Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Ατμόσφαιρα διχασμού στην Τουρκία

Όταν δεις και κάτσουν οι Τούρκοι μεσ την εθνοσυνέλευσή τους και τραβήξουν πιστόλια να ξέρεις κοντεύει η ώρα.

Γέροντας Παϊσιος: “Ἔχει πάθει μεγάλη ζημιά ὁ κόσμος ἀπό τήν τηλεόραση”

Το ότι η τηλεόραση έχει επηρεάσει απίστευτα τη ζωή μας είναι γεγονός. Η καθημερινότητά μας όσο και να μην θέλουμε να το παραδεχτούμε, έχει αλλάξει δραματικά, αφού τα μηνύματα είναι χιλιάδες και πολλών ειδών, κάτι που είναι αδύνατο να μην σε επηρεάσει.

Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής: Να αναγνωρίζουμε ο ένας το χάρισμα του άλλου

Ποιός νίκησε το διάβολο; Αυτός που γνώρισε την ασθένειά του, τα πάθη και τα ελαττώματα, που έχει. Ο φοβούμενος να γνωρίσει τον εαυτό του, αυτός βρίσκεται μακριά από τη γνώση· άλλο τίποτε δεν αγαπά παρά να βλέπει μόνο λάθη στους άλλους και να τους κρίνει.

Θεράπευσα τον εαυτό μου από ανίατο καρκίνο

Πως η «τρελή» δίαιτα ενός άντρα τον βοήθησε να νικήσει τις προοπτικές
Η συνταγή του Άλλαν Τάυλορ περιλαμβάνει τριμμένο γρασίδι από κριθάρι, κάρυ, σπόρους από βερίκοκα και χάπια με σελήνιο.
Όταν οι γιατροί είπαν στον Άλλαν Τάυλορ ότι είχε ανίατο καρκίνο, αποφάσισε ότι δεν πρόκειται να παρατηθεί έτσι απλά και να πεθάνει.
Αντίθετα ο 78 χρονών παππούς έψαξε αποφασισμένος στο ιντερνέτ για βοήθεια.

Ο ΔΙΚΕΦΑΛΟΣ ΑΕΤΟΣ ΕΧΕΙ «ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙ» ΤΗΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Το προαιώνιο σύμβολο της Ορθοδοξίας και της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, (Βυζαντίου), ο Δικέφαλος Αετός, (που όπως είναι γνωστό είναι σήμερα το έμβλημα στην σημαία πολλών ορθοδόξων χωρών όπως η Ρωσία, Σερβία ακόμα και η Αλβανία), όσο και αν αυτό εκ πρώτης όψεως φαίνεται παράδοξο, κυριαρχεί στην σύγχρονη Τουρκία αναβιώνοντας μια αίσθηση  Ρωμηοσύνης η οποία ξαναζεί μέσω αυτού του συμβόλου στην ιστορική της περιοχή, δηλαδή στην σημερινή Μικρά Ασία.

Πίσω από το ‘αθώο’ πρόσωπο της γιορτής του ‘Halloween’


ΚΟ: Κάθε χρόνο, στις 31 Οκτωβρίου, ο δυτικός κόσμος γιορτάζει το ‘Halloween’. Μία γιορτή που θυμίζει τις Απόκριες, όμως διαφοροποιείται κατά πολύ από αυτές καθώς το Halloween έχει περισσότερο μυστικιστική χροιά. Το πιο γνωστό σύμβολο είναι η κολοκύθα.

Το Ποδόμακτρο

Με τα πρωτοβρόχια του Φθινοπώρου ήρθαν στη μνήμη μας αλλοτινές συνήθειες και πρακτικές των ανθρώπων της παλιάς εποχής, τότε που οι δρόμοι δεν ήταν ασφαλτοστρωμένοι και η λάσπη κατά τους βροχερούς μήνες κολλούσε στα παπούτσια τους.

Μήπως η φωτιά μπορεί να σβηστεί με τη φωτιά; (Ι.Χρυσοστόμο​υ)


Όταν πρόκειται να ελέγξουμε, δεν χρειάζεται μόνον θάρρος, αλλά περισσότερο πραότητα παρά θάρρος. Γιατί οι αμαρτωλοί κανέναν άνθρωπο δεν αποστρέφονται και δεν μισούν τόσο, όσον αυτόν που πρόκειται να τους ελέγξει· και επιθυμούν να πιαστούν από κάποια δικαιολογία, ώστε να αποσκιρτήσουν και να ξεφύγουν την επίπληξη.

