Σάββατο 30 Ιουνίου 2012

Παράξενες Βυζαντινές Ιστορίες 1

  •  

    Pontifex Maximus

    Ο αυτοκράτωρ Γρατιανός ήταν φανατικός χριστιανός και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην τελική επικράτηση του Χριστιανισμού.
    Το 382, με την παρακίνηση του Αγίου Αμβροσίου, απομάκρυνε τον Βωμό της Νίκης από την Αγορά και διέκοψε τη χρηματοδότηση ειδωλολατρικών τελετών. Όταν η Γερουσία διαμαρτυρήθηκε, ο Γρατιανός απέρριψε και το θρησκευτικό αξίωμα του pontifex maximus, που έφερε τιμής ένεκα ο Καίσαρ, καθώς και την αμφίεση που συνόδευε τον τίτλο. Μετά την πρωτοφανή αυτή ενέργεια, ένας από από τους γερουσιαστές προέβλεψε πως αναπόφευκτα θα ερχόταν μια μέρα στη Ρώμη ένας καινούργιος pontifex maximus.

Το αληθινό νόημα της Οδύσσειας – Να διαβαστεί μετά απείρου προσοχής!

Άραγε αυτό γιατί δεν μας τα διδάξαν στο σχολείο;;;
“..Διαβάστε το! Αρκούν 2 λεπτά.Αλλά μπορεί να το σκέπτεστε για πολύ περισσότερο
Άραγε μας τα διδάξαν στο σχολείο;;; μάλλον όχι γιατί …

Γέροντας Παΐσιος: "Δὲν θὰ περάσουμε μιὰ κατοχὴ ἑνὸς Χίτλερ ἢ ἑνὸς Μουσολίνι, ἀλλὰ θὰ δώσουμε ἐξετάσεις γιὰ τὸν Χριστὸ"

Ῥωμαίϊκο Ὁδοιπορικό
Ἀπόσπασμα ἀπὸ τὶς σελίδες  332-336 τοῦ βιβλίου: ΓΕΡΟΝΤΟΣ ΠΑΪΣΙΟΥ ΑΓΙΟΡΕΙΤΟΥ  ΛΟΓΟΙ  Β΄ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΑΦΥΠΝΙΣΗ

Παλικάρια Του Χριστού

Δεν φοβήθηκαν ούτε την υπερδύναμη, ούτε τους άρχοντες του κόσμου τούτου. Μισήθηκαν, αλλά και αγαπήθηκαν.

Αντάρτες Πόντιοι που δρουν σήμερα μέσα στην Τουρκία

Η ΜΙΤ, η JITEM (η χωροφυλακή), η Κρατική Ασφάλεια και άλλες υπηρεσίες πληροφοριών που διαθέτει η Τουρκία, αδυνατούν να ελέγχουν την δράση των Ελλήνων κατασκόπων.
Ο εκνευρισμός των Τούρκων είναι πολύ μεγάλος, καθώς ταυτόχρονα στον Πόντο εμφανίζεται τοπικό «Αντάρτικο Σώμα» από Τούρκους υπηκόους που μιλούν όλοι Ποντιακά. Αρχηγός τους είναι μια 28χρονή κοπέλα…

Σύννεφα πολέμου

Του Δημήτρη Μυ
Μπορεί να είναι σύμπτωση, ωστόσο δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητο το γεγονός ότι στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και του Περσικού κόλπου κλιμακώνεται επικίνδυνα η συγκέντρωση τεράστιας δύναμης πυρός. Ακούσαμε τις προηγούμενες μέρες για την κάθοδο στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου μοίρας του Ρωσικού στόλου. Σήμερα, ας δούμε την απάντηση...

Ποιες είναι οι τουρκικές λέξεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά

Πολλές από αυτές τις πήραν οι τούρκοι από εμάς...

