Σάββατο, 4 Απριλίου 2020

Ένα σπάνιο εκκλησιαστικό γεγονός στην Αιτωλοακαρνανία: περιοδεία του Μητροπολίτη με λείψανα Αγίων για τον κορονοϊό

 
Ένα σπάνιο εκκλησιαστικό γεγονός έλαβε χώρα στην Αιτωλοακαρνανία.
Ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας π.Κοσμάς περιόδευσε ανεπίσημα όλη την Μητρόπολη απ άκρου εις άκρον κρατώντας Ιερά Λείψανα Αγίων, μεταξύ των οποίων των Αγίων Χαραλάμπους, Λουκά Κριμαίας και Νικηφόρου του λεπρού.
Το έπραξε με αφορμή την απειλή του κορονοϊού χωρίς να ενημερώσει ιερείς και χριστιανούς
Σε όλη τη διαδρομή του ο Μητροπολίτης ευλογούσε με τα Ιερά Λείψανα, τις ενορίες , τις κωμοπόλεις και τα χωριά και πραγματοποίησε ελάχιστες προγραμματισμένες στάσεις.
Λόγω των περιοριστικών μέτρων δεν επέτρεψε ο Μητροπολίτης να ενημερωθούν οι ενορίτες και δεν τέλεσε καμία ακολουθία στους Ναούς που στάθμευσε.
Ειδικότερα, σύμφωνα με εκκλησιαστικές πηγές, ο Μητροπολίτης πραγματοποίησε στάση σε Φλωριάδα, Μπούκα, Πλαγιά και Άγιο Νικόλαο Βονίτσης, Πάλαιρο , Πετροχώρι Θέρμου, Περιθώρι και Ι.Μονές Λιγοβιτσίου και Αγίου Δημητρίου Δρυμού Βονίτσης.
«Το γεγονός αυτό ήταν έκτακτο και απροσδόκητο και μας χαροποίησε ιδιαίτερα, αποτελεί δε μεγάλη ιολογία για όλη την ενορία μας», αναφέρεται εκ του Ι.Ν.
Αγίου Νικολάου του νέου του εν Βουνένοις της κοινότητας Αγίου Νικολάου Βόνιτσας.
πηγή


σχολιο :Δόξα τω Θεώ ,να και ένας επίσκοπος
 που διασώζει έστω και με αυτόν τον τρόπο την αρχαία παράδοση!

10 σχόλια:

 1. Ένας σύγχρονος Πατροκοσμάς, εύγε! Ελπίζω, να τον μιμηθούν κι άλλοι.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Οι υπόλοιποι είναι μάλλον άλλης ιερατικης σχολής και πρακτικής καθώς φαίνεται. Είναι του καναπέ και της υπακοής στην ανθρώπινη εξουσία και όχι της Υπακοής στην Θεϊκή!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μεταξύ των SS και των SMS για την καραντίνα, η διαφορά είναι ένας Μ.
  Εσύ

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όντως.

   Ξεκάρφωτο:
   Αντί για ευλογία, έγραψαν ιολογία! Μας έχει κάψει ο ιός τα μυαλά!

   «Το γεγονός αυτό ήταν έκτακτο και απροσδόκητο και μας χαροποίησε ιδιαίτερα, αποτελεί δε μεγάλη ιολογία για όλη την ενορία μας»

   Διαγραφή
 4. Δέν μεριμνησε μόνον ό Άγιος Αιτωλίας για τήν επαρχία του. Και ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων καί Αιγιαλείας κ.κ. Ιερώνυμος μαζι με τον Μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων κ.κ. Αμβρόσιο, περιήλθαν τήν ευρύτερη περιοχή τής πολεως Αιγιου καί περιχώρων, λιτανεύοντας τα Άχραντα Παθη, καθως και την χείρα του Αγίου Χαραλαμπους, κανοντας δεήσεις για ολη τήν Επαρχία μας και αγιασαν με αγιασμό, αφου προηγήθηκαν οι αναλογες ακολουθίες στόν Ιερό, Μητροπολιτικό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, οπου θησαυρίζεται τώρα και η θαυματουργή εικονα τής Παναγίας μας Τρυπητής, λόγω ανακαινίσεως του Προσκυνήματός Της.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Το σύνηθες και το αυτονόητο, χαρακτηρίζεται πλέον σπάνιο.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Όσον αφορά την εξάπλωση της επιδημίας, οι νομοί στους οποίους δεν υπάρχει επισήμως επιβεβαιωμένο κρούσμα (όπως εξάγεται από τον χάρτη που δημοσίευσε ο ΕΟΔΥ) είναι οι εξής: Γρεβενών, Καρδίτσας, Ευρυτανίας, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Αν δεν κάνω λάθος (που δεν κάνω) η Αιτολοακαρνανία μέχρι και πριν από λίγες μέρες δεν είχε ούτε ένα κρούσμα. Σήμερα που γράφω δεν ξέρω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...