Παναγιώτης Θανόπουλος. Ο παντοπώλης που έγραψε παγκόσμια ιστορία…

Ξενίζει  τον ερευνητή της Παλιάς Αθήνας η ποικιλία των προσφερόμενων τροφίμων, ακόμη και την περίοδο του Όθωνα (1834-1862). Μια περίοδο, όπου η καταταλαιπωρημένη από την οθωμανική κατοχή πόλη μας προσπαθούσε να ορθοποδήσει. Η επιτυχία αυτή πιστώνεται αποκλειστικά στους εμπόρους της Αθήνας. Όπως και οι ναυτικοί μας, οι «παζαρίτες» όπως τους αποκαλούσαν τότε, ήταν μια κοινωνική τάξη που ξεχώριζε διαχρονικά. Κατόρθωναν παρά την έλλειψη υποδομών και μέσων (φανταστείτε ότι μόλις το 1891 άρχισε να χρησιμοποιείται ο πάγος), να τροφοδοτούν τους Λουκούλλους της πόλης ακόμη και με χαβιάρι!

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Φράγκος Φραγκούλης: Κάποια στιγμή στον Πόντο θα δούμε εκπλήξεις...

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου έφευγα προβληματισμένος από το πνευματικό μνημόσυνο του Νεοκλή Σαρρή, το οποίο διοργάνωσε ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών στην Καλλιθέα.

Μια καταπληκτική ιστορία από το Γεροντικό. Οι δύο μοναχοί.

Δύο αδελφοί που πολεμήθηκαν από τον πειρασμό της πορνείας επέστρεψαν στον κόσμο και παντρεύτηκαν. Αργότερα είπαν ο ένας στον άλλο:

Τι φέρνει τους αγγέλους κοντά μας;


Είναι δόγμα της Εκκλησίας μας η ύπαρξη των αύλων πνευμάτων, των αγγέλων. Στο «Πιστεύω» ομολογούμε ότι ο Θεός είναι «ποιητής ουρανού και γης, ορατών τε και αοράτων». Ανάμεσα στα αόρατα κτίσματα του Θεού είναι οι άσαρκοι -και ως εκ τούτου αόρατοι- άγγελοι. Το σώμα που βλέπουν οι πιστοί όταν κάποτε αυτοί εμφανίζονται, είναι φαινομενικό -κατά τους πατέρες- για να μπορούν να τους αντιλαμβάνονται και να επικοινωνούν μαζύ τους. Το ίδιο και τα φτερά τους.

Μπισκότα Παπαδοπούλου. Ένα αληθινό παραμύθι!

Μπισκότα Παπαδοπούλου. Ένα αληθινό παραμύθι!
Η ιστορία της μπισκοτοβιομηχανίας Παπαδοπούλου μοιάζει λίγο με παραμύθι. Έχει το δράκο της, τη βασιλοπούλα της, έχει την κουζίνα με τις μαγικές συνταγές, έχει φτωχά παιδιά που γυρνάν όλη μέρα στους πλούσιους μαχαλάδες πουλώντας μπισκότα. Έχει πλούσιους και φτωχούς, ταξίδια και περιπέτειες· πολλές περιπέτειες.

ΘΑ ΤΗΝ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ; Η Ρεπούση (η βουλευτής των 1670 ψήφων) ξαναπροκαλεί.

Να καταργηθεί η... έξοδος του Μεσολογγίου, η ανατίναξη της Αρμάτας στις Σπέτσες, η αναπαράσταση στο Κούγκι, οι εκδηλώσεις για το Λάβαρο της Αγίας Λαύρας...

Οι Ρώσοι λατρεύουν το Άγιο Όρος, ένα σύμβολο της Ορθοδοξίας με βαθιά έννοια.