Το μεγαλύτερο χάρισμα είναι η αγάπη (Απόστολος Παύλος)


Ο Απόστολος των Εθνών Παύλος. Ψηφιδωτό από την Μονή της Χώρας στην Κωνσταντινούπολη.
1.  Εάν μιλώ τάς γλώσσας των ανθρώπων και των αγγέλων, αλλά δεν έχω αγάπην, έγινα χαλκός πού δίνει ήχους ή κύμβαλον πού βγάζει κρότους.
2.  Και εάν έχω χάρισμα προφητείας και γνωρίζω όλα τα μυστήρια και όλην την γνώσιν, και εάν έχω όλην την πίστιν, ώστε να μεταθέτω βουνά, αλλά δεν έχω αγάπην, δεν είμαι τίποτε.
3. Και εάν μοιράσω σε ελεημοσύνες όλην μου την περιουσίαν, και εάν παραδώσω το σώμά μου διά να καή, αλλά δεν έχω αγάπην, καμμίαν ωφέλειαν δεν έχω.
4. Η αγάπη είναι μακρόθυμη, είναι γεμάτη από ευμένειαν, η αγάπη δεν είναι ζηλότυπη, η αγάπη δεν καυχάται, δεν είναι υπερήφανη,

Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Πούτιν: Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει να μιλούν μαζί της με τη «γλώσσα της ισχύος»!

Μήπως χτυπάνε οι "καμπάνες" για την Τουρκία;

Μιλώντας στην εορταστική δεξίωση στο Κρεμλίνο, προς τιμήν των αποφοίτων των στρατιωτικών ακαδημιών και πανεπιστημίων, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι αποστολή των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας είναι η...

Δύο αεροπλανοφόρα καθ'οδόν προς την Συρία - Κλιμακώνουν οι δυτικοί και πάνε για no-fly-zone


Η ομάδα μάχης του γαλλικού πυρηνοκίνητου αεροπλανοφόρου (R71) Charles de Gaulle πρόκειται να ενωθεί στην Α.Μεσόγειο με το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) σε δύο εβδομάδες στην πλεόν απτή απειλή κατά της Συρίας από τότε που ξεκίνησε η κρίση.

90.000 στρατιώτες από τη Ρωσία, το Ιράν και την Κίνα στέλνονται στην Συρία.

Σε πολύ λίγες μέρες, η αρχή του Μεγάλου Πολέμου...

Το τρίχρονο δαμάλι και τα 700 εκατομμύρια

Η προφητεία του Άγιου Κοσμά του Αιτωλού για το τρίχρονο δαμάλι καθώς και η πρόρρηση του γέροντα Ιωσήφ Βατοπαιδινού περί των 700 εκατομμυρίων νεκρών είναι από τις πιο χαρακτηριστικές στο σύνολο των προφητειών / προρρήσεων που γνωρίζουμε σχετικά με τον Γενικό Πόλεμο.

Κάνε την ψυχή σου λιβάδι!

Την θυμάσαι την παραβολή με τα τάλαντα; Εκεί που ο δούλος με το ένα τάλαντο, αντί να επενδύσει σε αυτό, πήγε και το έθαψε;
Σκεφτόμουν πως όλοι μας έχουμε τάλαντα! Ή αλλιώς ταλέντο.

Ο ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΓΙΟ ΦΩΣ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΥΜΝΟ


ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΚΤΙΣΤΟΥ ΦΩΤΟΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΥΜΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟ Χ. ΓΙΑΝΝΑΡΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΞΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Νόμος Ομπάμα: "Εμφυτεύσιμη "συσκευή" για όλους (;)"

Ως γνωστόν η Αποκάλυψη του Ιωάννη λέει:

καὶ ποιεῖ πάντας, τοὺς μικροὺς καὶ τοὺς μεγάλους, καὶ τοὺς πλουσίους καὶ τοὺς πτωχούς, καὶ τοὺς ἐλευθέρους καὶ τοὺς δούλους, ἵνα δώσωσιν αὐτοῖς χάραγμα ἐπὶ τῆς χειρὸς αὐτῶν τῆς δεξιᾶς ἢ ἐπὶ τῶν μετώπων αὐτῶν, καὶ ἵνα μή τις δύνηται ἀγοράσαι ἢ πωλῆσαι εἰ μὴ ὁ ἔχων τὸ χάραγμα, τὸ ὄνομα τοῦ θηρίου ἢ τὸν ἀριθμὸν τοῦ ὀνόματος αὐτοῦ. Ως εδώ ανησυχητικά αλλά καλά.

