Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΑΛΗΘΕΙΕΣ και ΨΕΜΑΤΑ για την δραχμή…

Τι θα γίνει έτσι και επιστρέψουμε στη δραχμή; Προφανώς θα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει. Η Ελλάδα θα γίνει Αλβανία του Εμβέρ Χότζα, Βόρεια Κορέα του Κιμ Ιλ Σουνγκ, ή θα γυρίσουμε στην λίθινη εποχή.


 Ακριβώς δηλαδή όπως ήταν πριν αποκτήσουμε το ευρώ. Διότι, αν δεν με γελά η μνήμη μου, οι Έλληνες πριν το ευρώ κατοικούσαν στις σπηλιές και στα δέντρα, φορούσαν δέρματα, ζεσταίνονταν με κοπριές και έτρωγαν κουκουνάρια. Μιας και ποιος...

Αποκαλύφθηκε νέο ρωσικό υπερμαχητικό!

Ένα νέο υπερμαχητικό το οποίο χαρακτηρίζεται ως «αντι-F-35» και θα διατίθεται σε αγορές όπως η ελληνική, η οποία για «ειδικούς» γεωστρατηγικούς λόγους δεν θα είναι στην πρώτη σειρά των χωρών που θα μπορούν μετά το 2020 να προμηθευτούν στο περίφημο T-50 PAK-FA, αποκαλύφθηκε από την Ρωσία.

Ελευθέριος Βενιζέλος: "Οι Εβραίοι της Θεσσαλονίκης δεν είναι Έλληνες και δε νιώθουν Έλληνες"

Το 1487, ο Σουλτάνος έδωσε άδεια σε 120.000 Εβραίους να εγκατασταθούν στην Οθωμανική Αυτοκρατορία. Οι Εβραίοι αυτοί –«Σεφαρδίτες»- είχαν εξασφαλίσει μεγάλα προνόμια, κατόπιν ειδικών συμφωνιών με την «Υψηλή Πύλη». Το μεγαλύτερο μέρος των Εβραίων, εγκαταστάθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1516, αφού έκαναν δώρο στον Σουλτάνο το ιλλιγιώδες για την εποχή ποσό των 2.000.000 λιρών).
Την στάση των Εβραίων τις παραμονές της απελευθέρωσης της...

Οι εκστρατείες του Βυζαντινού Αυτοκράτορα Ηρακλείου κατά των Περσών (622-630 μ.Χ.)

Ο Ηράκλειος, ικανός και δραστήριος αυτοκράτορας, αποδείχθηκε (μετά τον τυραννικό Φωκά) ένας υποδειγματικός κυβερνήτης. Όπως λέει ο ποιητής Γεώργιος Πισίδης, που περιγράφει τις εκστρατείες του αυτοκράτορα στην Περσία καθώς και την εισβολή των Αβάρων, ο Φωκάς πίστευε ότι «η δύναμη πρέπει να δείχνεται πιο πολύ με την αγάπη παρά με τον φόβο».
«Ο Ηράκλειος», λέει ο Ostrogorsky, «υπήρξε ο δημιουργός του Μεσαιωνικού Βυζαντίου, του οποίου η οργάνωση είναι ρωμαϊκή, η γλώσσα και ο πολιτισμός ελληνικός και η πίστη χριστιανική». Τα κατορθώματα του Ηρακλείου είναι ακόμα πιο σημαντικά επειδή την εποχή της ανόδου του στο θρόνο, η θέση της αυτοκρατορίας ήταν εξαιρετικά επικίνδυνη. Οι Πέρσες απειλούσαν από την Ανατολή και οι Άβαροι και οι Σλάβοι από τον Βορρά, ενώ οι εσωτερικές υποθέσεις του κράτους, μετά την άτυχη βασιλεία του Φωκά, βρίσκονταν σε μια κατάσταση τέλειας αναρχίας. Ο νέος αυτοκράτορας δεν είχε ούτε χρήματα ούτε αρκετή στρατιωτική δύναμη, πράγμα που οδήγησε, κατά την πρώτη περίοδο της βασιλείας του, την αυτοκρατορία σε μια μεγάλη κρίση.

Ετσι θα σωθούμε από το σφράγισμα 666...!

Σας παρουσιάζουμε μια σημαντική πρόταση, του καθηγητού της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ κ. Δημ. Τσελεγγίδη, προς την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, όσον αφορά το νομικό μερος για το θέμα της Κάρτας του Πολίτη.
" Μακαριώτατε Αγιε Πρόεδρε,
Σεβασμιώτατοι Αρχιερείς,

Θα ήθελα να απευθυνθώ προς Σας, ως την Ανωτάτη Διοίκηση της τοπικής Εκκλησίας μας, για ένα πολύ σοβαρό θέμα που μας αφορά καίρια ως ευρωπολίτες Χριστιανούς. Στο παρελθόν, με αφορμή την εισαγωγή στη ζωή των πολιτών ηλεκτρονικών συστημάτων που λειτουργούν με βάση τον γραμμωτό κώδικα (barcode), η Εκκλησία της Ελλάδος, η Εκκλησία της Κρήτης, το Αγιον Ορος και τα Αγια Μετέωρα εξέδωσαν Εγκυκλίους και κείμενα με τα οποία εξέφραζαν τον έντονο προβληματισμό τους και δικαιολογούσαν τις ανησυχίες του πληρώματος της Εκκλησίας.

Ένας άντρας, το άλογο και ο σκύλος του.