του Γιώργου Θεοχάρη
Ως πρόσφυγας  με καταγωγή από το Πόντο, ξεκίνησε από την λαχαναγορά της Αθήνας, δουλεύοντας εργάτης και με το καρότσι μετέφερε τεράστιες κούτες  τελάρα , όπως λέει.
Σήμερα είναι ιδιοκτήτης κατασκευαστικής εταιρείας πολυτελών κατοικιών που λειτουργεί στο κέντρο της Ρωσικής πρωτεύουσας.

Νεκροί, καταστροφές και σκοτάδι

Δώδεκα νεκρούς, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά άφησε το πέρασμα της Σάντι από τη Νέα Υόρκη.

Έλληνες προπηλάκισαν τον ΓΑΠ στο Βερολίνο (vid)

Τον "έκραξαν" κατά το κοινώς λεγόμενο, τον εκποιητή της εθνικής μας κυριαρχίας και τον υπεύθυνο της φτωχοποίησης της χώρας, πρώην πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου στο Βερολίνο όπου είχε πάει προκειμένου να δώσει μια διάλεξη (είμαστε περίεργοι τις λέει στις διαλέσξεις του: Πως να οδηγήσετε στην αυτοκτονία 3.500 ανθρώπους κι έναν χαρούμενο λαό στην πείνα;)...

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Πάρε τη δύναμη στα χέρια σου...

Γ.Θ :   Αν στα αλήθεια πιστεύεις εἰς ἕνα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητὴν οὐρανοῦ καὶ γῆς, ὁρατῶν τε πάντων καὶ ἀοράτων... τότε χρειαζόμαστε τη βοήθειά σου...

Θαυμαστή διάσωση του Γέροντος Παϊσίου κατά τη διάρκεια «της υπηρεσίας του στον επίγειο βασιλέα»

Ο Γέρων Παΐσιος στρατιώτης
Αυτοβιογραφικό Σημείωμα
Σε αυτοβιογραφικό του σημείωμα (δείτε εικόνα) ο Γέροντας Παΐσιος ο Αγιορείτης αναφέρει «Υπηρέτησα τον επίγειο βασιλέα, και μετά κατετάγην στο Αγγελικό τάγμα των Μοναχών εις τον επουράνιον Βασιλέα Χριστόν». Η στρατιωτική θητεία του Γέροντος διήρκησε πέντε χρόνια (1945-1950). Ο Γέροντας ως Ασυρματιστής μετείχε σε διάφορες μάχες. Ο Σχης (ΤΘ) Καραΐσκος Δημήτριος στο βιβλίο του «Γέρων Παΐσιος ο Αγιορείτης, Ο Ασυρματιστής του Στρατού και του Θεού» διασώζει το παρακάτω περιστατικό:

ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 10 ΣΤΑ ΠΡΩΤΑ 20 ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΙΣΤΑΣ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΕΙΝΑΙ ΕΒΡΑΙΟΙ‏

 
 
 
 Δίκιο είχε τελικά ο Βενιζέλος που του έκανε εντύπωση!!
 
Γεμάτη Εβραίους η λίστα..
 
Δείτε τη σχετική φώτο απο το έγγραφο

Επεσαν οι μάσκες!!! Τσίπρας: “Δεν είναι ώρα να προκαλέσουμε την πτώση της κυβέρνησης” !!!

Την πρότασή του για την πραγματοποίηση πανευρωπαϊκής διάσκεψης για το πρόβλημα χρέους στην ευρωζώνη επαναφέρει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας με συνέντευξή του στο Reuters, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση δηλώνει ότι…

ΔΕΥΤΕ ΛΑΒΕΤΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΝ ΑΣΠΑΣΜΟΝ...ΠΟΙΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΘΑ ΑΣΠΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ? ΠΟΙΟΥΣ ΚΗΔΕΥΟΥΜΕ ?
ΑΡΑΓΕ? ΘΑ ΚΛΑΨΟΥΜΕ Ή ΘΑ ΧΑΡΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ?
ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ Η ΝΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ ΣΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΑΣ ΜΙΑ ΚΗΔΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΚΗΔΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ.