Ένα ιστορικό κείμενο που έρχεται από τα βάθη των αιώνων: Παρακαταθήκες του βασιλιά των Σέρβων Στέφανου Νέμανια (13ος αι.) προς το γιό του για την σημασία της γλώσσας στην επιβίωση ενός λαού. Όποιος το διαβάσει δεν το ξεχνά ποτέ!...

Ολοι ξέρουμε την σπουδαιότητα της γλώσσας στην διατήρηση της εθνικής συνείδησης και της ιστορικής συνέχειας ενός έθνους.
Στην σημερινή Ελλάδα εδώ και 40 περίπου χρόνια συντελείται ένα γλωσσικό έγκλημα με στόχο τον αφελληνισμό και την αποξένωση των νέων γενεών από τις ρίζες τους.

Κρίση μεγαλείου έπαθε ο Ερντογάν: Λύση ο… ψυχολόγος ή η ετοιμότητα;

Ο υπερφίαλος νεοθωμανός για ακόμα μία φορά μίλησε και είπε πράγματα τα οποία πέραν της υποψίας ότι χρήζουν ιατρικής… γνωμάτευσης, θα πρέπει αν τύχουν και επισταμένης πολιτικής ανάλυσης, ιδιαιτέρως από τη πλευρά της χώρας μας.

Ισχυρές ναυτικές δυνάμεις στη Ρόδο, έτοιμες για επέμβαση στο μέτωπο της Συρίας.

ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ
Αναμένεται και το αεροπλανοφόρο «Αϊνζενχάουερ», μαζί με την ομάδα μάχης από πολλά αντιτορπιλικά!
Ο κατάπλους στη Ρόδο της ναυαρχίδας του 6ου Αμερικανικού Στόλου εντάσσεται στο πλαίσιο...

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Ο νέος επικεφαλής της Αλ-Κάιντα υπόσχεται σημαντική επίθεση στο Λονδίνο για να εκδικηθεί το θάνατο του Μπιν Λάντεν!

  • Ο Σαΐφ αλ-Αντέλ, είναι γνωστός ως ''το ξίφος του Ισλάμ''. Πολέμησε τους Ρώσους στο Αφγανιστάν.
  • Στη Βρετανική Αστυνομία Συγκοινωνιών έχει δοθεί άδεια να φέρουν όπλα στα τρένα και τους σταθμούς της πόλης.

Πολεμικός πυρετός – Σε επιφυλακή η Σαουδική Αραβία – Φήμες για τουρκική επίθεση σε Συρία


Η Σαουδική Αραβία έθεσε τις ένοπλες δυνάμεις της σε ύψιστο επίπεδο ετοιμότητας
Σύμφωνα με πληροφορίες ο σαουδαραβικός Στρατός έχει τεθεί σε επίπεδο συναγερμού 1, το οποίο σύμφωνα με την κωδικοποίηση του υπουργείου Άμυνας της χώρας σημαίνει «επικείμενο πόλεμο».

Το ψευτορωμαίικο και τα στρατιωτάκια του... ξαναχτύπησαν.

Δελτίο τύπου τῆς ΠΕΟΦ γιὰ τὴν ἐκδήλωση διαμαρτυρίας στὸ Τουρκικὸ Προξενεῖο

Ῥωμαίϊκο Ὁδοιπορικό
Γιὰ ἀκόμη μία φορά, ἔπεσαν οἱ μάσκες καὶ εἴδαμε τὸ ἀληθινὸ πρόσωπο τοῦ Ἑλληνικοῦ καθεστῶτος. Ἀποφασίσαμε νὰ διαμαρτυρηθοῦμε ἐνάντια στὴν ἐπίσκεψη τοῦ φασίστα Ντεβλὲτ Μπαχτσελί,

God bless Assad!!! αναφωνεί η μοναχή Πελαγία, από το ελληνορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Θέκλας, VIDEO από ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΣΣΑΝΤ ΣΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ!!!

