Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Οικονομολόγος προειδοποιεί: Έρχεται το μεγαλύτερο ΚΡΑΧ στην ιστορία

«Τελειώνουν οι μέρες του δολαρίου».

Ως εγνωσμένης αξίας επιχειρηματίας και μανιώδης αναζητητής της οικονομικής γνώσης και ιστορίας, ο Αμερικανός οικονομολόγος, Robert Kiyosaki, κρούει για άλλη μία φορά το “καμπανάκι” για ένα κραχ που θα ωχριά μπροστά σε εκείνο του 2008.

«Προετοιμαστείτε», σημειώνει σε νέα του παρέμβαση.

Πράγματι, σε συνέντευξη που πήρε από τον Chris Martenson, τον συγγραφέα του βιβλίου «The Crash Course» που επανακυκλοφόρησε, και το οποίο πραγματεύεται μια σειρά κρίσεων που βιώνει ο κόσμος και τη διασύνδεσή τους, στο επεισόδιο του The Rich Dad Radio Show που μεταδόθηκε στις 22 Φεβρουαρίου, σχολίασε:
«Πρόκειται για ένα προφητικό βιβλίο… μας προειδοποιεί για το τι πρόκειται να συμβεί, υπονοώντας το μεγαλύτερο χρηματιστηριακό κραχ στην ιστορία έρχεται…Όταν το κραχ του 2008 χτύπησε… δεν έλυσε το πρόβλημα, το έκανε χειρότερο. Ήταν εύκολο όμως να προβλέψουμε γιατί η μεγαλύτερη συντριβή ήταν προ των πυλών. Και νομίζω ότι για άλλη μία φορά βρισκόμαστε σε μια παρόμοια κατάσταση».
Επιπλέον, ο γκουρού των personal finance εξέφρασε τις απαισιόδοξες προσδοκίες του για επερχόμενο λιμό και επακόλουθες κοινωνικές αναταραχές, μαζί με προτάσεις για την αντιμετώπιση της κρίσης.
Αναφερόμενος στο πώς να επιβιώσουμε από την επικείμενη καταστρεπτική κρίση, έκανε λόγο για τέσσερα «G», έδαφος (ground), βενζίνη (gazoline), όπλα (guns) και χρυσός (gold).
Νωρίτερα, ο Kiyosaki είχε εκφράσει την ανησυχία του ότι ο αυξανόμενος πληθωρισμός θα «εξαλείψει το 50% του πληθυσμού των ΗΠΑ», καθώς και ότι οι συντάξεις θα μείνουν απλήρωτες σε περίπτωση κατάρρευσης του χρηματιστηρίου.
Όπως εξήγησε:

«Μπορείς να πας οπουδήποτε με χρυσό και ασήμι, και σου λένε “καλώς ήρθες!”.
Πας με αυτά τα χάρτινα πράγματα και σου λένε: “δεν ξέρουμε πια ποια είναι η αξία τους, γιατί τυπώνουν τόσο πολλά από αυτά”. Οι μέρες του δολαρίου ΗΠΑ ως αποθεματικού νομίσματος του κόσμου είναι μετρημένες.
Το δολάριο ήταν τόσο καλό όσο ο χρυσός, όμως όλα έχουν αλλάξει, και σήμερα αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα παγκοσμίως.
Ανησυχώ πολύ ότι το τέλος της Αμερικανικής Αυτοκρατορίας ήρθε».

 

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...