Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020

Αποδεκατίζονται σε ενέδρες οι Αζέροι - Η Αρμενία προετοιμάζει την προσάρτηση του Ναγκόρνο/Καραμπάχ

Δείτε βίντεο - Χάνουν συνέχεια UAV

Σε ολοκληρωτικό πόλεμο εξελίσσεται πλέον η αναμέτρηση Αζέρων και Αρμενίων αποδίδοντας παράλληλα πολλά διδάγματα στην στρατιωτική επιστήμη για την μορφή των πολέμων στην εποχή μας.

Ο αρμενικός στρατός όπως αναφέρουν πολλές πηγές στα κοινωνικά δίκτυα, κάνει ευρεία χρήση μονάδων ελευθέρων σκοπευτών, προκαλώντας πολλά θύματα και ρίχνοντας ταυτόχρονα το ηθικό των Αζέρων. 

Ταυτόχρρονα έχουμε νέες καταρρίψεις UAV και βομβαρδισμό τανκ.


Σε ένα βίντεο φαίνεται μια ομάδα στρατιωτών του Αζερμπαϊτζάν να έχουν πέσει σε ενέδρα Αρμενίων ελεύθερων σκοπευτών ,χάνοντας συναδέλφους τους, αφού δέχονται σφαίρες από διάφορες κατευθύνσεις.   

Την Τρίτη, ένα αρμενικό κανάλι YouTube δημοσιοποίησε  πλάνα στα οποία οι  αρμενικές δυνάμεις επιτίθεντο σε μια στρατιωτική βάση του Αζερμπαϊτζάν κατά μήκος των συνόρων του Καραμπάχ.\

Επίσης έχουμε ευρεία χρήση πυραυλικών συστημάτων TOS, Smerch, αλλά και άλλων συστημάτων μεγάλης διαμέτρου, τα οποία αλλάζουν την φιλοσοφία και την κλίμακα των στρατιωτικών επιχειρήσεων, αναβαθμίζοντας τα σε νέο επίπεδο ενός ολοκληρωτικού πολέμου με την χρήση βαρέων όπλων, αναφέρουν ειδικοί αναλυτές.

Την ίδια στιγμή η Αρμενία προετοιμάζει το έδαφος για ανεξαρτησία του Ναγκόρνο/Καραμπάχ και προσάρτησή του αργότερα, έναντι των ύποπτων σχεδίων Τούρκων και Αζέρων που θέλουν να κάνουν ακριβώς το ίδιο.

“Εν μέσω πολεμικών συγκρούσεων οι αρχές του Ναγκόρνο-Καραμπάχ της Αρμενίας εξετάζουν σχέδια για τη δημιουργία στρατιωτικής και πολιτικής συμμαχίας με την μη αναγνωρισμένη δημοκρατία”, ανέφερε η ηγέτης της κυβερνητικής κοινοβουλευτικής φατρίας Λ. Μακούντς στη σελίδα της στο Facebook.

"Στην τρέχουσα κατάσταση συζητούνται ενεργά οι πιθανές δράσεις μας, συμπεριλαμβανομένης της σύναψης στρατιωτικής και πολιτικής συμμαχίας με το Artsakh (μη αναγνωρισμένη Δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ)", αναφέρει η ίδια.

Νωρίτερα, ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικολ Πασινιανάν, ανακοίνωσε ότι ο Ερεβάν εξετάζει σχέδια αναγνώρισης της ανεξαρτησίας του Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Επίσης ο Πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν Ιλάμ Αλίγιεφ ευχαρίστησε δημόσια τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την υποστήριξη του στην κατεχόμενη περιοχή Ναγκόρνο-Καραμπάχ.

Ο Hikmet Hajiyev, βοηθός του προέδρου και επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής για την Προεδρία του Αζερμπαϊτζάν, δήλωσε ότι ο Μπακού χαιρέτισε τις δηλώσεις Ερντογάν που καλούσαν την Αρμενία να τερματίσει αμέσως την κατοχή των εδαφών του Αζερμπαϊτζάν.

“Η Τουρκία, ειδικά ο Πρόεδρος Ερντογάν, καταδίκασε έντονα την επίθεση και έδειξε απόλυτη υποστήριξη. Το Αζερμπαϊτζάν βρίσκεται πάντα δίπλα στην Τουρκία με βάση την αρχή «δύο κράτη, ένα έθνος», ανέφερε ο Αλίγιεφ.

Τουρκία και Αζέροι ξεκίνησαν ένα πολύ επικίνδυνο παιχνίδι που έχει στόχο όχι μόνο την Αρμενία αλλά και την Ρωσία.

Πριν λίγο έγινε γνωστό ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών θα πραγματοποιήσει έκτακτη σύνοδο σήμερα Τρίτη για να συζητήσει τις συγκρούσεις μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Αρμενίας.

Η σύνοδος θα είναι κεκλεισμένων των θυρών και πραγματοποιείται καθώς ο συριακός εθνικός στρατός, μια φιλο-Τουρκική ομάδα που πολεμά ενάντια στον στρατό του Προέδρου Μπασάρ Άσαντ στη Συρία, επιβεβαίωσε ότι μαχητές του εντάχθηκαν ήδη στην σύγκρουση στο Ναγκόρνο/Καραμπάχ.

Η σύγκρουση μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν σχετικά με την ορεινή περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, μια αμφισβητούμενη περιοχή που ήταν επαρχία της Σοβιετικής Ένωσης,  κατοικείται κυρίως από Αρμένιους , ξέσπασε τον Φεβρουάριο του 1988.

πηγή


Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...