Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Τι οσμή θα υπάρχει στην Κόλαση;

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ μέρος γ΄ π.Διονύσιος Ταμπάκης
ΑΛΛΗ ακόμη παίδευση στην κόλαση θα είναι ο βρώμος και η δυσωδία. Διότι εκεί θα συνάζονται όλα τα ακάθαρτα και τα βδελύγματα όλου του κόσμου.Θα είναι το αποχωρητήριον της οικουμένης.

Αλλά και από τα τόσα αθανάτως και μονίμως σαπισμένα σώματα θα βγαίνει τόση δυσωδία και μάλιστα από τους σιχαμερούς δαίμονες που θα δίνει πολύ στένωση στην όσφρηση .Τόση θα είναι βρώμα που αν ήταν βολετό να έλθει στον κόσμο ένας από τους κολασμένους θα φθειρόταν ο αέρας απ΄την δυσωδία και θα γινόταν μεγάλο θανατικό από την αποφορά και λοιμός.

Κάποτε ένας Καλόγερος παρακάλεσε τον Θεό να του δείξε που πήγε ο αδελφός του που απέθανε πριν λίγο καιρό και αν μπορεί να τονε δεί και να του μιλήσει λίγο.

Πράγματι τον επισκέφθηκε το άλλο κιόλας βράδυ και του είπε πως βρίσκεται στον άδη και σε οδύνη αμέτρητη.

-Μα πές μου σε παρακαλώ ,είναι πράγματι η κόλαση τόσο φοβερή όσο την περιγράφουν τα βιβλία τα θεωτικά ή έτσι τα γράφουν για να μας φοβερίξουν;

Και του απαντά ο αποθαμένος …Μυριάκις περισσότερο,τόσο που δεν μπορούν όλες οι γλώσσες να διηγηθούν.

-Μπορώ έστω και για λίγο να λάβω μία μικρή δοκιμασία και πείρα από τα εκεί βασανιστήρια , να δω αν λες αλήθεια;

-Και ποια από όλες θέλεις;

-Χμμμ. Είμαι μικρόψυχος γι’αυτό καλύτερα να προτιμήσω την λιγότερο οδυνηρή.Να γευτώ για μία στιγμή την δυσωδία αν γίνεται.

Τότε τίναξε για λίγο τα ρούχα του ο κολασμένος και βγήκε μία τόση βρώμα και δυσωδία που έφυγαν όλοι οι Μοναχοί από το Μοναστήρι και μην μπορώντας να την ανεχτούν άλλο πήγανε και χτίσανε αλλού πάλι καινούργιο Μοναστήρι.

Η επόμενη βάσανος θα είναι ….



(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)…

(Από το βιβλίο «ΑΜΑΡΤΩΛΩΝ ΣΩΤΗΡΙΑ» Μον.Αγαπίου του Κρητός)

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...