Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2023

Πάπας Φραγκίσκος: Θέλουμε και προετοιμαζόμαστε να συνεορτάσουμε το Πάσχα του 2025 οι δύο Εκκλησίες ως αδέρφια

Σχόλιο: Ο οικουμενισμός επελαύνει και απαιτείται η ορθόδοξη συνείδηση του πληρώματος της Εκκλησίας να αντιδράσει κατά Θεόν σε οποιοδήποτε εγχείρημα αλλοίωση της αμωμήτου Πίστης των Πατέρων μας! Οι καιροί ου μενετοί! Κάποιοι μεθοδικά και υπογείως δουλεύουν για μια «ενότητα» εις βάρος της Αλήθειας! Στώμεν καλώς!

Ρώμη, Νίκος Τζωΐτης
Ο αιρεσιάρχης Πάπας Φραγκίσκος, στο πρόσφατο  ταξίδι του στην Αφρική, έκανε ιδιαίτερη μνεία στον μεγάλο οικουμενιστή και φιλοπαπιστή, Μητροπολίτη Περγάμου Ιωάννη Ζηζιούλα, ο οποίος πέθανε, στις 2 Φεβρουαρίου 2023.
Επίσης, ο Πάπας αναφέρθηκε στον Βαρθολομαίο για τις από κοινού πρωτοβουλίες για μια Εκκλησία, που αποβλέπει στον άνθρωπο και στην κατά Θεό δικαιοσύνη. Στο ταξίδι στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, ο αιρεσιάρχης Φραγκίσκος συναντήθηκε με 82 Ιησουίτες, που εργάζονται στη χώρα.
                         
Ένας εξ αυτών τον ρώτησε: “Έχετε καλές σχέσεις με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο. Πώς προετοιμάζεται η Εκκλησία για την 1.700η επέτειο της Α’ Συνόδου της Νίκαιας το 2025;”
Στην απάντηση του ο Φραγκίσκος είπε: “Παίρνω αφορμή  από την ερώτησή σας για να θυμηθώ έναν μεγάλο Ορθόδοξο θεολόγο (εδώ γελάμε για το ορθόδοξος), που κοιμήθηκε, τον Ιωάννη Ζηζιούλα, ο οποίος ήταν μητροπολίτης Περγάμου. Ήρθε στο Βατικανό για να παρουσιάσει την εγκύκλιο μου Laudato Si’. Ήταν ειδικός στην εσχατολογία. Κάποτε τον ρώτησαν πότε θα υπήρχε χριστιανική ενότητα. Απάντησε, με υγιή ρεαλισμό και ίσως ακόμη και με λεπτή ειρωνεία, «Στο τέλος του χρόνου!» Ας τον θυμόμαστε στις προσευχές μας”.

Για την 1.700η επέτειο της Α’ Συνόδου της Νίκαιας το 2025 ο Πάπας Φραγκίσκος αποκάλυψε: “Ετοιμάζουμε μια συνάντηση για το 2025. Με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο θέλουμε να καταλήξουμε σε συμφωνία για την ημερομηνία του Πάσχα, που τυχαίνει να είναι η ίδια ημερομηνία και για τις δύο Εκκλησίες το 2025. Θα δούμε, αν ναι μπορούμε να συμφωνήσουμε για το μέλλον. Και θέλουμε να γιορτάσουμε την επέτειο αυτής της Συνόδου ως αδέρφια. Προετοιμαζόμαστε για αυτό. Σκεφτείτε μόνο ότι ο Βαρθολομαίος ήταν ο πρώτος Πατριάρχης, μετά από τόσους αιώνες, που ήρθε στην ανάληψη της διακονίας ενός Πάπα!”.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...