Σάββατο 18 Μαρτίου 2023

Η Ρωσία απαντά στο «ένταλμα σύλληψης» Β.Πούτιν από το ΔΠΔ με εντάλματα σύλληψης της Αμερικανίδας και των δικαστών που το εξέδωσαν!

«Θα εντοπίσουμε τους δικαστές και τους υπευθύνους της έκδοσης και θα τους συλλάβουμε»!

Άμεση ήταν η απάντηση της Ρωσίας στην έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του Β.Πούτιν από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, με τον πρόεδρο της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής Alexander Bastrykin να διατάσσει έρευνα για «την παράνομη έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για Ρώσους υπηκόους από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο», σημειώνει το Tass.

«Ο πρόεδρος της Ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής έδωσε εντολή στο κεντρικό γραφείο της υπηρεσίας να διεξάγει μια διαδικαστική αξιολόγηση σε σχέση με την παράνομη έκδοση ενταλμάτων σύλληψης για Ρώσους υπηκόους από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Βασικά η έρευνα αφορά την πρεσβευτή των ΗΠΑ στο ΔΠΔ (μια που οι ΗΠΑ δεν δέχονται την δικαιοδοσία του ΔΠΑ για τους πολίτες τους)  Βαν Σάακ η οποία κίνησε την διαδικασία δηλώνοντας: «Πολλοί θεωρούν αδιανόητο να δικαστεί ο Πούτιν για εγκλήματα πολέμου. Πόσο σημαντικό είναι να επιδιώκουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη, όσο απίθανο κι αν φαντάζει αυτό; Αουγούστο Πινοσέτ, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, Χισέν Χαμπρέ του Τσαντ; Για κανέναν από αυτούς τους άνδρες δεν πίστευε κάποιος ότι θα κατέληγε στο δικαστήριο και όμως αυτό συνέβη και με τους τρεις…

Η Βαν Σάακ είναι η επικεφαλής του αμερικανικού γραφείου Παγκόσμιας Ποινικής Δικαιοσύνης και σύμβουλος του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ και άλλων υπουργείων «για ζητήματα δικαιοσύνης και λογοδοσίας» όπως τα εκτιμούν οι ΗΠΑ, φυσικά.

Το πρακτορείο ανέφερε ότι «ως μέρος της έρευνας, η Ρωσική Ερευνητική Επιτροπή θα εντοπίσει τους συγκεκριμένους δικαστές του Δικαστηρίου που πήραν αυτές τις προφανώς παράνομες αποφάσεις όπως και αυτούς που τους επηρέασαν και θα οδηγηθούν στην ρωσική Δικαιοσύνη»!

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα αρνηθεί τις κατηγορίες για διάπραξη «φρικαλεοτήτων» κατά τη διάρκεια της επίθεσης της στη γείτονά της.

Σύμφωνα με το Κίεβο, «16.221 παιδιά απελάθηκαν στη Ρωσία μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου», αλλά η Επιτροπή δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αυτά τα στοιχεία.

Φυσικά είναι τα ορφανά παιδιά των ρωσικής καταγωγής κατοίκων της Ουκρανίας που σκοτώθηκαν από το ουκρανικό καθεστώς κατά την διάρκεια του πολέμου και η Ρωσία δεν έχει κρύψει την μεταφορά τους σε ασφαλή μέρη στο έδαφος της Ρωσίας.

Είναι μία συνήθης πρακτική σε δι’άφορες περιοχές του κόσμου, όπως είχαν κάνει οι Αμερικανοί στο Αφγανιστάν, οι Γάλλοι στην Αφρική κλπ.

Ωστόσο, Ρώσοι αξιωματούχοι έχουν λάβει νομικά και πολιτικά μέτρα σχετικά με τη μεταφορά παιδιών από την Ουκρανία και ότι ο Ρώσος πρόεδρος Vladimir Putin υπέγραψε διάταγμα τον Μάιο του 2022 που διευκολύνει τη χορήγηση ρωσικής υπηκοότητας σε ορισμένα παιδιά.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...