Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2020

Στην κυβέρνηση σκέφτονται ότι μπορεί να υπάρξει ακόμα και ολικό lockdown; Αναστέλλεται για ένα χρόνο το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης

 
Γράφει: Θεόφραστος Ανδρεόπουλος

Σε αναστολή του τέλους συνδρομητικής τηλεόρασης για ένα χρόνο, προχωράει η ελληνική κυβέρνηση προκαλώντας συνειρμούς ότι μπορεί εν τέλει να μας ξανακλείσουν πάλι στα σπίτια μας.

Η εν λόγω ρύθμιση για το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης περιλαμβανόταν στο νομοσχέδιο -για τους πληγέντες της κακοκαιρίας, ΕΝΦΙΑ και με διατάξεις για τον κορωνοϊό- που κατατέθηκε με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, χθες, στη Βουλή.

Η αναστολή επιβολής του τέλους συνδρομητικής τηλεόρασης, σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», θα έχει ισχύ από την 1η Οκτωβρίου 2020 έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021. Το κόστος του μέτρου υπολογίζεται σε 18 εκατ. ευρώ.

Προφανώς, στην κυβέρνηση σκέφτονται ότι μπορεί να υπάρξει ακόμα και ολικό lockdown και θα πρέπει οι Έλληνες να έχουν κάτι να βλέπουν στο σπίτι άμα εγκλειστούν πάλι.

Τι καλύτερο από φθηνότερη συνδρομητική τηλεόραση. Είναι γνωστό άλλωστε πως πολλοί επιλέγουν την τηλεόραση ακόμα και όταν είναι απολύτως ελεύθεροι να πάνε όπου θέλουν και όπου νομίζουν.

Η απαλλαγή από το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης θα έχει άμεσο αντίκτυπο στους λογαριασμούς των νοικοκυριών που χρησιμοποιούν αυτές τις υπηρεσίες. Το συγκεκριμένο «χαράτσι» ανέρχεται στο 10% επί του μηνιαίου λογαριασμού και ήταν ένα από τα μνημονιακά μέτρα που επιβλήθηκαν κατά το τρίτο ελληνικό πρόγραμμα, τον Ιούνιο του 2016.

Σε περίπτωση που ο λογαριασμός εκδίδεται για περισσότερους μήνες (διμήνου, τριμήνου κ.ό.κ) τότε το τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης επιμερίζεται σε ίσα μέρη και για ίσο διάστημα. Εν ολίγοις, για κάθε τρίμηνο λογαριασμό επιβάλλεται τριπλό τέλος συνδρομητικής τηλεόρασης.

pronews.gr

https://thesecretrealtruth.blogspot.com/2020/09/lockdown_25.html



Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...