Ενας άνδρας, το άλογο και ο σκύλος του περπατούσαν σε ένα δάσος.
Καθώς περνούσαν κάτω από ένα δένδρο έπεσε ένας κεραυνός και τους έκανε στάχτη! 
Ομως ο άνδρας δεν κατάλαβε ότι είχε εγκαταλείψει αυτόν τον κόσμο και συνέχισε την πορεία του με τα δύο του ζώα. Κάποιες φορές περνάει κάποιος χρόνος μέχρι να συνειδητοποιήσουν οι νεκροί την καινούργια κατάσταση. Ο δρόμος ήταν πολύ μακρύς και ανέβαιναν σε ένα λόφο. Ο ήλιος ήταν πολύ δυνατός και αυτοί ίδρωναν και διψούσαν.

ΣΗΜΕΙΟΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

Είχε γραφτεί σε ορισμένα ιστολόγια, ότι ο άγιος γέρων Σιατίστης Αντώνιος είπε λίγο πρίν την οσιακή κοίμησή του για τον παγκόσμιο πόλεμο :

"Όταν αρχίσει απ΄τη Συρία...θα γενικευτεί"

Αδελφός λίαν αγαπητός, που πρόσφατα ήρθε από το Αγ. Όρος αποσαφήνισε με τρόπο καταλυτικό τα λεγόμενα του....

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Η Πείνα που προφήτευσε ο Γέροντας Παΐσιος, επαληθεύεται...

Γέροντας Παΐσιος πολλά χρόνια πριν:

''Θα πεινάσει η Ελλάδα. Και επειδή θα κρατήσει αυτή η μπόρα κάποιο διάστημα, μήνες θα είναι, θα πούμε το ψωμί ψωμάκι"

Ελληνικό σύστημα αφαλάτωσης περιμένει να το... κλέψουν!


Υδριάδα: 100% Eλληνική εφεύρεση!Μια εξαιρετική, εξολοκλήρου Ελληνική ιδέα που, όπως συνηθίζεται, δεν έχει την κατάλληλη προβολή.

Το πρόβλημα το ξέρουμε όλοι. Τα νησιά μας πάσχουν από έλλειψη -προφανώς πόσιμου- νερού. Η υπερκατανάλωση από τον ανεξέλεγκτο τουρισμό, η χρήση πόσιμου νερού για το....

Aπό τον Μωάμεθ στον Χριστό

του Νίκου ΧειλαδάκηΔημοσιογράφου-Συγγραφέα-Τουρκολόγου
«Ο Ιησούς είναι ο υιός της Μαρίας, ο απεσταλμένος του Ύψιστου και ο Λόγος Του.
Τον έστειλε στην Μαρία. Είναι η πνοή Του» ΚΟΡΑΝΙ ΚΕΦ 4 σουρά 169.
Μια από τις πιο σημαντικές αλλά και άγνωστες σελίδες της Οθωμανικής ιστορίας την οποία αποφεύγει σαν «κόκκινο πανί» η σύγχρονη Τουρκία, είναι η αναφορά στους μεγάλους εκείνους μουσουλμάνους «αγίους» που τελικά αποδέχτηκαν την ανωτερότητα του Ιησού Χριστού έναντι του Μωάμεθ και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις μαρτύρησαν και εκτελεστήκαν για αυτή τους την πίστη. Οι μουσουλμάνοι αυτοί δεν βαπτιστήκαν χριστιανοί και φυσικά δεν κατατάσσονται στον συναξάρι των αγίων της Ορθοδοξίας μας, αποτελούν όμως ένα μεγάλο κόλαφο για το Ισλάμ και ειδικά για την σημερινή ισλαμική Τουρκία, που ακροβατεί επικίνδυνα πάνω σε ένα χάρτινο οικοδόμημα μιας επίπλαστης και τεχνητής εθνοθρησκευτικής ταυτότητας.

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ: Η εγνατία, ο Άγιος Κοσμάς και η Κωνσταντινούπολη

Δυόμισυ περίπου αιώνες πριν
 Προφητεία 103 Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, συλλογής Τριανταφύλλου
 «Όταν γίνει η Εγνατία οδός, τα στρατεύματα θα περάσουν από αυτήν. Η κεφαλή των στρατευμάτων θα φθάσει στην Κωνσταντινούπολη και η ουρά θα βρίσκεται στην Αυλώνα».

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Η "Καταλανική Εταιρεία" και η οριστική καταστροφή του Μεσαιωνικού Ελληνισμού

Ανδρόνικος Παλαιολόγος
Στις αρχές του 14ου αιώνα ο Ελλαδικός χώρος ήταν κατακερματισμένος ανάμεσα σε κτήσεις που ανήκαν στον Βυζαντινό Αυτοκράτορα Ανδρόνικο ΙΙ Παλαιολόγο και σε Φράγκους φεουδάρχες κληρονόμους των Σταυροφόρων που άλωσαν την Κωνσταντινούπολη το 1204. Ο Αυτοκράτορας είχε υπό τον έλεγχο του την Μακεδονία, την Θράκη, τον Μυστρά, την Κωνσταντινούπολη και μια στενή λωρίδα γης στην Μικρά Ασία που εφαπτόταν στην Βασιλεύουσα. Ο υπόλοιπος χώρος (Θεσσαλία, Θήβα, Ανδραβίδα, Αθήνα, Πάτρα, Κόρινθος, νησιά του Αιγαίου, Ναύπακτος) βρίσκονταν υπό τον έλεγχο Φράγκων φεουδαρχών που συγγένευαν με ισχυρούς βασιλικούς οίκους της Ευρώπης. Οι περιοχές αυτές ήταν κατάσπαρτες από ισχυρά κάστρα που σταθεροποιούσαν την εξουσία των κατά τόπους βαρόνων και μικρότερων μικρότερων ευγενών, εις βάρος του ντόπιου αγροτικού πληθυσμού.