-Εξηγήσαμε ΕΔΩ, ποιους σφάζουν στη Συρία. Αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα, ότι δυστυχώς οι ισλαμιστές συνεχίζουν ακάθεκτοι το βάρβαρο έργο τους.
-Που είναι οι Παγκόσμιοι Οργανισμοί να επέμβουν, όταν ΜΝΗΜΕΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΕΡΜΑΙΑ ΣΤΙΣ ΟΡΕΞΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ;;;
- Στο πρώτο Video, αφιέρωμα του Αλ Τζαζίρα στην Αραμαική γλώσσα.
-Στο δεύτερο Video ο πρόεδρος της Συρίας, επισκέπτεται το μοναστήρι της Αγίας Θέκλας με τη σύζυγό του! Οι εικόνες μιλάνε μόνες τους…

Το ΡΚΚ ανήρτησε σημαίες του Κουρδιστάν στα σύνορα Συρίας-Τουρκίας


Τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η κρίση στις σχέσεις Συρίας-Τουρκίας με αφορμή την κατάρριψη του τουρκικού αεροσκάφους από τη συριακή αεράμυνα, ένα γεγονός έρχεται να πυροδοτήσει νέες εντάσεις στις σχέσεις των δυο χωρών.

«Όταν θα δείτε οι Τούρκοι να χτίζουν τις δικές μας εκκλησίες…»

Φωτιάδης Όμηρος
π. υπάλληλος πολιτικής διοίκησης Αγίου Όρους, Θεσσαλονίκη
Έλεγε ο πατήρ Παΐσιος ότι το Βυζάντιο έφτιαξε το Άγιον Όρος και ότι ήρθε η εποχή που θα ξεκινήσει το Άγιον Όρος να φτιάξει πάλι το Βυζάντιο. Ακόμη έλεγε :

Ο Πούτιν τηλεφώνησε στον Ερντογάν για τη Συρία!

ΜΑΝΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν φαίνεται πως θέλησε να στείλει ένα ισχυρό μήνυμα προς της Τουρκία, που εξαπολύει απειλές εναντίον της συμμάχου της Μόσχας, της Συρίας.

Μέλι και κανέλα: o «φόβος» και «τρόμος» των φαρμακοβιομηχανιών.

Το μέλι παράγεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Είναι το μόνο τρόφιμο στον πλανήτη που δεν θα χαλάσει ή θα σαπίσει ποτέ. Μόνο θα ζαχαρώσει. Το μέλι στη πραγματικότητα θα είναι για πάντα μέλι.

Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Γιατί σκοτώθηκαν όλοι οι Τούρκοι που ανέβηκαν στα Ίμια

    Πώς χάθηκαν οι Τούρκοι κομάντος που αποβιβάστηκαν στα Ίμια
    ΕΥΠ – Η μυστική δράση των Ελλήνων κατασκόπων

G R A V I O L A – Ο εξολοθρευτής του καρκίνου

Η γουανάμπανα (στα ισπανικά guanabana, πορτογαλικά graviola), Annona muricata, Annona sericea Dunal στον Correia, M. P., (1984), Annona macrocarpa Wercklι, A. bonplandiana H.B. & K., A. cearensis Barb.Rodr., Guanabanus muricatus (L.) M.Gσmez στο Rain-tree) είναι πλατύφυλλο αειθαλές δέντρο, ιθαγενές του Μεξικού, της Κεντρικής Αμερικής, της Καραϊβικής και του βορείου τμήματος της Νότιας Αμερική. Σήμερα φύεται σε μερικές περιοχές στη Νοτιοανατολική Ασία.

Χτίζουν Nαό του Σολομώντα στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας;

Θα προσπαθήσουν οι Σιωνιστές να "ξεφορτωθούν το βδέλυγμα της ερημώσεως" με τον ναό του Σολομώντα που χτίζουν οι Πεντηκοστιανοί στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας;
Θα τους βολέψει υπέρ"βολικά" να κάτσει κάποιος δήθεν πλανητάρχης εκεί παίρνοντας πάνω του την προφητεία.

ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ. Ευλογημένοι όσοι τον γνώρισαν. Μαρτυρία για τον Γέροντα Πορφύριο

Κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας... δείτε το βίντεο για τον ανεπανάληπτο Πατέρα Πορφύριο μέσα από την μαρτυρία του Μητροπολίτου Λεμεσού.

Πατροκοσμάς για Ελλάδα & πόλεμο Συρίας: "Άν ο πόλεμος πιαστή από κάτω λίγα θά πάθετε"


Αν θεωρήσουμε ότι οι προφητείες έχουν κάποια βάση και δεν πρόκειται για αοριστολογίες που ενίοτε "πέφτουν μέσα" (άλλωστε ο Νοστράδαμος κατ'αυτόν τον τρόπο έγινε διάσημος: Από αυτά που επιβεβαιώθηκαν, όχι από αυτά που διαψεύστηκαν), τότε, εν πάση περιπτώσει εντυπωσιάζει μία "μελλοντολογική ανάγνωση των πραγμάτων" από τον Πατροκοσμά: Διαβάστε την και κρίνετέ την:

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ;

Aρχή εξελίξεων αποσταθεροποίησης στη Μέση Ανατολή και την ανατ. Μεσόγειο ενδέχεται να αποδειχθεί η κατάρριψη του τουρκικού αναγνωριστικού αεροσκάφους από τη συριακή αεράμυνα.

Αρχηγός ρωσικού Ναυτικού: "Δεν θα εγκαταλείψουμε την Συρία - Θα δώσουμε μάχη"


Η Ρωσία ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει τη Συρία, αντιθέτως θα δώσει μάχη για να κρατήσει τη βάση της στην Ταρτούς, σύμφωνα με δήλωση του από τα πλέον επίσημα χείλη του ναυάρχου, Viktor Chirkov του από τις 6 Μαΐου αρχηγού του Ρωσικού Ναυτικού.

Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

«Εγώ πάω στον Παράδεισο. Εσύ μείνε εδώ με τον μπαμπά». Μια Ιταλίδα θυσιάζει την ζωή της για να σώσει το αγέννητο παιδί της


25 Ιουνίου 2012 (LifeSiteNews.com) - Όταν η Chiara Corbella έμαθε ότι ήταν έγκυος στο τρίτο της παιδί, ήταν μια μεγάλη χαρά που κατέληξε όμως σε μια γλυκόπικρη τραγωδία για τη νεαρή Ιταλίδα μητέρα, που πέθανε αυτό το μήνα, αφού ανέβαλε τη θεραπεία του καρκίνου της για να σώσει το αγαπημένο της μωρό.

JPost: Και δεύτερο τουρκικό αεροσκάφος δέχτηκε πυρά από τη Συρία


Σύμφωνα με την Ισραηλινή Jerusalem Post, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην Άγκυρα έκανε γνωστό απόψε ότι και δεύτερο τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος που βρισκόταν σε αποστολή έρευνας και διάσωσης του καταρριφθέντος F-4 Phantom, δέχτηκε πυρά από τις συριακές δυνάμεις, χωρίς ωστόσο να υποστεί σοβαρές ζημιές.

Πυκνώνουν τα σύννεφα για Ιράν

Την ώρα που η ΕΕ αποφάσισε την επιβολή εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο από την 1η Ιουλίου, οι Αμερικανοί ενισχύουν τη στρατιωτική τους παρουσία. Η Ουάσιγκτον φοβάται κλείσιμο των στενών του Ορμούζ από την Τεχεράνη, μια εξέλιξη που θα προκαλούσε «έκρηξη» των τιμών του πετρελαίου παγκοσμίως. Επικίνδυνα ανεβαίνουν οι τόνοι ανάμεσα στη Δύση και στο Ιράν τα τελευταία 24ωρα, τόσο σε διπλωματικό όσο και σε...