H διάσπαση της Ουκρανίας είναι δυνατή, αλλά λίγο πιθανή

Ολοκληρώθηκε στην Ουκρανία η προεκλογική εκστρατεία ενόψει των εκλογών στη Βερχόβνα Ράντα. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θα εκπροσωπηθούν στο Κοινοβούλιο τέσσερα κόμματα και ένας πολιτικός συνασπισμός. Όμως, όπως όλα δείχνουν, ούτε ένας από τους πέντε αυτούς παίκτες, ακόμη και σε συμμαχία με τους πιθανότερους συμμάχους του δεν θα εξασφαλίσει μια σταθερή πλειοψηφία.

Τι να πρωτοθυμηθώ σήμερα…


Τί νά πρωτοθυμηθῶ σήμερα....

Τούς ἀδελφούς κατά σάρκα Θεοφύλακτο καί Παντελεήμονα
πού τούς ἔστειλαν οἱ Γερμανοί στό Νταχάου γιατί ἔκρυβαν
Αὐστραλούς στρατιῶτες καί σώθηκαν μέ θαῦμα τῶν Ἁγ. Τεσσαράκοντα...

ΠΑΡΟΛΙΓΟ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑ Με ρουκέτες χτύπησε η Hamas τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ στην Dimona

Με πυρηνικό ολοκαύτωμα απειλήθηκε το Ισραήλ και η ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής όταν τέσσερις ρουκέτες Grad των 122 χλστ. της Hamas εκτοξεύτηκαν την Κυριακή στις 07.44 το πρωί από την Λωρίδα της Γάζας με στόχο τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ισραήλ στην Dimona στην έρημο Negev!

Jerusalem Post: "Ο Κασιδιάρης μίλησε για τα Πρωτόκολλα"

Με τον τίτλο: "Τα Πρωτόκολλα των σοφών της Σιών, διαβάστηκαν μεγαλόφωνα στη βουλή των Ελλήνων", η The Jerusalem Post, αναφέρεται στην παραπομπή που έκανε ο Ηλίας Κασιδιάρης στα "Πρωτόκολλα" κατά την διάρκεια ομιλίας του στη βουλή, τα οποία και χαρακτηρίζει η εφημερίδα "αντισημιτική πλαστογραφία".
Την καταγγελία σύμφωνα με την Jerusalem Post, έκανε ο "γνωστός"...

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Ένας... αλλά Αμβρόσιος!

Γ.Θ :  Επειδή τα βοθροκάναλα και οι δημοσιοκάφροι νομίζουν ότι απευθύνονται σε homo erectus ή απλά νομίζουν ότι μπορούν να ελέγχουν τις συνειδήσεις μας, όπως έκαναν στις παλαιότερες γενιές, ας τους υπενθυμίσουμε, ότι τώρα πια υπάρχει και το ίντερνετ και δυστυχώς για αυτούς σε αυτό φωνή έχουμε και εμείς και οι στρατιώτες του Χριστού, όπως ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος.

Γιατί δεν έγινα Μασόνος

Στα 1873 παρουσιάσθηκα στη Μασονική στοά της Κέρκυρας. Θα μ’ εδεχόντανε εκεί μ’ ευχαρίστηση, γιατί μ’ είχαν προσκαλέσει, δε μπορούσα όμως να δεχθώ το πρώτο άρθρο των καθηκόντων που μου επίβαλανε: το απόλυτο μυστικό.

Μακελειό ισλαμιστών από την κουρδική πολιτοφυλακή: 25 νεκροί και 200 αιχμάλωτοι!

Για πρώτη φορά από την έναρξη του συριακού εμφύλιου πολέμου είχαμε συγκρούσεις και μάλιστα πολύνεκρες, μεταξύ Κουρδικών πολιτοφυλακών και ισλαμιστών ανταρτών και μισθοφόρων, μακρια από τις κουρδικές περιοχές της βορειοτανατολικής Συρίας.

Οι Γερμανοί ήθελαν και τους θησαυρούς του Αγίου Όρους!
Είναι γνωστό ότι οι Γερμανοί πέραν της καταστροφής που έφεραν στη χώρα μας στην Κατοχή, "βούτηξαν" και χιλιάδες αρχαιότητες που τις μετέφεραν στην Γερμανία, όπου ακόμα εκεί βρίσκονται. Στο στόχαστρό τους ήταν και το Άγιο Όρος
Το Άγιον Όρος, το τελευταίο καταφύγιο του μοναχισμού στο σύγχρονο κόσμο δεν έμεινε έξω από τη δίνη των κατοχικών χρόνων.
Και όπως με τους υπόλοιπους αρχαιολογικούς θησαυρούς, έτσι και τα ανεκτίμητα εκκλησιαστικά κειμήλια μπήκαν στο στόχαστρο των Γερμανών κατακτητών.