Πρώτη εἴδηση στὰ ρωσικὰ μέσα ἐνημέρωσης ἡ συνάντηση τοῦ Γέροντα Ἐφραὶμ μὲ τὸν πρωθυπουργὸ Βλαδιμὴρ Πούτιν

Ἀκοῦστε τὴ συνομιλία ποὺ εἶχαν

Ταξιάρχης Μιχαὴλ Μανταμάδου Λέσβου: Ἕνα ἀκόμα χειροπιαστὸ θαῦμα!!!

Ἕνα θαῦμα γιὰ πιστοὺς καὶ ἀπίστους!!!
Εἶναι ἡ ἴδια εἰκόνα τοῦ Ταξιάρχη Μιχαὴλ αὐτὸ ποὺ βλέπεται στὶς φωτογραφίες ἀπὸ τὸ ὁμώνυμο μοναστήρι  στὸ χωριὸ Μανταμάδος Λέσβου.Ὑπάρχει ὅμως μία πολὺ μεγάλη διαφορά!!! Στὴν ἐπάνω φωτὸ ὁ Ταξιάρχης εἶναι μὲ ἀνοιχτὸ τὸ στόμα, ἐνῶ στὴν κάτω μὲ κλειστό, ὅπως εἶναι καθημερινὰ ὅταν ἐπισκέπτεται κάποιος τὸν ἱερὸ ναὸ γιὰ νὰ προσκυνήσει. Τί ἔχει συμβεῖ;
Ἡ ἐπάνω φωτὸ εἶναι τραβηγμένη πρὸ 20ετίας περίπου ἀπὸ προσκυνητὴ ποὺ εἶχε πάει ἐκεῖ γιὰ νὰ προσκυνήσει.Καθὼς περίμενε στὴ σειρά,καθ' ὅτι πολὺς κόσμος συρρέει καθημερινὰ ἐκεῖ, μία γυναίκα μπροστά του προσεύχονταν μὲ δάκρυα στὰ μάτια στὸν ἅγιο νὰ τὴν βοηθήσει σὲ ἕνα μεγάλο πρόβλημα ποὺ ἀντιμετώπιζε.Καὶ τότε ὅλοι οἱ παριστάμενοι ἔμειναν ἔκθαμβοι, ὅταν τὸ στόμα τοῦ Ταξιάρχη στὴν εἰκόνα ἄνοιξε σὰν νὰ τῆς μιλοῦσε.

Κινέζος στρατηγός : "Δε θα διστάσουμε να ξεκινήσουμε ένα παγκόσμιο πόλεμο για να προστατέψουμε το Ιράν"

Μάχη για το μοίρασμα της πίτας στην μέση ανατολή, θύμα η μεσόγειος! Η Κίνα δε θα διαστάσει να προστατέψει το Ιράν ακόμη και αν αυτό σημαίνει ένα τρίτο παγκόσμιο πόλεμο», δηλώνει ο στρατηγός Zhang Zhaozhong, ο οποίος είναι καθηγητής στο εθνικό πανεπιστήμιο αμυντικής πολιτικής και βασικός υπεύθυνος της αμυντικής πολιτικής της...

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

H CIA σου λέει κάθε μέρα: «Σε βλέπω»

Οι ΗΠΑ είναι η υπερδύναμη. Αυτό το ξέρουμε. Επιχειρεί σε διάφορα μέρη του κόσμου. Και αυτό το ξέρουμε. Η CIA είναι η υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ που ασχολείται με τον υπόλοιπο κόσμο. Επίσης γνωστό.
Αυτό που αποκαλύφθηκε πριν αρκετές μέρες, από το AP αποκλειστικά, είναι πως η μυστική υπηρεσία των ΗΠΑ παρακολουθεί το παγκόσμιο διαδίκτυο για να μαθαίνει από πρώτο χέρι τι γίνεται, και τι πρόκειται να γίνει, με βάσει τα tweets, τα blog posts, αλλά και τα status updates στο facebook. Και όχι, δεν μιλάμε γι αυτά των Αμερικανών ή στα Αγγλικά. Μιλάμε γιαόλα… σε όλες τις γλώσσες… και σε όλες τις γεωγραφικές περιοχές.

Ο πλανήτης στο χείλος του Γ΄ παγκοσμίου πολέμου στο σημείο ελέγχου Τσάρλι (27-28 Οκτωβρίου 1961)

Της ΝΑΤΑΣΑΣ ΜΠΑΣΤΕΑ

Πριν από περίου 50 χρόνια, αμερικανικά και σοβιετικά άρματα στάθηκαν αντιμέτωπα στο φυλάκιο Τσάρλι που χώριζε το Ανατολικό από το Δυτικό Βερολίνο. Επί 16 ώρες ο κόσμος βρέθηκε στα πρόθυρα του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου. Η αντιπαράθεση στις 27 και 28 Οκτωβρίου του 1961 ήταν μία από τις πιο έντονες του Ψυχρού Πολέμου και προηγήθηκε ένα έτος της κρίσης των πυραύλων στην Κούβα.

