Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2020

Και στον Έβρο δυναμικές κινητοποιήσεις μαθητών κατά της μάσκας

Αρκετές αντιδράσεις έχουν προκαλέσει τα νέα μέτρα που αφορούν το σχολικό περιβάλλον. Η “επέλαση” του κορονοϊού δεν σταμάτησε στην κοινωνία αλλά πέρασε και στο σχολικό προαύλιο, καθώς με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν είχαν ως βασική κλίμακα την χρήση μάσκας στις σχολικές αίθουσες!

Λίγες μέρες πριν ξεκινήσουν τα σχολεία τόσο γονείς όσο και πνευματικοί άνθρωποι εκδήλωσαν την δισαρέσκεια τους στα νέα μέτρα ζητώντας να “μείνουν οι μάσκες μακριά από τα παιδιά τους”! Μία εβδομάδα αφού άρχισε το νέο σχολικό έτος ήδη πραγματοποιήθηκε μία κατάληψη σε Λύκειο της Αλεξανδρούπολης με βασικό αίτημα των μαθητών την ΜΗ χρήση μάσκας στο σχολείο.

Σήμερα το πρωί η κάμερα του e-evros.gr κατέγραψε το  “ολοκαύτωμα” των μασκών από μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της πόλης. Αφού αρχικά οι μαθητές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης κατέληξαν στο Φάρο όπου και έκαψαν μάσκες, διαμαρτυρόμενοι για τη χρήση μάσκας στα σχολεία.

Το βασικό σύνθημα τους, γεμάτο ένταση: “Έξω οι μάσκες από το σχολείο” εκφωνήθηκε από πολλά στόματα καθώς εξέφραζαν την αγανάκτηση τους.

Οι εποχές που βιώνουμε απαιτούν μια ιδιαίτερη διαχείριση και καλό είναι να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα για να “βγούμε” όσο το δυνατόν αλώβητοι από αυτήν την κατάσταση. Χρειάζεται να προχωρήσουμε μπροστά με ασφάλεια και προστασία και αυτό απαιτεί προσωπική προσπαθεία του καθενός για να επιτευχθεί το καλύτερο αποτέλεσμα.

Δείτε στο παρακάτω video τα στιγμιότυπα που κατέγραψε η κάμερα του e-evros.gr:


Πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...