Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Πιθανή ημερομηνία διεξαγωγής εκλογών η 9η Απριλίου - «Τρέχει» το κυβερνητικό έργο, οι στόχοι και τα επόμενα βήματα

Η 9η Απριλίου για προσφυγή στις κάλπες φαίνεται πως είναι η ημερομηνία που έχει «κλειδώσει» - Στις 3 Μαρτίου η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου 

Διάστημα έντονων διεργασιών και παρασκηνίου με άρωμα… εκλογών διανύει η χώρα, με τον φασίστα να κρατά ακόμη κλειστά τα χαρτιά του για την ακριβή ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών και τα σενάρια να δίνουν και να παίρνουν.
Η 9η Απριλίου για προσφυγή στις κάλπες φαίνεται πως είναι η ημερομηνία που έχει «κλειδώσει», οπότε θα ακολουθήσουν στις 14 ή 21/5 οι δεύτερες κάλπες,  η διάλυση της Βουλής αναμένεται στις 10/3, αν και υφίσταται συνταγματικά η δυνατότητα να παραμείνει ανοιχτή έως 15/3, ενώ το τελευταίο - όπως φαίνεται πριν την προκήρυξη των εκλογών - υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει την Παρασκευή 3 Μαρτίου.
Αν και δια στόματος του Μητσοτάκη, το μόνο που έχει ειπωθεί είναι ότι οι εκλογές θα γίνουν την Άνοιξη, πληροφορίες αναφέρουν ότι μέσα στο επόμενο 10ήμερο θα γνωστοποιήσει την ημέρα προσφυγής στις κάλπες, χωρίς να αποκλείεται αυτό να γίνει μέσω συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου. Ωστόσο, δεν αποκλείεται ο Μητσοτάκης να ανακοινώσει την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών μέσω διαγγέλματος ή σε συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κ. Σακελλαροπούλου.

Στις 3/3 η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου

Την Παρασκευή 3/3 αναμένεται η εισήγηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κ. Χατζηδάκη, προς το Υπουργικό Συμβούλιο για τη νέα αύξηση του κατώτατου μισθού υπαλλήλων και του κατώτατου ημερομισθίου των εργατοτεχνιτών.
Ο κ. Χατζηδάκης μιλώντας στην ΕΡΤ αποκάλυψε ότι την προσεχή Παρασκευή θα κάνει εισήγηση για τον κατώτατο μισθό στο υπουργικό συμβούλιο.

Το "καυτό" δεκανθήμερο

Με τον χρόνο να "τρέχει", το Μαξίμου εστιάζει στις επερχόμενες εκλογές, αλλά και στην ολοκλήρωση του κυβερνητικού έργου.
Μέχρι τη διάλυση της Βουλής θα έχει ψηφιστεί μια σειρά από νομοσχέδια, κάποια από τα οποία αποτελούν και προαπαιτούμενα για την εκταμίευση ενός νέου πακέτου κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Μεταξύ αυτών, το νομοσχέδιο - σκούπα του υπουργείου Μεταφορών, αλλά και του υπουργείου Υγείας για το νοσοκομείο "Ελπίδα" και τις μεταμοσχεύσεις.

www.bankingnews.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...