Παρασκευή, 11 Ιουνίου 2021

Η Ρωσική κορβέτα «Mercury». Το νέο υπερόπλο που αλλάζει τα δεδομένα

Το ρωσικό πρότζεκτ 20386 με την κορβέτα που θα είναι απόλυτα Stealth μπορεί να κάνει την διαφορά...

Το νεότερο έργο της Ρωσίας η κορβέτα «Mercury» θα είναι το πρώτο σκάφος του ρωσικού ναυτικού που θα είναι πλήρως «Stealth», ανέφεραν δύο πηγές από τη ναυπηγική βιομηχανία στο πρακτορείο RIA Novosti.

Προηγουμένως, τα ρωσικά πλοία χρησιμοποιούσαν ορισμένα στοιχεία τεχνολογιών «stealth», αλλά η ιδέα ενός απολύτως “άφαντου” πλοίου δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί πλήρως.

Το πλοίο αναμένεται να παραδοθεί στο ναυτικό το επόμενο έτος, ανέφερε το RIA.

Εκτός από την επίστρωση στο πλαίσιο της έννοιας “stealth”, η υπερκατασκευή του κορβέτας θα έχει ένα ειδικό σχήμα: ο αριθμός των προεξέχοντων στοιχείων και των σχισμών θα ελαχιστοποιηθεί και θα χρησιμοποιηθούν διάφορα σύνθετα υλικά και ειδικά χρώματα.

Το πολεμικό πλοίο θα είναι οπλισμένο με πυραύλους κρουζ, αντιαεροπορικούς πυραύλους και πυροβολικό, καθώς επίσης θα έχει την ικανότητα να ψάχνει και να καταστρέφει υποβρύχια. Σχεδιάζεται να διεξάγει ειδικές δοκιμές για την αποτελεσματικότητα της τεχνολογίας «stealth» της «Mercury».

Η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει μεγάλες επενδύσεις στο ναυτικό της τα τελευταία χρόνια, μέρος μιας ώθησης του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για αναμόρφωση του στρατού ως απάντηση στις δυτικές κυρώσεις.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...