Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

Σε λίγο, όταν εκατομμύρια άνθρωποι θα πεινάνε θα δούμε ποιος θα είναι ο νικητής

Σε λίγο όταν θα δούμε να αναβιώνουν μολυσματικές ασθένειες, όπως η φυματίωση ή να έχουμε δεκάδες χιλιάδες από καρκίνο και άλλες ασθένειες λόγω έλλειψης φαρμάκων από την πείνα, θα δούμε ποιος θα είναι ο νικητής

σχόλιο Γ.Θ : Συγκλονιστικός για άλλη μια φορά ο Γιώργος Τράγκας



Το πρώτο μήνυμα που θέλω να στείλω σήμερα προς τη γερμανόφιλη κυβέρνηση των Αθηνών και τον πολύ νεοφιλελεύθερο και σιωπηλό απέναντι στο Βερολίνο κο Μητσοτάκη, είναι ότι ο κορωνοϊός δεν θα πρέπει να αποτελέσει «λευκή επιταγή», για να καταπατηθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα, τα προσωπικά δεδομένα και οι ανθρώπινες ελευθερίες. Ο ιός δεν πρέπει να αποτελέσει αφορμή για επιστροφή σε εργασιακό μεσαίωνα και σε νέα λεηλασία των ελληνικών περιουσιών.

Αυτό το πρώτο μήνυμα της σημερινής εκπομπής, απευθύνεται σε ένα πρωθυπουργό, που με την παρατεταμένη σιωπή του προς το Βερολίνο και την αφωνία του στις ευρωπαϊκές διεκδικήσεις, αποδεικνύει ότι είμαστε χώρα – δορυφόρος και ότι η ανθρωπιστική κρίση που έρχεται θα είναι μεγαλύτερη από αυτή των 10 ετών του μνημονίου.

Ήδη, η ύπατη αρμοστής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, επικρίνει τις απεριόριστες εξουσίες που έχουν υιοθετήσει ορισμένες χώρες για να αντιμετωπιστεί ο κορωναϊός. Η κα Μισέλ Μπατσελέτ, είπε ότι δεν πρέπει να αποτελέσει «λευκή επιταγή» η υγειονομική κρίση για να καταπατηθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Όπως είπε, κε Μητσοτάκη η ύπατη αρμοστής του ΟΗΕ, μέτρα έκτακτης ανάγκης, μπορεί να είναι απαραίτητα προκειμένου να ανταποκριθούμε σε αυτή την έκτακτη ανάγκη υγείας, αλλά μια κατάσταση τέτοια, έκτακτης ανάγκης δεν είναι «λευκή επιταγή», ώστε να αγνοήσουμε τις υποχρεώσεις στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η ύπατη αρμοστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, κύριε Πρωθυπουργέ, τόνισε τη βαθιά ανησυχία της για την υιοθέτηση από ορισμένες χώρες, απεριόριστων εξουσιών έκτακτης ανάγκης.

Αγαπητέ κε Πρωθυπουργέ, να συστήσετε στους συνεργάτες σας, να σχεδιάζουν ένα σχέδιο αποκλιμάκωσης των μέτρων και να είναι απόλυτα ειλικρινείς απέναντι στο κοινό.

Δεν χρειαζόμαστε ούτε Ζουρνατζήδες, ούτε πολιτικούς τύπου Βίκτωρ Ορμπάν που με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου λαμβάνουν έκτακτα μέτρα και νομοθετούν στο πλαίσιο μιας απροσδιόριστης διάρκειας κατάστασης έκτακτης ανάγκης.

Κύριε Μητσοτάκη, λάβετε τα μέτρα σας. Οι θάνατοι και τα κρούσματα στην Ελλάδα που ανακοινώνονται καθημερινά στο πολεμικό δελτίο των έξι είναι μικρότερα από τους νεκρούς και τους τραυματίες των τροχαίων ατυχημάτων σε περίοδο μη κορωνοϊού. Τώρα που δεν κυκλοφορεί τίποτα δεν έχουμε και τροχαία.

Επομένως, επειδή έρχονται ιοί τοξικότεροι από την οικονομική ύφεση, πάρτε τα μέτρα σας και κουβεντιάστε με τους λοιμωξιολόγους για την αποκλιμάκωση των μέτρων και την ανακοίνωσή τους, έστω και μετά το Πάσχα, πριν κατηγορηθείτε, ότι αξιοποιείτε την περίοδο αυτή για άλλες δουλειές, γιατί όπως λέει και η αντιπολίτευση, το μόνο δημόσιο site που έπεσε περιέργως τελευταίως είναι αυτό της διαύγειας.