Η συγκλονιστική ιστορία ενός Σταυρού από την Τραπεζούντα. (βίντεο)

Δείτε την ιστορία ενός Έλληνα χριστιανού του Χάρη Εφραιμίδη που θέλησε κατόπιν προτροπής της θείας του να γυρίσει μετά από πολλά χρόνια στην Τουρκία και να πάρει την περιουσία χρυσαφικά και κυρίως ένα πολύτιμο σταυρουδάκι που είχε μεγάλη σημασία για εκείνη.
Δείτε τι έγινε καθώς έφτασε στο σπίτι...

Η Ιστορία του Λευκού Πύργου της Θεσσαλονίκης

Ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης είναι ένας οχυρωματικός πύργος του 15ου αιώνα, που χρησιμοποιήθηκε στη συνέχεια σαν κατάλυμα φρουράς Γενιτσάρων και σαν φυλακή θανατοποινιτών.

Δείτε το καταπληκτικό βίντεο για την Αγία Σοφία της Κλεισούρας


Ένα από τα εντυπωσιακότερα βίντεο του είδους. Αφιερωμένο στην τελευταία Αγιοκατάταξη της Ορθοδοξίας μας… Στην Αγία Σοφία της κλεισούρας. Την ευχή της να έχουμε και να αξιωθούμε να την γιορτάσουμε κάποτε και σε μία «άλλη» Αγία Σοφία…
αυτή της του Θεού Σοφίας ναό.

Πώς παντρεύτηκε

 

Και θυμάμαι τη συγκίνηση ενός φίλου μου που έλεγε "σιγά μην παντρευτώ, σιγά μη με παντρευτεί καμιά κοπέλα". Είχε λίγο απογοητευτεί και στη ζωή του ήταν κλονισμένος. "Ε, ας βρω μία όποια να'ναι. Μια να βρεθεί να με πάρει κι εμένα τον καημένο".

 Δηλαδή, ήθελε απλώς μια απλή κοπέλα. Μια κοπέλα να'ναι! Εντάξει, χωρίς απαιτήσεις και χωρίς αξιώσεις. "Και οποιαδήποτε να'ναι. Θα με πάρει εμένα;". 
 
Και βρήκε όχι απλώς μια απλή, αλλά μια καταπληκτική κοπέλα! Σ'όλα τα επίπεδα: γνώσεων, παρουσιαστικού, ψυχολογίας, καρδιάς, νοικοκυροσύνης...

Ξαφνικός συναγερμός! Ενεργοποιήθηκε η ελληνική αεράμυνα, τρία 24ωρα μετά τη κατάρριψη του RF 4.

Τρία 24ωρα μετά από το σοβαρό επεισόδιο με τη κατάρριψη του τουρκικού RF 4 στα παράλια της Συρίας,
ο Α/ΓΕΕΘΑ έδωσε εντολή για αιφνιδιαστική ενεργοποίηση του συστήματος αεράμυνας της χώρας.

Γυμνός στις φυλακές - Διαταραγμένη συμπεριφορά άρχισε να παρουσιάζει....

Διαταραγμένη συμπεριφορά άρχισε να παρουσιάζει ο πρώην υπουργός Άκης Τσοχατζόπουλος, λίγο καιρό μετά την προφυλάκισή του στις φυλακές Κορυδαλλού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Pheme.gr, το οποίο επικαλείται σωφρονιστικούς υπαλλήλους και κρατούμενους, κ. Τσοχατζόπουλου, το περασμένο Σάββατο...

OI ΡΩΣΟΙ ΞΑΝΑΣΤΕΛΝΟΥΝ ΤΟ ALAED ΜΕ ΡΩΣΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ. ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΟΠΟΙΟΣ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ...

Το πλοίο Alaed το οποίο σταμάτησαν εντελώς παράτυπα οι Βρετανοί και ανάγκασαν την ασφαλιστική εταιρεία που είχε ασφαλίσει το φορτίο ελικοπτέρων που έστελνε η Μόσχα στην Συρία να αποσύρει την κάλυψη, αποπλέει πάλι για Συρία!
Το MV Alaed με σημαία Curacao επέστρεψε στο Μουρμάνσκ, αφού δεν επιτρεπόταν να πλεύσει, πήρε νέα ...