Η δημόσια και η ιδιωτική ζωή του Βυζαντινού Αυτοκράτορα

I.
Ο Βυζαντινός αυτοκράτορας ήταν η υπέρτατη πηγή κάθε εξουσίας στη Βυζαντινή αυτοκρατορία. Η ζωή του σχηματικά παρουσιάζει τρεις όψεις: α) οφείλει να υλοποιεί την αυτοκρατορική μεγαλοπρέπεια, πηγή και έκφραση της δύναμης και της αυθεντίας, β) είναι ο στρατιωτικός αρχηγός, ο πολέμαρχος και γ) είναι ο αρχηγός της Εκκλησίας. Έτσι, εντεταλμένος από το Θεό να βασιλεύσει ως «ελέω Θεού» ηγεμόνας, επαγρυπνεί πάνω από τα συμφέροντα του Κράτους υπηρετώντας τη Θεία Πρόνοια. Επιπλέον, οι κρατικές υπηρεσίες, οργανωμένες σε ένα αυστηρά ιεραρχικό σύστημα, ήταν δομημένες πάνω στην έννοια της τάξεως, θεμελιώδη αρχή της αυτοκρατορικής πολιτικής, που αντικατόπτριζε την αρμονία του σύμπαντος. Στα πλαίσια αυτά θα εξετάσουμε σε δύο ενότητες τον αυτοκρατορικό βίο, μέσα από τις βασικότερες τελετές ή εκδηλώσεις που τον χαρακτηρίζουν. Στην πρώτη θα ασχοληθούμε με τις αυτοκρατορικές τελετές δημοσίου χαρακτήρα, ενώ στη δεύτερη με εκείνες που άπτονται του ιδιωτικής του ζωής.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΤΩΡΑ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΠΑΜΕ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ

ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΕΝ'ΟΨΕΙ!

ΣΧΟΛΙΟ ΟΙΜΟΥ-ΑΘΗΝΑΣ

Το μικρό μας ιστολόγιο το έγραψε πρώτο και με λεπτομέρειες ότι

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΤΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ

Τώρα σιγά σιγά το βλέπουν όλοι, μόνο που τα περί καταστροφής της Ευρωζώνης αργούν κάπως ακόμη... Πρώτα θέλουν να ψοφήσει το πειραματόζωο, η Ελλάδα μας αλλά η απληστία τους ώς όρνεα να κατασπαράξουν το πτώμα θα τους οδηγήσει σε....

Η Κίνα… απαντά στον ΟμπάμαΤο Πεκίνο περνά στην αντεπίθεση μετά τη στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ – Αυστραλίας που επικυρώθηκε με την πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου στην Καμπέρα. Στην αντεπίθεση περνά το Πεκίνο μετά τη στρατηγική στροφή της Ουάσιγκτον στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Εν μέσω εντάσεων στις σχέσεις της με τις γειτονικές χώρες για διαφιλονικούμενα ύδατα, η Κίνα ετοιμάζεται να “απαντήσει” στη στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ – Αυστραλίας με ναυτικά γυμνάσια στον δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ.ΠΩΣ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΟΥΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΟΚΙΜΑΣΙΕΣ!!


Τι κάνει το στρείδι για να κατασκευάσει ένα μαργαριτάρι;
Στην αρχή πέφτει μέσα στο όστρακο ένας κόκκος άμμου
κι αυτός ο κόκκος είναι μία δυσκολία για το στρείδι που το ερεθίζει.
Α λέει, πως θα απαλλαχτώ από αυτή τη δυσκολία;
Με πληγώνει, με πονάει, τι να κάνω;
Και να που αρχίζει να σκέφτεται,...

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Η κάθοδος του… «ξανθού γένους» – Προτεραιότητα η Συρία


Στην Ανατολική Μεσόγειο βρίσκονται τρία καταδρομικά πλοία της Ρωσίας, τα οποία αποτελούν μέρος της ναυτικής αρμάδας, με επικεφαλής το αεροπλανοφόρο Κουζνιτσόφ, που κατευθύνεται στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες από τη Μόσχα, τα τρία καταδρομικά βρίσκονται έξω από το λιμάνι Ταρτούς της Συρίας και έχουν στόχο να ελέγχουν....

Νεοπαγανισμὸς ἢ Ρωμηοσύνη;

Λόγω τῆς συντονισμένης ἐπίθεσης ποὺ δέχεται τὸ ἰστολόγιό μας ἀπὸ ἀρχαιοθρήσκους-ἀρχαιολάτρες δημοσιεύουμε τὸ κάτωθι κείμενο ὡς ἀπάντηση στὰ σχόλιά τους.

Γράφει ὁ Γεώργιος Ἔξαρχος, κλασσικός φιλόλογος
Δέ θά ἀναφερθῶ οὐδόλως –λόγω στενότητος χώρου- στίς νεοειδωλολατρικές προπαγάνδες, ὅπως ἐπί παραδείγματι σέ ἔργα ἀνθελλήνων ἱεραρχῶν(!) σάν κι αὐτό τοῦ Μ.Ἀθανασίου «κατά εἰδώλων» καί ὄχι «κατά Ἑλλήνων», ἀφοῦ ὁ τίτλος αὐτός προσετέθη ἀργότερα ἀπό τούς ἐκδότες, γιά νά κατανόηση ὁ καθένας τό θεολογικό καί συνάμα ἀντιεπιστημονικό ὑπόβαθρο παρομοίων ἐνεργειῶν. Θά ἀρκεστῶ ἐπιγραμματικῶς σέ μερικά στοιχεία σύζευξης ἑλληνισμοῦ-χριστιανισμοῦ γιά τοῦ λόγου τό ἀληθές.

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΙΛΑΡΙΩΝΑΣ: «ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟΙ ΚΑΙΡΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΛΙΓΟΣΤΕΨΕ Η ΠΙΣΤΗ»


Έρχονται δύσκολοι καιροί επειδή λιγόστεψε η πίστη.Εξ'αιτίας της φτώχειας οι άνθρωποι θα πουλήσουν την ψυχή τους για τροφή και ρούχα.Ο κόσμος θα γίνει κακός,θα εξαφανιστεί η αγάπη και το έλεος μεταξύ των ανθρώπων.Ιερείς και λαικοί θα γίνουν ένα και δεν θα υπάρχει κάποιος να καθοδηγήσει τους πιστούς.Οι πιστοί δεν θα μπορούν να βρουν τον ποιμένα,ούτε και τον σωστό δρόμο.Θα κυβερνάει το χρήμα και η επιθυμία να κάνουν περιουσίες.
Κανείς δεν θα φροντίζει για τις ψυχές των ανθρώπων.Όλα θα περιοριστούν σε μία απλή συναλλαγή.