Προσέξτε κε Μητσοτάκη, γιατί ακολουθώντας τα γερμανικά βήματα, θα βρεθείτε ιδιαίτερα εκτεθειμένος, γιατί θέλετε να είστε συνεπής στις καταβολές του χρέους, αγνοώντας τις ανάγκες του ελληνικού λαού. Δεν θέλω να είμαι άδικος μαζί σας, αλλά η συμπεριφορά σας, αν και προσυπογράψατε το θέμα του κορονο- ομολόγου είναι γερμανόφιλη μέχρι αηδίας.

Σε μια εποχή, που καταγγέλλεται η Γερμανία από όλους, εμείς αντί να φωνάζουμε, παριστάνουμε τη φιλιπινέζα της Μέρκελ. Από όλους τους νότιους, μόνο εσείς δεν αρθρώσατε λόγο στο Eurogroup εναντίον των Γερμανών. Προσέξτε, γιατί τόσο η δήθεν μετριοπάθειά σας, όσο και οι υποτελείς στάσεις απέναντι στο Βερολίνο, γίνονται άμεσα αντιληπτά, γιατί το αποτέλεσμα στρέφεται ευθέως εναντίον των συμφερόντων του ελληνικού λαού.

Το χθεσινό πολεμικό δελτίο στις 18.00 των κ.κ. Τσιόδρα και Χαρδαλιά ήταν ηπιότερο και γλυκύτερο. Λέω γλυκύτερο, γιατί ο κος Χαρδαλιάς απέφυγε να απειλήσει το κοινό ή να εκτοξεύσει μύδρους εναντίον δημοσιογράφων. Ήταν ηπιότερο το κείμενο που ανέγνωσε, προφανώς μετά από συμβουλή του Μαξίμου.

Χθες, δεν ήταν ο γνωστός γκαουλάιντερ του κορονοϊού. Έχει αρχίσει να λέει ευθέως, ότι η υγειονομική νίκη ανήκει στο λαό και μόνο στο λαό και όχι στον κο Κικίλια ή το άδειο από συνεργάτες Μαξίμου.

Ο κος Τσιόδρας διάβασε με επιμέλεια τα στοιχεία που παίρνει κάθε απόγευμα από τον παγκόσμιο οργανισμό Υγείας και στη συνέχεια μίλησε για το αγαπημένο του θέμα, τις μάσκες και τα γάντια. Όσον αφορά τις μάσκες, ακόμη να μάθουμε αν πρέπει να τις φοράμε ή όχι. Για τα γάντια προσπάθησε να είναι διεξοδικός αλλά στο τέλος είπε το γνωστό «πλένουμε τα χέρια μας αρκετές φορές την ημέρα και δεν τα βάζουμε στο πρόσωπό μας!».

Φίλες και φίλοι, τις τελευταίες ημέρες θυμήθηκα τον παλιό καλό εαυτό μου και ως γιατροπαίδι έκανα πολλές ώρες ρεπορτάζ, ρωτώντας μάχιμους γιατρούς διαφόρων νοσοκομείων και όχι τους αγαπητούς καθηγητές λοιμωξιολόγους.

Έτσι μπόρεσα να συμπεράνω, γιατί έχουν πολλαπλασιαστεί οι θεραπείες και οι αποσωληνώσεις στις μονάδες εντατικής θεραπείας. Στα νοσοκομεία της Ελλάδος μετά από σχετική άδεια, εφαρμόζονται τρία πρωτόκολλα θεραπειών. Όποιος εισέρχεται με κορωνοϊό. Π.χ. στο ιστορικό νοσοκομείο Σωτηρία, που έχει εξαιρετικούς πνευμονολόγους, είτε σε άλλο νοσοκομείο, οι γιατροί προβαίνουν σε 2 τεστ που δείχνουν αν ο ασθενής μπορεί να λάβει χλωροκίνη ή αζυθρομυκίνη.

Γίνεται ένα ειδικό τεστ για τη χλωροκίνη και ακολουθούν ηπατικές δοκιμασίες, εξετάσεις στο συκώτι για το αν μπορεί να πάρει αζυθρομυκίνη. Εφόσον τα δύο τεστ είναι θετικά, οι πάντες παίρνουν 600mg την ημέρα χλωροκίνη και τη δοσολογία αζυθρομυκίνης που δίνουν οι θεράποντες ιατροί. Υπάρχει ένας νιαγάρας χλωροκίνης και αζυθρομυκίνης σε όλα τα νοσοκομεία. Είναι η συνταγή που εφάρμοσε ο διακεκριμένος Γάλλος λοιμωξιολόγος, Ντιντιέ Ραούλ στο νοσοκομείο της Μασσαλίας.

