Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Το 53% των Γεωργιανών θεωρεί ότι η πίστη προστατεύει από τον κορονοϊό

Όσον αφορά την προέλευση του ιού, το 30% πιστεύει ότι αναπτύχθηκε σε εργαστήριο και εξαπλώθηκε σκόπιμα, το 22% πιστεύει ότι αναπτύχθηκε σε εργαστήριο και εξαπλώθηκε κατά λάθος και το 13% πιστεύει ότι προήλθε από αφύσικο τρόπο

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας έρευνας που διεξήχθη από τα Κέντρα Ερευνών Πόρων του Καυκάσου για το Εθνικό Δημοκρατικό Ινστιτούτο στη Γεωργία τον περασμένο μήνα, το 53% των κατοίκων της Γεωργίας πιστεύουν ότι η πίστη προσφέρει προστασία από τον κορονοϊό.

Ωστόσο, μόνο το 17% συμφωνεί ότι η σχετική επιτυχία του έθνους στη διαχείριση της πανδημίας «οφείλεται κυρίως στη γενετική και τη θρησκεία μας».

Η έρευνα δείχνει τη στάση των Γεωργιανών σε διάφορα ζητήματα που σχετίζονται με το COVID-19, συμπεριλαμβανομένου του ρόλου των θρησκευτικών ηγετών, της παραπληροφόρησης και της στάσης απέναντι στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ εν μέσω της πανδημίας. Η έρευνα διεξήχθη μεταξύ 26 και 30 Ιουνίου με 1.550 ερωτηθέντες. Δέκα ομάδες έδρασαν σε πέντε πόλεις.

Σύμφωνα με την έρευνα, μόνο το 10% των Ορθόδοξων Χριστιανών παρακολούθησαν την Θεία Λειτουργία του Πάσχα φέτος. Τον Μάιο, ο Tengiz Tsertsvadze, Διευθυντής του Νοσοκομείου Λοιμωδών Νοσημάτων της Τιφλίδας, ανέφερε ότι δεν υπήρξε άνοδος σε περιπτώσεις του ιού μετά την Αγία αυτή ημέρα.

Ερωτηθέντες εάν «η πίστη προστατεύει τους πιστούς της θρησκείας μου από το να μολυνθούν με το COVID-19», το 53% των ερωτηθέντων συμφώνησαν και το 38% δήλωσαν πως διαφωνούν, ενώ το 9% δεν ήταν σίγουρο.

Υπήρχε μικρή μεταβλητότητα βάσει της τοποθεσίας, με το 49% των κατοίκων της Τιφλίδας να συμφωνούν με τη δήλωση και το 56% των κατοίκων της υπαίθρου να συμφωνούν. Υπήρχε μεγαλύτερη μεταβλητότητα με βάση την ηλικία, με το 45% των ατόμων ηλικίας 18-34 ετών να συμφωνούν, το 61% των ατόμων ηλικίας 33-54 ετών και το 50% των 55 ετών και άνω.

Οι άνδρες και οι γυναίκες διέφεραν μόνο κατά μια ποσοστιαία μονάδα, με τους άνδρες να συμφωνούν σε ποσοστό 53% και τις γυναίκες 52%.

Όσον αφορά τις αξιόπιστες πηγές πληροφόρησης για την πανδημία, το 61% εμπιστεύεται τους θρησκευτικούς ηγέτες, ενώ το 90% εμπιστεύεται το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Νόσων και το 85% εμπιστεύεται την κυβέρνηση.

Όσον αφορά την προέλευση του ιού, το 30% πιστεύει ότι αναπτύχθηκε σε εργαστήριο και εξαπλώθηκε σκόπιμα, το 22% πιστεύει ότι αναπτύχθηκε σε εργαστήριο και εξαπλώθηκε κατά λάθος και το 13% πιστεύει ότι προήλθε από αφύσικο τρόπο. Μόνο το 3% απάντησε ότι ο ιός δεν υπάρχει πραγματικά.

Εάν υπήρχε ένα εμβόλιο COVID-19, το 38% είπε ότι θα εμβολίαζε τον εαυτό του και τα παιδιά του, το 46% δεν θα το κάνει και το 15% είναι αβέβαιο.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...