Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020

Σε υστερία η αντίχριστη τάξη πραγμάτων μετά το κάζο σε Μαυροβούνιο και Λευκορωσία

Μαυροβούνιο

Οι αρχές του Μαυροβουνίου δεν άκουσαν τους χιλιάδες ανθρώπους που φορές στους δρόμους και ο λαός ψήφισε υπέρ εκείνων των πολιτικών που έκαναν λάβαρο την υπεράσπιση της Εκκλησίας.

Για την κυβέρνηση Τζουγκάνοβιτς τα επακόλουθα με τον αντι-εκκλησιαστικό νόμο, ήταν η καταδίκη του. Ένωσε την αντιπολίτευση!

Αντ 'αυτού, οι πολίτες υπάκουαν στον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου Αμφιλόχιο της Σερβικής Εκκλησίας, ο οποίος αναδείχθηκε σε ηγετική μορφή, ιδίως μετά και τις συλλήψεις του, και σε ένθερμο κηδεμόνα της Ορθοδοξίας, και στο τέλος προέτρεψε τον λαό να μην ψηφίσει για μια κυβέρνηση που σηκώνει το χέρι ενάντια στην Εκκλησία. Σύμφωνα με αναλυτές πάντως η Δύση θα αντιδράσει, όπως στην Λευκορωσία, και η νίκη των πολιτικών κομμάτων που υπερασπίστηκαν την Εκκλησία στο Μαυροβούνιο «μπορεί ακόμα να κλαπεί» και η μάχη ενάντια στις αντι-εκκλησιαστικές δυνάμεις συνεχίζεται, «αλλά ο λαός του Μαυροβουνίου έχει κάνει την επιλογή του».
 
Ο Λουκασένκο ξεμπροστιάζει τους Παπικούς για αντικυβερνητική προπαγάνδα

Στο μεταξύ ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexander Lukashenko υποσχέθηκε να μην κλείσει καθολικές εκκλησίες στη χώρα, παρά την «αντι-Λουκασένκο προπαγάνδα».

“Κοιτάξτε, δεν έχουμε κλείσει καθολικές εκκλησίες, ακόμα κι αν διαδίδουν αντι-Λουκασένκο, αντι-κρατική προπαγάνδα. Δεν τις έχουμε κλείσει, αντίθετα, προσπαθούμε να τις προστατεύσουμε και να τις υποστηρίξουμε. στην πλατεία [Πλατεία Ανεξαρτησίας, όπου βρίσκεται η Κόκκινη Εκκλησία]. Παρόλο που έχουν ξεκινήσει ψεύτικες ιστορίες” είπε την Τρίτη."Οι καθολικές εκκλησίες ήταν ανοιχτές και θα είναι ανοιχτές στη Λευκορωσία", τόνισε,"Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ κρατική καταστολή στις Καθολικές ή Ορθόδοξες εκκλησίες, στους Μουσουλμάνους, στους Εβραίους, ανεξάρτητα από το ποιος είναι", είπε ο Λουκασένκο. "Επειδή αυτή είναι η υπερηφάνεια μας, η ειρήνη μεταξύ των θρησκειών, η ειρήνη μεταξύ των εθνών. Πάντα ήμασταν και θα είμαστε περήφανοι γι 'αυτό", είπε.


πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...