Πέμπτη 3 Ιουνίου 2021

''Θανάσιμο'' δίδυμο: Το Ρωσικό Su-57 θα ελέγχει τέσσερα επιθετικά drone Okhotnik S-70

Στρατιωτικοί ειδικοί λένε, ότι τα δύο αεροσκάφη, έχουν παρόμοια και συνδεδεμένα συστήματα και υποσυστήματα.

Πως θα σας φαινότανε ένα μαχητικό αεροσκάφος, να πετά και να καθοδηγεί ταυτόχρονα, ένα μικρό σμήνος συνοδευτικών Drone;

Μια Πολεμική Αεροπορία από το μέλλον, φαίνεται ότι σχεδιάζεται από το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας και τη ρωσική βιομηχανία όπλων .

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίζονται, ότι το ρωσικό μαχητικό Su-57, θα ελέγξει τέσσερα επιθετικά drone Okhotnik S-70 κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Σας υπενθυμίζουμε ότι το 2020, κυκλοφόρησε ένα βίντεο που δείχνει μια αυτόνομη πτήση ενός Su-57 με το drone S-70.

Στρατιωτικοί ειδικοί λένε, ότι τα δύο αεροσκάφη, έχουν παρόμοια και συνδεδεμένα συστήματα και υποσυστήματα.

Το Okhotnik S-70, λέγεται ότι είναι κατασκευασμένο από προηγμένα σύνθετα υλικά, ενώ φέρει ειδική επένδυση που «το καθιστά πρακτικά αόρατο στα ραντάρ».

Επιπλέον, είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα αναγνώρισης. Σύμφωνα με το Rossiyskaya Gazeta, το drone μπορεί επίσης να διαμορφωθεί κατάλληλα για επιθετικές αποστολές και είναι σχεδιασμένο να συμμετέχει, σε κοινές αποστολές με μαχητικά Su-57.

Το Okhotnik, έχει άνοιγμα πτερυγίων 19 μέτρων που το καθιστά μεγαλύτερο από ορισμένα μαχητικά.

Φημολογείται, ότι χρησιμοποιεί τον κινητήρα της σειράς AL-31 που είχε και το μαχητικό Su-27.

Ποιός θα είναι ο οπλισμός του S-70;

Μέχρι στιγμής, δεν έχει διαρρεύσει ξεκάθαρα καμία πληροφορία.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες, σε ποιο στάδιο έχουν φτάσει τα τεστ drone και την εκτιμώμενη ημερομηνία για πιθανή σειριακή παραγωγή.

Ορισμένες ρωσικές πηγές ισχυρίζονται, ότι αρκετά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα αυτού του μοντέλου, θα μπορούσαν να τεθούν σε λειτουργία στα μέσα της δεκαετίας.

Ο ιστότοπος Naked Science στη Ρωσία ισχυρίζεται, ότι η Sukhoi εργάζεται σε ένα πρόγραμμα για την κατασκευή του Su-57 ως «αεροπλανοφόρου», δηλαδή το μαχητικό, θα παίξει το ρόλο ενός μεταφορέα μικρών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων.

Λέγεται ότι το "φορτίο", θα είναι περισσότερα από δώδεκα αεροσκάφη.

Σε λειτουργία το 2021

Το 2020, πηγές ισχυρίστηκαν ότι το drone Okhotnk S-70, θα τεθεί σε υπηρεσία με τις ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις φέτος.

Και πάλι, ωστόσο, η πηγή δεν ονομάστηκε, αν και λέγεται ότι προέρχεται από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Ερωτηθείς για μια τέτοια πιθανότητα, ο Σεργκέι Ντρόνοφ, ο αναπληρωτής αρχηγός των αεροπορικών δυνάμεων της Ρωσίας, δεν επιβεβαίωσε μια τέτοια πιθανότητα, αλλά είπε μόνο ότι το Okhotnk S-70, θα χρησιμοποιήσει καθοδηγούμενα πυρομαχικά και θα χτυπήσει τον εχθρό σε στρατηγικό βάθος.

Ωστόσο, ο Σεργκέι Ντρόνοφ επιβεβαίωσε κάτι που λέγεται δημοσίως, ότι τα ρωσικά αεροσκάφη συμμετέχουν στις μάχες στη Συρία, αλλά δεν επιβεβαίωσαν ότι το Okhotnik συμμετείχε εκεί.

Το Drone S-70 ως αναχαιτιστικό

Από πέρυσι, υποστηρίζεται (ρωσικές πηγές) ότι η Ρωσία, σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το S-70 ως αεροσκάφος αναχαίτισης.

Ο λόγος για τέτοιους ισχυρισμούς, είναι οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν στο αεροδρόμιο Valeri Chkalov, στο βόρειο τμήμα του Akhtubinsk.

Σύμφωνα με τη RIA Novosti, κατά τη διάρκεια αυτών των δοκιμών, το Okhotnik S-70 ήταν εξοπλισμένο με πυραύλους αέρος-αέρος.

Ωστόσο, σύμφωνα με μια πηγή (και πάλι χωρίς όνομα από τη RIA Novosti), το S-70 κατά τη διάρκεια αυτών των δοκιμών, ήταν εξοπλισμένο με πυραύλους με ενεργό υπέρυθρο φως και με ραντάρ αναζήτησης στόχων.

Σύμφωνα με ειδικούς στον τομέα, το ωφέλιμο φορτίο του S-70 κατά τη διάρκεια αυτών των δοκιμών, δείχνει ότι η Ρωσία είναι έτοιμη, να «διορίσει» νέες λειτουργίες drone, δηλαδή - παρακολούθηση.

Το αυτόνομο καθεστώς μεταξύ του Su-57 και του S-70, μπορεί να επιτρέψει στο τελευταίο να εντοπίσει ή να επιδιώξει, έναν συγκεκριμένο αεροπορικό στόχο και να χρησιμοποιήσει πυραύλους αέρος-αέρος για να χτυπήσει τελικά τον εχθρό.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...