Τρέλα μὲ τὸν ΑΠΟΕΛ...Ὀπαδοὶ τῆς Ζενίτ: «Κύπρος γῆ ἑλληνικὴ»

Σημείωση: Τὸ ἀκρωνύμιο ΑΠΟΕΛ ἐξηγεῖται σὲ Ἀθλητικὸς ποδοσφαιρικὸς ὅμιλος Ἑλλήνων Λευκωσίας
Περισσότεροι ἀπὸ 1.000 ὀπαδοὶ τοῦ ΑΠΟΕΛ βρέθηκαν στὸ «Πετροβσκι» καὶ πανηγύρισαν τὴν μεγάλη πρόκριση τῆς ὁμάδας τους στὴν ἑπόμενη φάση τοῦ Champions League. Οἱ Ρῶσοι ὀπαδοὶ τοὺς ὑποδέχθηκαν χωρὶς προβλήματα καὶ κάποια περιστατικὰ κέρδισαν τοὺς Κύπριους.

ΑΠΕΙΛΕΙ Η ΜΟΣΧΑ Ο Ρώσος «Μεγαλέξανδρος» απέναντι στην πυραυλική ασπίδα των ΗΠΑ

Η προσπάθεια του αμερικανικού Πενταγώνου να "βάλει πόδι" στη γειτονιά της πρώην ΕΣΣΔ με πρόσχημα τα πυρηνικά του Ιράν απειλεί να φέρει πάλι στην Ευρώπη την ανάπτυξη ρωσικών πυραύλων.
Η Ουάσιγκτον και το αμερικανικό Πεντάγωνο προωθούν συστηματικά την ανάπτυξη νέων βάσεων στην Ανατολική Ευρώπη, τη Μαύρη Θάλασσα, τη Μεσόγειο, αλλά και την Τουρκία και το Ισραήλ, από όπου συστοιχίες πυραύλων αναχαίτισης θα μπορούν να παρέχουν προστασία από πιθανή επίθεση προς την Ευρώπη με βαλλιστικούς πυραύλους.

Ἄρθρο-Ἀποκάλυψη τῆς Μασσωνίας καί τῆς Ἑωσφορικῆς Συνωμοσίας ἐναντίον τῆς Ὀρθοδοξίας καί τοῦ Ἑλληνισμοῦ.

Τό θέμα τς Μασσωνίας εναι τόσον τεράστιον, πού σφαλς δέν θά παρκοσαν γκωδν τόμων, διά νά τήν περιγράψη κανείς σέ πλήρη κτασι. Τό θέμα εναι σοβαρόν, σοβαρώτατον, διότι δέν φορ πλς μία μικρή μάδα παρανοϊκν νοήτων νθρώπων, λλά κάτι βαθύτερο... φορ λόκληρη τήν ωσφορική Συνωμοσία κατά το Θεο καί τς Χριστιανωσύνης.. Τί μπορε λοιπόν κανείς νά πρωτογράψη σ’ατό τό μικρό μήνυμα πρός τόν ρθόδοξον λληνικόν Λαόν; Ατός λοιπόν εναι λόγος διά τόν ποον παρουσιάζω ατό τό κεφάλοιον, πό μορφήν δημοσιογραφικς συνεντεύξεως μέ τούς ν Χριστ δελφούς μας. τσι σως τούς ποβοηθήσωμεν καλλίτερα νά χρησιμοποιον τό «περόπλον» τό ποο κατέχομεν, διά τήν συντριβήν τν χθρν της ρθοδοξίας: ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ.

Η Ρωσία ενισχύει τη Συρία με πυραύλους για να υπερασπιστεί έναντι επίθεσης από το ΝΑΤΟ

και προειδοποιεί ότι δεν θα ανεχθεί οι δυτικές δυνάμεις να περάσουν κάποια «κόκκινη γραμμή»
του Paul Joseph Watson
SS 300
Σήμερα γνωρίζουμε τι μετέφεραν αυτά τα έξι ρωσικά πολεμικά πλοία που προφανώς μπήκαν στα χωρικά ύδατα της Συρίας. Πέρα από την επίδειξη δύναμης για να αποτρέψουν τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ να εξαπολύσουν μια στρατιωτική επίθεση, υπήρχαν επί των εν λόγω πλοίων Ρώσοι τεχνικοί εμπειρογνώμονες έτοιμοι να βοηθήσουν τη Δαμασκό να αναπτύξει ένα εξελιγμένο σύστημα πυραυλικής άμυνας που της πούλησε η Μόσχα .


«Τα ρωσικά πολεμικά πλοία που έχουν φθάσει στα συριακά ύδατα τους τελευταίους μέρες μεταφέρανε μεταξύ άλλων, Ρώσους συμβούλους, οι οποίοι βοήθησαν τους Σύρους να εγκαταστήσουν ένα δίκτυο πυραύλων S-300 που είχε παραλάβει η Δαμασκός τις τελευταίες εβδομάδες», αναφέρει ένα άρθρο στην αγγλόφωνη εφημερίδα Al Quds Al Arabi με έδρα το Λονδίνο, αυτή την Πέμπτη.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΤΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΒΕΝΕΔΙΚΤΟ

Του Παναγιώτη Τελεβάντου

Διάλογοι της πλάκας μεταξύ Παπικών - και όχι μόνον - και Ορθοδόξων αντιπροσώπων συνεχίζονται σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της υφηλίου για όλα τα θέματα, κοινωνικά, οικολογικά, εθνικά, θρησκευτικού τουρισμού, ποιμαντικά, φιλανθρωπικά, θεολογικά και ....

Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΑ ¨ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΣ¨ ΣΤΗΝ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ...

..ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΤ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ!!!


Η συγκυβέρνηση του κ. Παπαδήμ(ι)ου δεν θα μπορούσε να στηριχτεί αλλού, παρά μόνο στους εισαγγελείς και τα ΜΑΤ, στις συλλήψεις συνδικαλιστών και την τρομοκράτηση όσων αντιστέκονται…

Η νέα βιομετρική «κάρτα του πολίτη»... Έρχεται.

ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ
ούτε τις κάρτες τους, ούτε τους φόρους τους, ουτε τα ελικόπτερα της διαφυγής τους
 
Γέροντας Παΐσιος
 «Θα δείτε να εφαρμόζονται διατάξεις αλλά μην απελπίζεσθε μετά θα αποσύρονται. Άλλες πάλι δεν θα προλάβουν να βγουν»
«Μέχρι που να κυκλοφορήσουν οι νέες ταυτότητες, μπορεί νά 'ρθη και η οργή του Θεού»
 
 

Μέχρι και επτά ώρες αναμονής για να προσκυνήσουν την Αγία Ζώνη
«Περιμένω πάνω από έξι ώρες, αλλά δεν με ενοχλεί γιατί θέλω να πάρω την ευλογία της Αγίας Ζώνης», ανέφερε στην Romfea.gr ένας πατέρας που περίμενε υπομονετικά στην ουρά, έχοντας στην αγκαλιά του το μόλις 3 μηνών αγοράκι.

Ρωσικές προειδοποιήσεις στις ΗΠΑ για αντιπυραυλική ασπίδα

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ απείλησε σήμερα να αναπτύξει πυρηνικούς πυραύλους Ισκαντέρ στο θύλακο του Καλίνινγκραντ, στις πύλες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σε περίπτωση που οι ΗΠΑ συνεχίσουν να αναπτύσσουν χωρίς παραχωρήσεις την αντιπυραυλική ασπίδα τους στην Ευρώπη.

Οι αρχαίοι Έλληνες ανακάλυψαν το ηλιοκεντρικό σύστημα και όχι ο Κοπέρνικος


Οι αρχαίοι Έλληνες ανακάλυψαν το ηλιοκεντρικό σύστημα και όχι ο Κοπέρνικος
Ἐδῶ χρειάζεται νά ποῦμε μερικά πράγματα, ὡς πρόλογο.
«Ἀρχή σοφίας ἡ τῶν ὀνομάτων ἐπίσκεψις» (Ἀντισθένης. Ἀθήνα 444 – 366 π.Χ.). Ἄς ἐπισκεφθοῦμε, λοιπόν, τά ὀνόματα πού ἔχουν σχέσιν μέ αὐτό πού.... θέλουμε νά ἀποδείξουμε….
«Πάντας γάρ τούς κύκλους των – οἱ ἀστέρες – στρέφουσιν ἕλικα». Ἄρα τά οὐράνια σώματα κινοῦνται μέ κινήσεις ἑλικοειδεῖς. Ὁ Ἀριστοτέλης ὁμιλεῖ (μετά τά ...

Aν ο Νώε ήταν Έλληνας...!!!


O Κύριος φανερώθηκε στον Νώε και  του είπε: 

Σε ένα χρόνο θα ρίξω βροχή και θα σκεπάσω ολόκληρη τη Γη με νερό και θα καταστρέψω τα πάντα. Αλλά θέλω εσύ να σώσεις τους δίκαιους και ευσεβείς ανθρώπους και δύο ζώα από κάθε είδος που υπάρχει στη Γη.

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Καθώς η Δύση εγκαταλείπει τους Χριστιανούς της Ανατολής, η Ρωσία πήρε την σκυτάλη

Η επιτυχημένη παράλληλη διπλωματία της Ρωσίας στην Εγγύς Ανατολή
Όπως το δείχνει η πολιτική της στη Συρία, η Ρωσία προωθεί τα πιόνια της στη Μέση Ανατολή μέσω της υποστήριξης των Χριστιανών της Ανατολής. Σύμφωνα με τον Antoine Sfeir*, «μέσω αυτής της παράλληλης διπλωματίας, η Μόσχα έχει καταφέρει μέσα σε μια δεκαετία, να εγκατασταθεί ξανά στην Ανατολική Μεσόγειο».

Τα επιτεύγματα των Εβραίων-Σιωνιστών... τους γυρνάνε μπούμερανγκ.

Θεωρείται ρατσισμός, η υπενθύμιση ιστορικών γεγονότων που κάνουν λόγο για τις μη αρεστές μεθοδεύσεις συγκεκριμένων ομάδων, οργανώσεων και λαοτήτων που επεδίωκαν ανέκαθεν να διαμορφώσουν καταστάσεις στα μέτρα των εθνικών, θρησκευτικών, οικονομικών και των κάθε είδους στόχων και συμφερόντων τους. Κρίνεται αδύνατον όσα χρόνια και να περάσουν να αποκρυφτούν ή να διαγραφούν δεινά που...

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Κοσμοσυρροὴ γιὰ τὸ προσκύνημα τῆς «Ζώνης τῆς Παναγίας» στὴ Μόσχα

0-0agia4

Μεγάλο πλῆθος προσκυνητῶν, ποὺ ξεπέρασε τὶς 30.000, συνέρρευσε σήμερα στὸν καθεδρικὸ ναὸ τῆς Μόσχας, γιὰ νὰ προσκυνήσει τὴ «Ζώνη τῆς Παρθένου Μαρίας». Ἕνα κειμήλιο τῆς Ὀρθοδοξίας ποὺ παραχωρήθηκε, γιὰ ἱερὸ προσκύνημα, ἀπὸ τὸν Ἡγούμενο τοῦ Βατοπεδίου στὸ 'Ἅγιο Ὅρος.

