Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2020

Στο Άγιο Όρος ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν

Ιδιωτική προσκυνηματική» επίσκεψη στο Άγιον Όρος πραγματοποιεί από το πρωί ο 54χρονος πρωθυπουργός της Ρωσίας Μιχαήλ Μισούστιν, ο οποίος δεν προγραμματίζεται να έχει ουδεμία συνάντηση με εκπρόσωπο της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες ο υψηλόβαθμος Ρώσος αξιωματούχος έφθασε αεροπορικώς στη Θεσσαλονίκη με σχετικά μικρή προσωπική συνοδεία και χωρίς δημοσιογραφική κάλυψη και μετέβη στην Ουρανούπολη, από όπου εισήλθε με σκάφος στην Αθωνική πολιτεία.

Στον Άθω έχουν ληφθεί ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας από την ΕΛΑΣ, αλλά και την προσωπική ασφάλεια του Ρώσου πρωθυπουργού, ενδεικτικό, δε, είναι ότι εφαρμόζεται η συνήθης τακτική της διαρροής πληροφοριών για τις μετακινήσεις του, οι οποίες τελικά δεν επιβεβαιώνονται.

Το βέβαιο είναι ότι ο κ. Μισούστιν μετέβη στη ρωσική Μονή Παντελεήμονος, που σήμερα εορτάζει τη μνήμη του Αγίου Σιλουανού και πιθανώς θα διανυκτερεύσει εκεί, όπως αρχικώς σχεδιαζόταν και είχε ανακοινωθεί, αν και νωρίτερα πηγές του ethnos.gr στην Ιερά Επιστασία έκαναν λόγο για πιθανή διανυκτέρευση στη Μονή Φιλοθέου και επίσκεψη στη Μονή Βατοπαιδίου.

Ασαφής ήταν ως αργά ο χρόνος της αναμενόμενη συνάντησης στις Καρυές με αντιπροσωπεία της Ιεράς Κοινότητας, που αναμένεται πιθανώτατα αύριο ή το Σάββατο, εάν , γίνουν δύο τελικά οι διανυκτερεύσεις της ρωσικής αντιπροσωπείας στο Άγιο Όρος.

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...