Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

Κάιγονται μέσα στα τανκς οι Αζέροι - Γενική επιστρέτευση στην Αρμενία - Σήκωσαν UAV oι Τούρκοι

  Οι Αρμένιοι τσακίζουν τους Αζέρους

Την απάντηση στην επίθεση που εξαπέλυσε το Αζερμπαϊτζάν, με γενική επιστράτευση και στρατιωτικό νόμο, επέλεξε η προεδρία της αυτονομιστικής περιφέρειας του Αζερμπαϊτζάν Ναγκόρνο-Καραμπάχ, η οποία υποστηρίζεται από την Αρμενία.

«Κήρυξα στρατιωτικό νόμο και γενική επιστράτευση για τους άνω των 18 ετών», δήλωσε ο ηγέτης του Καραμπάχ, ο Αραΐκ Αρουτιουνιάν, στη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του τοπικού κοινοβουλίου, ανακοίνωσε η προεδρία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η αρμενική πλευρά κατέρριψε δύο ελικόπτερα και 14 UAV των Αζέρων.

Γενική επιστράτευση έχουμε σε όλη την Αρμενία σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.
Ανακοίνωση αρμενικού ΥΠΕΞ:

Το υπουργείο Εξωτερικών της Δημοκρατίας της Αρμενίας καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας του Αζερμπαϊτζάν κατά της Δημοκρατίας του Αρστάχ.

Σε δήλωση που δημοσιοποίησε το υπουργείο Εξωτερικών αναφέρεται:

''Σήμερα τα ξημερώματα, η πλευρά του Αζερμπαϊτζάν άρχισε να βομβαρδίζει τους ειρηνικούς οικισμούς του Αρτσάχ, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας Στεπανακέρτ. Καταδικάζουμε έντονα την επίθεση της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας του Αζερμπαϊτζάν κατά της Δημοκρατίας του Αρτσάχ.Η αρμενική πλευρά θα δώσει κατάλληλη απάντηση, έτσι ώστε να διασφαλίσει την ασφάλεια του λαού του Αρτσάχ καθώς και Θα δώσει επαρκή απάντηση σε πολιτικό επίπεδο.''
Ανακοίνωση αρμενικού υπουργείου Άμυνας

''Το υπουργείο Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν ανακοίνωσε επίσημα την έναρξη μιας «αντεπίθεσης», η οποία αποδεικνύει ότι οι ενέργειες είχαν προγραμματιστεί εδώ και πολύ καιρό, έγραψε η εκπρόσωπος του αρμενικού υπουργείου Άμυνας Σουσάν Στεπανιάν στη σελίδα της στο Facebook. Κάθε στρατιώτης με βασικές γνώσεις μπορεί να αποδείξει ότι ο προγραμματισμός μιας επιθετικής επιχείρησης είναι θέμα εβδομάδων.''

Ταυτόχρονα η Αρμενία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με την καταστροφή τανκ των Αζέρων.

Όπως φαίνεται οι Τούρκοι έχουν εμπλακεί στον πόλεμο και οργάνωσαν την επίθεση των Αζέρων, καθώς τουρκικό Bayraktar έκανε περιπολίες από χθες το βράδυ, μέχρι πριν λίγο στα σύνορα με την Αρμενία!














Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...