Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020

ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΤΑ ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΑΙ Η ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

 
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Μόνο το 11% των Τούρκων θεωρεί τα προβλήματα σε Αιγαίο και Α. Μεσόγειο πρώτης προτεραιότητας.



Όπως αναφέρει μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα της τουρκικής εταιρίας, ΜΑΚ DANISMANLIK, και η οποία δημοσιεύτηκε στον τουρκικό τύπο, φαίνεται πως στην μεγάλη πλειοψηφία των Τούρκων δεν τους απασχολεί τα ελληνοτουρκικά και η ένταση στο Αιγαίο.

Αντιθέτως το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον τουρκικό λαό αυτή την περίοδο, όπως αποκαλύπτει η έρευνα, είναι τα οικονομικά προβλήματα με 44% που έχουν επιδεινωθεί. Στη συνέχεια έρχονται τα μέτρα για την πανδημία του Κορονοϊού, που η Τουρκία έχει δεκάδες χιλιάδες ανεπίσημα κρούσματα, με 22% και μόλις στην τρίτη θέση έρχεται το Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο, με 11% .Ακολουθεί η δικαιοσύνη σε μια χώρα που έχει καταντήσει μια απέραντη φυλακή με 6%.

Η έρευνα δείχνει με πολύ ανάγλυφο τρόπο πως το οικονομικό εξελίσσεται στο μεγαλύτερο αγκάθι για τον Ερντογάν, ο οποίος καταφεύγει στις εθνικιστικές κορώνες για Γαλάζια Πατρίδα κλπ για να ξεπεράσει την διογκούμένη λαϊκή δυσαρέσκεια.

Στην ίδια ερευνά φαίνεται πως ο κυβερνητικός συνασπισμός για πρώτη φορά χάνει τη πλειοψηφία με 42%, ενώ ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης ανέρχεται στο ποσοστό, 48%.


Και εδώ είναι το επικίνδυνο της υπόθεσης για την ειρήνη στην ευρύτερη περιοχή, από ένα δικτάτορα ουσιαστικά, που επιδιώκει πάση θυσία να παραμείνει στην εξουσία μέχρι τουλάχιστον το 2023 και τι είναι ικανός να κάνει γι αυτό.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
http://nikosxeiladakis.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...