Τετάρτη 28 Ιουνίου 2023

Η Νέα Κανονικότητα έρχεται: Σήμερα παρουσιάζει η Κομισιόν το σχέδιο για το Ψηφιακό ευρώ!

Το σχέδιο, το οποίο είδε το Bloomberg, αναθέτει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να θέσει όρια στη χρήση του χωρίς να προτείνει συγκεκριμένα όρια για συναλλαγές ή διακράτηση.
Η Κομκσιόν θα παρουσιάσει σήμερα (28/6) τα σχέδια για την εισαγωγή ενός ψηφιακού ευρώ. .

Ένας παράγοντας που ισχυρίζονται ότι μπορεί να δυσκολέψει την υλοποίηση του σχεδίου τους, είναι ότι οι μεγάλες τράπεζες φοβούνται ότι οι αποταμιευτές μπορεί να επιλέξουν ψηφιακά χαρτονομίσματα σε ευρώ αντί για παραδοσιακούς λογαριασμούς.

Ισχυρίζονται ότι το ψηφιακό ευρώ δεν θα αντικαταστήσει τα μετρητά (για την ώρα), όμως δεν είναι λίγοι εκείνοι που φοβούνται ότι πρόκειται να αποτελέσει τον δούρειο ίππο, για τον πλήρη έλεγχο των συναλλαγών.
Υπάρχουν ακόμα και κάποιοι που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου ότι είναι πολύ πιθανό το ψηφιακό νόμισμα να συνδεθεί και με ένα κοινωνικό πιστωτικό σύστημα του “καλού πολίτη” (όπως αυτό που εφαρμόζεται στην Κίνα)!

Θυμηθείτε εδώ:
Νέες αποκαλύψεις Κένεντι: Σύνδεση ψηφιακού νομίσματος της Κεντρικής Τράπεζας με το κοινωνικό πιστωτικό σκορ

Η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ υποστηρίζει, ότι ένα ψηφιακό ευρώ θα μπορούσε να προσφέρει στους ανθρώπους έναν τρόπο να πραγματοποιούν αγορές χωρίς να εξαρτώνται από παρόχους υπηρεσιών πληρωμών που ελέγχονται από μη ευρωπαϊκές εταιρείες, όπως οι Mastercard, Visa, Apple Pay και Google Pay.

Σε αντίστοιχες κινήσεις για το CDBC (Ψηφιακό Νόμισμα Κεντρικής Τράπεζας), έχει προχωρήσει και το ΔΝΤ το τελευταίο διάστημα:
“ΔΝΤ: «Εργαζόμαστε σκληρά για ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ψηφιακό νόμισμα»! Πλησιάζει η ώρα τους – ΒΙΝΤΕΟ“

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...