Τετάρτη 29 Ιουλίου 2020

Σαράντα νέα πλοία στον Ρωσικό στόλο μέσα στο 2020

Μικρά αεροπλανοφόρα, αμφίβια επιθετικά σκάφη πολλαπλών αποστολών και υπερηχητικά Zircon που θα στείλουν την Νέα τάξη στην λίθινη εποχή

Χαμόγελα στο Κρεμλίνο, καθώς η ρωσική στρατιωτική μηχανή αναμένεται φέτος να ενισχυθεί δραματικά.
Μετά την επιτυχημένη δοκιμή του υπερόπλου «Zircon», ο ρωσικός πολεμικός στόλος αναμένεται να δυναμώσει σημαντικά μέσα στο 2020.

Τα νέα τα ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος ανέφερε ότι φέτος ο στόλος θα ενισχυθεί με 40 σκάφη, ενώ βασική παράμετρος είναι ότι τα πλοία θα φέρουν όλα υπερχητικούς πυραύλους κρούσης.

Προσέθεσε, δε, ότι στόχος του ρωσικού πολεμικού ναυτικού είναι τα σκάφη να εφοδιαστούν με όπλα ακριβείας, ψηφιακά συστήματα και άλλες παρεμβάσεις που θα εκσυγχρονίσουν τον ρωσικό στόλο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη υπό κατασκευή βρίσκονται οι αναβαθμισμένες φρεγάτες του Project 22350, τα πυρηνικά υποβρύχια πολλαπλών ρόλων «Yasen-M» και, για πρώτη φορά στην ιστορία του ρωσικού ναυτικού τα αμφίβια επιθετικά σκάφη πολλαπλών αποστολών του Project 23900, τα οποία θα μπορούν να μεταφέρουν ελικόπτερα ή και αεροσκάφη κάθετης απογείωσης και προσγείωσης.

Ουσιαστικά, τα σκάφη αυτά θα παίζουν το ρόλο μικρών αεροπλανοφόρων, καθώς θα μπορούν να μεταφέρουν περίπου 20 βαριά ελικόπτερα και περίπου 900 πεζοναύτες, έχοντας μήκος περίπου 220 μέτρα.

πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...