Σκηνοθετώντας τη Συρία. Ο ρόλος των ΜΜΕ στην εξαπάτηση.

Τα παρακάτω, φυσικά και δε θα τα δείτε σε καμία τηλεόραση και δε θα τα ακούσετε από κανέναν “μεγαλοδημοσιογράφο”…
-Πως “γυρίζουν” ειδήσεις της…Συρίας στη Σαουδική Αραβία!!!
-Ποιος έχει αναλάβει την εκστρατεία παραπληροφόρησης.
-Κόβουν τα κανάλια της Συρίας από τους δορυφόρους.
-Πιο σύνθημα κυριαρχεί;

Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Τα «γιατροσόφια» της γιαγιάς είναι πάντα χρήσιμα

Oι γιαγιάδες γνώριζαν πολλές πρακτικές εφαρμογές για να απαλύνουν τον πόνο, χρησιμοποιώντας συνήθως υλικά που είχαν μέσα στα ντουλάπια τους ή στον κήπο τους. Τα γνωστά σε όλους μας «γιατροσόφια» μεταφέρθηκαν από γενιά σε γενιά με σκοπό να μας βοηθήσουν να ξεπεράσουμε έναν πόνο, πριν πάμε στο γιατρό.

Έτσι μια λίστα από πολλά «θεραπευτικά» tips δημιουργήθηκε ....

Απειλές Τουρκίας για κατάρριψη ... μαχητικών της ΠΑ που "παραβιάζουν" τον τουρκικό ΕΕΧ!


Σε δήλωση που συνιστά ευθεία απειλή κατά των ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών, προχώρησε το τουρκικό ΓΕΕΘΑ με αφορμή την κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού/αναγνωριστικού RF-4E από τους Σύρους.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν πρόκειται να επισκεφθεί επίσημα το Ισραήλ, τα Παλαιστινιακά εδάφη και την Ιορδανία την επόμενη εβδομάδα, στην πρώτη περιοδεία του στη Μέση Ανατολή αφότου ορκίστηκε...

ΦΑΡΜΑΚΟΝΗΣΙ ΚΑΙ ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΩΝ ΓΚΡΙΖΩΝ ΛΥΚΩΝ ΜΠΑΧΤΣΕΛΙ, ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΗΝ ΘΡΑΚΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ...!!!

ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ...;;; ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΟΔΕΥΣΕΙ...;;;Ενδεικτική των απόψεων που πρεσβεύει το κόμμα είναι και η ενέργεια του βουλευτή του Κόμματος Eθνικιστικής Δράσης (MHP), Ερκάν Ακτσάι, να εγκαλέσει την τουρκική κυβέρνηση γιατί αποδέχεται πράξεις κυριαρχίας, όπως τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων Τούρκων επισκεπτών, που γίνονται από την ελληνική διοίκηση σε νησίδες όπως το Φαρμακονήσι και το Γαϊδουρονήσι.

Συμβουλές για αποθήκευση τροφίμων...Πρέπει να είμαστε αυτάρκεις

Πριν απο  χρόνια η αποθήκευση τροφίμων ήταν μία πρακτική που ακολουθούσαν όλες οι οικογένειες. Οι άνθρωποι στα χωριά συντηρούσαν τρόφιμα με κάθε τρόπο για να περάσουν το χειμώνα. Από τότε όμως που οι πόλεις μεγάλωσαν και τα ψώνια στο μπακάλικο και το σουπερ μάρκετ μπήκαν στην ζωή μας, αρχίσαμε να ξεχνάμε το θέμα της διατροφικής μας...

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: «ΜΗ ΦΟΒΑΣΑΙ, Ο ΘΕΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΚΟ»

«Αργότερα, επισκέφθηκα τον Γέροντα μαζί με έναν φίλο μου σμήναρχο, γύρω στα τέλη Οκτωβρίου 1993 και του εξέφρασα την ανησυχία μου γι' αυτά που συμβαίνουν από τους κυβερνώντες στην πατρίδα μας. Ο Γέροντας απάντησε :

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...