Δεκάδες πληροφοριοδότες της CIA εκτελέστηκαν σε Λίβανο και Ιράν


ImageΟι ΗΠΑ υπέστησαν μια σημαντική απώλεια στο κατασκοπευτικό τους δίκτυο με πάνω από 12 πράκτορες που εργάζονταν για τη CIA να έχουν εκτελεσθεί ήδη ή να πρόκειται να εκτελεσθούν σε Ιράν και Λίβανο.
Οι κατάσκοποι οι οποίοι ήταν έμμισθοι πληροφοριοδότες της CIA και οργανωμένοι σε δύο δίκτυα  στο Ιράν και στο Λίβανο στοχεύοντας την οργάνωση Hezbollah –την οποία οι ΗΠΑ θεωρούν τρομοκρατική και με δεσμούς με το καθεστώς της Τεχεράνης. 

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011

ΤΙ ΘΑ ΠΑΘΟΥΝ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ;


Οι Ρώσοι θα καταλάβουν την Τουρκία, η δε Τουρκία θα εξαφανιστεί από τον χάρτη,

Ο Γέροντας Παΐσιος και...Ο ΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

Γέροντας Παΐσιος, πολλά χρόνια πριν:
-...Τότε , ο βασιλιάς Κωνσταντίνος θα συμβάλλει , ως μεσάζοντας , να δοθεί η Πόλη στην Ελλάδα.
«Μαρτυρίες Προσκυνητῶν»
-Ἀμέσως μετά, θὰ ἀκολουθήσει μεγάλη πείνα, ἐνῶ ἑλληνικὸς λαὸς θὰ ξεσηκωθεῖ καὶ θὰ διώξει τοὺς πολιτικούς (βλ. σελ. 425). Γέροντας εἶχε πεῖ χαρακτηριστικά: «Τὰ χρόνια ἐκεῖνα, τόσο ἀπογοητευμένος θὰ εἶναι κόσμος ἀπὸ τοὺς πολιτικοὺς τῶν δύο μεγάλων κομμάτων, ποὺ θὰ τοὺς σιχαθεῖ καὶ θὰ τοὺς διώξει, καὶ θὰ ζητήσει στὴ θἐση τους νὰ ἔρθει Βασιλιάς.
«Μαρτυρίες Προσκυνητῶν Β´ -ὑπὸ ἔκδοση- τόμος»

Μέγας Κωνσταντῖνος καὶ Χριστιανισμός: Κείμενο-ἀπάντηση σὲ ἀρχαιολάτρες καὶ πολεμίους τοῦ Μ. Κωνσταντίνου:

Τοῦ Μοναχοῦ Ἀβραὰμ Ἁγιορείτου

Ἡ κρίση τοῦ πολιτισμοῦ καὶ τῆς θρησκείας τὴν ὁποία ἀντιμετώπιζε ἡ Ρωμαϊκὴ Αὐτοκρατορία τὸν τέταρτο αἰώνα, εἶναι ἕνα ἀπὸ τὰ πιὸ ἀξιόλογα γεγονότα τῆς παγκόσμιας ἱστορίας. Ὁ παλαιός, εἰδωλολατρικὸς πολιτισμὸς ἦλθε σὲ σύγκρουση μὲ τὸν Χριστιανισμό, ὁ ὁποῖος ἀφοῦ δοκιμάστηκε μὲ ἑκατομμύρια Μάρτυρες ἀναγνωρίστηκε ἐπίσημα κατὰ τῆς διάρκεια τῆς βασιλείας τοῦ Κωνσταντίνου, στὶς ἀρχὲς τοῦ...

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΠΩΣ ΔΙΑΣΩΘΗΚΕ Ο ΤΑΦΟΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ


 Στο χωριό Κολλικόνταση της Βορείου Ηπείρου βρίσκεται η Ιερά Μονή των Εισοδίων της Θεοτόκου στον περίβολο της οποίας διατηρείται ο τάφος του αγίου Κοσμά του Αιτωλού . 
΄Οταν αυτό ήρθε στην δημοσιότητα τ ο έτος 1984 από τον καθηγητή κ. Παναγιώτη Χριστόπουλο,που επισκέφθηκε τον ιερό χώρο με ειδική άδεια του τότε καθεστώτος της Αλβανίας , μου δημιουργήθηκε μια απορία που σήμερα εξομολογούμε.

Στην μπότα, αντιδράς. Στην καθυστέρηση της δόσης, παρακαλάς...

Αποσπάσματα από ένα καταπληκτικό κείμενο...

Η “Ευρώπη”, άρχισε να στήνεται μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά σήμαινε διαφορετικά πράγματα για κάθε “παίκτη”. Για την Αμερική ήταν το προπύργιο απέναντι στην ΕΣΣΔ. Για την Γαλλία ήταν η ασφάλεια ότι les Boches δεν θα τους την ξαναπέσουν. Οι Αγγλοι, πικαρισμένοι που έχασαν την Αυτοκρατορία, ήταν επιφυλακτικοί (αλλά πάντα με τους Βασιλικούς και την Πέμπτη φάλαγγα). Για τους Γερμανούς η “Ευρώπη” ήταν η επανένωση και η αποκατάσταση της …αδικίας του Β’ ΠΠ, όπως ο Β’ ΠΠ ήταν η αποκατάσταση της …αδικίας του Α’ ΠΠ.