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης μιλά για το Χριστό

- Πάνε 30 χρόνια επίσης από τότε πού πρωτακούσαμε το τραγούδι σας «Σάν γοργό ποτάμι». Ηταν μία έκπληξη για μας να ακούμε ένα νέο συνθέτη να τραγουδά έκεϊνα τα χρόνια για τον Χριστό.

Άνθρωπος και Σκύλος. Μία Ιστορία Αγάπης.

Ο John Unger και ο σκύλος του Schoep έχουν μια σχέση δυνατή που κρατάει εδώ και 19 χρόνια, από τότε δηλαδή που ο John υιοθέτησε το συμπαθές τετράποδο σε ηλικία μόλις 8 μηνών, σώζοντάς το κυριολεκτικά από τον βάναυσο ιδιοκτήτη του που το κακοποιούσε.

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Ο ελληνικός λαός ένιωσε ότι πλησίαζε ο πόλεμος. Αλλά δεν τρόμαζε, γιατί ήξερε πως θα τον βοηθήση η Ευαγγελίστρα.

(Χ.Ζαλοκώστας)
«…Παντού όπου χτυπηθούν με τον εχθρό, είναι τουλάχιστο τρεις φορές λιγότεροί του, αλλά δεν δείχνουν κανένα δισταγμό, κανένα φόβο για τον αντίπαλο. Ξέρουν ότι έχουν την Παναγιά μαζί τους.

Εκ του 1821 ορμώμενος!

Γ.Θ :   Συγγενής του θρυλικού Δασκαλογιάννη, φιγούρα βγαλμένη από άλλες εποχές...

Τι έγραφε ο Γιάννης Μαρίνος στον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» πριν 26 χρόνια.

του Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου

Θα ήταν μεγάλη απαίτηση από μέρους μου να ζητήσω από κάποιους ολίγη δόση ιστορικής μνήμης.

REUTERS: Τι πραγματικά συμβαίνει με την υγεία του Πούτιν;

Γ.Θ :  Προπαγάνδα της νέας τάξης για να τρομάξουν το φιλορωσικό μπλοκ ανά τον κόσμο;
Πραγματικό χτύπημα της νέας τάξης στον νούμερο ένα εχθρό της;

Στοχοποιούν καθηγητές οι αναρχικοί δολοφόνοι του intymedia!!! (Ανακοινώνουν τα επόμενα θύματα τους με το κράτος χορηγό...)

Η αφίσα και το κείμενο που ακολουθεί είναι των αναρχικών - αντιεξουσιαστών - δολοφόνων - τρομοκρατών - ληστών - εμπρηστών.
Οι άνθρωποι αυτοί που τους έλαχε να εργάζονται στα Εξάρχεια κινδυνεύουν άμεσα. το κράτος τι κάνει; Απλά καλύπτει για άλλη μια φορά τους δολοφόνους...

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ:«NΙΩΘΩ ΟΤΙ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΥΠΟ ΚΑΤΟΧΗ»

Γ.Θ :  Κάλλιο αργά, παρά ποτέ...

ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: ΤΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΥ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΣΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ, ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΜΥΑΛΟΥ;

Με αφορμή τιμητική εκδήλωση στο Κελλάκι, πριν από μια βδομάδα, για τον Οικονόμο πατέρα Αιμιλιανό, ο Πρόεδρος Χριστόφιας απέδωσε τα εύσημα στον τιμώμενο και επισήμανε πως, κατά καιρούς, έκανε μαζί του «συζητήσεις και διάλογο σε βάθος για τον άνθρωπο, για τον Θεό, για τον Χριστό, για την Εκκλησία και για την πολιτική».

ΣΑΛΠΙΓΓΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ Η Κίνα απειλεί ευθέως την Ιαπωνία

Στις 27 Οκτωβρίου σύμφωνα με το κινεζικό  πρακτορείο «Xinhua news » και  σε δήλωση ανώτατου αξιωματούχου, το Πεκίνο...

Αυγουλάκια στο μπαλκόνι μας

Πρίν 3 περίπου χρόνια σε συζήτηση που είχα με τον φίλο Μιχάλη, του παραπονιόμουν ότι καθώς δεν είχα αυλή και ζούσα στο κέντρο της πόλης δεν είχα την δυνατότητα να έχω κότες για φρέσκα αυγά για το παιδί (τότε είχα μόνο ένα).
 –Γιατί δεν παίρνεις... 2 ορτύκια;  μου απάντησε. 
– Γεννάνε κάθε μέρα σχεδόν, βέβαια μικρά αυγά , αλλά τι χρειάζεσαι παραπάνω για το πρωινό του παιδιού;

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Μην περιμένουμε πνευματική άνοιξη, εάν δεν περάσουμε πρώτα τον πνευματικό χειμώνα.

Η ελπίδα με την υπομονή διώχνουν τον χειμώνα με τα κρύα και φέρνουν την άνοιξη με την καλωσύνη, που θερμαίνει την γη με την λιακάδα, και βγάζει το πράσινο χαλί της.

Δεν ξεχνώ...

Δεν ξεχνώ ότι είμαι Έλληνας....
Δεν ξεχνώ αυτούς που αγωνίστηκαν για την ελευθερία μου....

Θαυμαστές ιστορίες για τον Άγιο Δημήτριο.

Το μύ­ρο του Α­γί­ου
Η λέ­πρα του Μα­ρια­νού
Η θε­ρα­πεί­α του Λε­ον­τί­ου
Τα λεί­ψα­να του Α­γί­ου και ο Ι­ου­στι­νια­νός
Η πεί­να της πό­λης και ο πλοί­αρ­χος
Ο τυ­φλός της Κων­σταν­τι­νού­πο­λης 
Ο τυ­φλός της Α­δρι­α­νού­πο­λης
Ο κα­στρο­φύ­λα­κας και η πη­γή
Ο πα­λιός να­ός στο α­λώ­νι
Ο Ά­γιος Δη­μή­τριος και Α­χί­λει­ος πριν την ά­λω­ση
Οι Σα­ρα­κη­νοί στα τεί­χη
Η α­πε­λευ­θέ­ρω­ση 26 Ο­κτω­βρί­ου 1912

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ! Το θαύμα της μυρόβλυσης του Αγίου Δημητρίου το έτος 1987!

Ήταν 26 Οκτωβρίου 1987. Ώρα περασμένες δέκα το βράδυ. Η Θεσσαλονίκη γιόρταζε την μνήμη της αθλήσεως του πολιούχου της Αγίου Δημητρίου καθώς και τα ελευθέριά της από την περίπου πεντακοσίων ετών (1430-1912) καταδυναστεία των Οθωμανών.

Γέροντας Παΐσιος Αγιορείτης: Ο Θεός δεν μας εγκατέλειψε

Το καλό είναι που δεν μας εγκαταλείπει ο Θεός. Ο Καλός Θεός τον σημερινό κόσμο τον φυλάει με τα δυο Του χέρια, παλιότερα μόνο με το ένα.

KAI ΤΩΡΑ ΟΙ ΔΥΟ ΜΑΣ...

Δε χρειάζεται να φοβάσαι! Εγώ είμαι! Για την ακρίβεια, είμαστε μαζί από την ημέρα που γεννήθηκες. Κανονικά λοιπόν θα έπρεπε να αισθάνεσαι πολύ οικεία μαζί μου! Ο καιρός όμως που πέρασε από τη τελευταία φορά που τα είπαμε ήταν πολύς και γι' αυτό θα σου δικαιολογήσω την όποια παγωμάρα!

17χρονη ομογενής με καρδιά χρυσάφι


Στο πλευρό των Ελληνόπουλων που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση αποφάσισε να σταθεί μια 17χρονη ομογενής από τις ΗΠΑ, που κατάφερε να συγκεντρώσει 80.000 δολάρια για την ενίσχυσή τους με τη βοήθεια των συμμαθητριών της.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...