληνορθόδοξο πολιτισμό της. Την αποκάλεσαν Πόλη Ιερή, Θεία, Βασιλίδα, Παράδεισο και χίλια δυο άλλα ονόματα της έδωσαν για να την λαμπρύνουν περισσότερο...

Στουρνάρας σε Τόμσεν: Σήκω και φύγε αμέσως από το γραφείο μου-Τελειώσαμε

Η αδιάλλακτη στάση του επικεφαλής της Τρόικα Πόλ Τόμσεν κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων εξόργισε τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ο οποίος έφθασε στο σημείο να θέσει θέμα παραίτησής του και να ζητήσει από τους επικεφαλής της τρόικας να φύγουν από το γραφείο του Σύμφωνα με το «Έθνος της Κυριακής» οι φωνές του υπουργού οικονομικών διαπερνούσαν τις κλειστές πόρτες του γραφείου στο οποίο γίνονταν οι διαπραγματεύσεις για τις επώδυνες περικοπές που ζητούν οι δανειστές για να κλείσει η συμφωνία. Ο διάλογοςπου ακολουθεί είναι χαρακτηριστικός:

ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ: «Η Κίνα πρέπει να είναι έτοιμη για σύγκρουση με τις Η.Π.Α για τις διαφιλονικούμενες νήσους»

Ναύαρχος του Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού της Κίνας αναζωπύρωσε με δηλώσεις του την ένταση που έχει ήδη δημιουργηθεί μεταξύ Κίνας και Ιαπωνίας σχετικά με τη διεκδίκηση των διαφιλονικούμενων νήσων Diaoyu, υποστηρίζοντας ότι η Κίνα μπορεί να νικήσει «άνετα» την Ιαπωνία σε έναν ενδεχόμενο πόλεμο και ότι το Πεκίνο θα πρέπει να προετοιμαστεί για την εμπλοκή των Η.Π.Α στη σύγκρουση. 

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Δεν θα πάρουμε μόνο την Πόλη, Γιώργο, αλλά και...

Παναγούδα, Ιούνιος 1990

Su-24: Αληθινό ή ψεύτικο το βίντεο;

Ένα εντυπωσιακό στιγμιότυπο κατέγραψε με την κάμερά του ένας Ρώσος οδηγός αυτοκινήτου. Κατά τη διάρκεια της κίνησής του, ένα αεροσκάφος Su-24 της Ρωσικής Αεροπορίας πέρασε από μπροστά του σε πολύ χαμηλό ύψος.

Πατέρας Παΐσιος και Πατέρας Πορφύριος. Τί έλεγαν ο ένας για τον άλλο...

Απόλαυση ήταν να βλέπει κανείς το πώς ο Γέροντας Παΐσιος και ο Γέροντας Πορφύριος σκεφτόντουσαν ο ένας για τον άλλο.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...