Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

Ζητείται έλεος… και για τη Συρία

Η πολύπαθη Συρία, με τους πολλούς χριστιανούς κι εκεί, έχει υποστεί περίπου το 30% της καταστροφής του σεισμού, απ΄όσα μπορούμε να ξέρουμε ως τώρα. Δυστυχώς, δεν ακούγεται πολύ αυτό και η βοήθεια που στέλνεται στη Συρία είναι ελάχιστη.

Προσφέρθηκαν να στείλουν ανθρωπιστική βοήθεια στην Τουρκια 45 χώρες, σε αντίθεση με την Συρία που έλαβε βοήθεια μόνο από 6 χώρες, την Κίνα, τη Ρωσία, τον Λίβανο, την Αλγερία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και τώρα στέλνει και το Ισραήλ, παρ’ όλο που δεν έχουν διπλωματικές σχέσεις.

Το κομμάτι της Συρίας που χτυπήθηκε, είναι κατειλημμένο από τους αντάρτες. Ως αντίποινα, οι δυτικές χώρες κυρίως, έχουν σταματήσει διπλωματικές σχέσεις με τη Συρία και δεν αναγνωρίζουν την κυβέρνηση του Ασάντ.

Η Συρία είναι μια χώρα ηρωισμού και αντίστασης, που πολλά χρόνια τώρα την χτυπάνε με κάθε τρόπο, αλλά αντέχει. Αυτά με πολύ λίγα και περιληπτικά λόγια, σίγουρα ένας γεωστρατηγικός αναλυτής, θα μπορεί να μας πει πολλές περισσότερες λεπτομέρειες για την περιοχή.

Ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν διαμαρτυρηθεί έντονα και κάνουν εκκλήσεις προς τη διεθνή κοινότητα να χαλαρώσουν τα αυστηρά μέτρα και να στείλουν και στη Συρία βοήθεια, καθώς σχεδόν τα μισά θύματα βρίσκονται εκεί.

Η φωτογραφία είναι από τη Συρία. Μία γυναίκα γέννησε το μωράκι της κάτω από τα χαλάσματα. Μόλις την βρήκαν οι διασώστες, η μητέρα ξεψύχησε, το μωράκι το έσωσαν. Σαν να περίμενε η μάνα να σώσει το παιδί της και μετά να παραδώσει την ψυχή της. Συγκλονιστικό, όπως και να το σκεφτείς.

Να το ξαναπώ, ο Θεός να φυλάει από την κακιά ώρα, που έλεγε κι η γιαγιά μου. Σήμερα όλοι αυτοί, αύριο εμείς.

https://simeiakairwn.wordpress.com

Και μια σωστή απόφαση από την Ελλάδα: Στέλνουμε ανθρωπιστική βοήθεια και στη Συρία

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...