Πού ενταφιάστηκε η Αγία Μεγαλομάρτυς Αικατερίνη και από ποιούς; Που βρίσκονται σήμερα τα λείψανα της;


Η Αγία Αικατερίνα Πολιούχος της Ιεράς Μονής Σινά

Αξιοζήλευτο δώρο του Θεού στη Μονή αποτελούν τα Ιερά Λείψανα της αγίας Αικατερίνης, τα οποία βρέθηκαν στο Παρεκκλήσιο της κορυφής του όρους που φέρει...

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ: «ΣΤΟΥΣ ΔΥΣΚΟΛΟΥΣ ΚΑΙΡΟΥΣ ΘΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ»

«Την άνοιξη του 1985, ευρισκόμενη (αφηγείται η Γερόντισσα Θεοδοσία) εις την Μονήν των αγίων Θεοδώρων Καλαβρύτων, μία νύχτα περίπου 2.30 πρωϊνή, άκουσα λίγο πιο πέρα από το παράθυρο του κελλιού μου, στην αυλή της Μονής, κάποιον να σκάβει. Για να βεβαιωθώ, έσβησα το φως του κελλιού μου και κοίταξα από το παράθυρο. Είδα ότι αναβόσβηνε ένας φακός. Τότε έκανα μία προσευχή στους θαυματουργούς Αγίους μας να μας προστατεύσουν. Ήλεγξα τα παράθυρα και τις σαθρές πόρτες προς την αυλή της ερειπωμένης Μονής, μήπως εισχωρήσουν στο εσωτερικό της, και αφού διεπίστωσα ότι επικρατούσε ησυχία στο χώρο αυτό, επέστρεψα στο κελλί μου.

Το πρωΐ είχαμε μία ιδιωτική λειτουργία. Την ώρα πού ετοιμαζόμουν να πάω στην Εκκλησία, ώρα 5.55? πρωϊνή, χτύπησε το τηλέφωνο. Σκέφτηκα μήπως κάποια πονεμένη ψυχή έχει κάποιο πρόβλημα – κάτι άλλωστε πού συνέβαινε συχνά – και σήκωσα το τηλέφωνο. Προς μεγάλη μου έκπληξη άκουσα:

ΛΑΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ

Αφόρητες πιέσεις από όλη την Ελλάδα να κάνει κόμμα μετά το ξεπούλημα ΝΔ και ΛΑΟΣ!
Η Μόσχα καλεί τον πρώην γαλάζιο βουλευτή!
Χιλιάδες πολίτες απ’ όλη την Ελλάδα πιέζουν τον Πάνο Καμμένο να προχωρήσει στη δημιουργία κόμματος «τώρα που ξεπουλήθηκαν η ΝΔ και ο ΛΑΟΣ»!

Το κομποσχοίνι, η ευχή και η βλαστήμια.

Γράφει ο σοφός και ενάρετος κληρικός π. Επιφάνιος Θεοδωρόπουλος, πως του έλεγε κάποιος:
«Πάτερ, ένα περίεργο πράγμα. Πάω να βιδώσω μια βίδα, δεν βιδώνει. Προσπαθώ, προσπαθώ, προσπαθώ, δεν βιδώνει. Άμ.α πω μια βλαστήμια, βιδώνει αμέσως»! «Είναι πολύ απλό και ευεξήγητο αυτό που συμβαίνει», διευκρινίζει ο π. Επιφάνιος. «Δεν εμποδίζει τη βίδα κάποιο φυσικό αίτιο, αλλά κάτι άλλο, παραπέρα: η δαιμονική ενέργεια. Για να κάνει τον άνθρωπο να βλαστημήσει. Απ’ τη στιγμή που θα γίνει αυτό, η δαιμονική ενέργεια φεύγει απ’ τη βίδα και υποδουλώνει τον άνθρωπο. Τί να την κάνει τη βίδα πια;
Γι’ αυτό και αυτή βιδώνει τότε μια χαρά. Αντί να βλασφημήσεις», καταλήγει ο π. Επιφάνιος, «δεν λες εκείνη την ώρα, κάνοντας το σημείο του σταυρού, ‘πίσω μου σ’ έχω, σατανά’ ή ‘Κύριε Ιησού Χριστέ, ελέησόν με’; Να δεις, δεν θα βιδώσει η βίδα»;

Η λύση τῶν προβλημάτων... ἀποπασοκοποίηση τῆς παιδείας

τοῦ Σαράντου Καργάκου

Ὅταν ἀκούω τόν Πρωθυπουργό νά ἐξαγγέλλει –σχεδόν σέ καθημερινή βάση– κανούργια μέτρα, ἡ ψυχή μου ἀγάλλεται σάν νά κατέβηκε ἀπό τό Σταυρό ὁ Χριστός. Ὁ φόβος τῆς καταρρεύσεως τῶν πάντων –κυρίως τῆς οἰκονομίας– πού σάν κοφτερό μαχαίρι ἔχει χωθεῖ στήν ψυχή μου ὡς ἐκ θαύματος ἐξαφανίζεται. Κι ὅλα τά βλέπω «καλά λίαν» μέχρι πού νά μοῦ ἔλθει καινούργιο χαρτί ἀπό τήν... ἐφορία!

Οι Ρουμανικές σόμπες του Αγίου Όρους


Ονομάζονται έτσι οι κτιστές σόμπες - που χρησιμοποιούσαν παλαιότερα τα μοναστήρια και πολλά κελλιά - με ιδιαίτερο λειτουργικό και μορφολογικό ενδιαφέρον. Ορισμένες είναι ακόμη σε λειτουργία, αλλά οι περισσότερες καταργήθηκαν λόγω του αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς και σήμερα αποτελούν μόνο διακοσμητικά στοιχεία κυρίως των αρχονταρικιών.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...