Τρεις κατηγορίες ελέγχονται και προσέχονται περισσότερο από τους γιατρούς. Οι υπερήλικες, οι έχοντες διαβήτη, καρδιοπάθεια και καρκίνο και η τρίτη κατηγορία είναι οι υπέρβαροι καπνιστές.

Ο δεύτερος συνδυασμός που δίνεται στα πιο βαριά περιστατικά και πριν πάνε στη διασωλήνωση, εκεί δηλαδή που επιμένει ο κορωνοϊός είναι κορτιζόνη και μονοκλωνικά αντισώματα που δίνονται σε παθήσεις όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Για αυτή τη χορήγηση απαιτείται υπογραφή του ασθενούς και της οικογενείας του.

Και – φίλες και φίλοι – αυτά τα φάρμακα χορηγούνται σε άλλες ασθένειες και επομένως πρέπει να υπάρχει συγκατάθεση του ασθενούς ή και μελών της οικογενείας του για να δοθούν. Αυτά είναι ακριβά φάρμακα αλλά το ελληνικό δημόσιο τα χορηγεί δωρεάν σε διάφορα βαριά περιστατικά. Από ό,τι κατάλαβα είτε λόγω ιατρικής άποψης, είτε λόγω ακρίβειας χορηγούνται μετά από σκέψη και όχι σε όλα τα περιστατικά.

Επίσης, σύμφωνα με τις απαντήσεις που πήρα από πλήθος μάχιμων γιατρών στα νοσοκομεία. Η χλωροκίνη και η αζυθρομυκίνη αποδίδουν θετικά αποτελέσματα σε υψηλά ποσοστά.

Πέραν αυτού, πολλοί ασθενείς φεύγουν από τις μονάδες εντατικής θεραπείας και πηγαίνουν σε διπλανούς θαλάμους για να συνεχίσουν την αποθεραπεία τους, η οποία μπορεί να διαρκέσει έως και 20 ημέρες. Ένα περιστατικό μόνο βγήκε από τη Σωτηρία στις 9 ημέρες.

Όπως κατάλαβα και λυπήθηκα πολύ, τα μαζικά περιοριστικά μέτρα στον ελληνικό πληθυσμό επιβλήθηκαν όχι μόνο για λόγους ταχύτατης μετάδοσης του ιού και τοξικότητας που παρουσιάζει σε ένα ποσοστό ασθενών, αλλά κυρίως γιατί η πατρίδα μας, η πτωχευμένη Ελλάδα, δεν έχει τον απαραίτητο αριθμό γιατρών, δεν έχει τον απαραίτητο αριθμό ΜΕΘ, για να αντιμετωπίσει ένα μεγαλύτερο κύμα νοσούντων από τον κορωνοϊό.

Τα ευρωπαϊκά συστήματα υγείας τόσο στην Ιταλία, όσο και στην Ισπανία έκατσαν, γιατί δεν έπεσαν αμέσως γιατροί δίπλα στους ασθενείς. Δεν τους προλάβαιναν. Δεν μπορούσαν να κάνουν αμέσως εξετάσεις και δεν είχαν τις απαραίτητες μονάδες εντατικής θεραπείας να τους νοσηλεύσουν.

Στην Ελλάδα τα πράγματα πάνε καλύτερα, γιατί δεν έχουμε ούτε μεγάλο αριθμό κρουσμάτων, ούτε εκτεταμένη διασπορά της νόσου. Το αρμόδιο υπουργείο Υγείας εξακολουθεί να λέει τερατώδη ψέματα, όσον αφορά τις προσλήψεις γιατρών. Ενώ χρειαζόμαστε 5.000 γιατρούς, έχει προσλάβει λιγότερους από 400 με μονοετείς συμβάσεις και μισθούς κάτω από χιλιάρικο για θέσεις επιμελητή Β’.

Ο κος Κικίλιας έχει βγει εντελώς έξω από το πολιτικό κάδρο, γιατί η παρουσία του κακό κάνει στην κυβέρνηση, καλό δεν κάνει. Αλλά και ο υφυπουργός Υγείας, ο κος Κοντοζαμάνης εμφανίζεται στις απαντήσεις του να είναι ελλιποβαρής, χωρίς συνειρμό και με πλήθος ψεμάτων. Ούτε αναπτύξαμε απαραίτητο αριθμό μονάδων εντατικής θεραπείας, ούτε γιατρούς προσλάβαμε για να καλύψουμε τα 5.000 οργανικά κενά. Σκεφτείτε μάλιστα, ότι απαιτούνται και 20.000 νοσηλευτές αλλά δεν υπάρχουν, γιατί οι γερμανόφιλοι των Αθηνών, τηρούν τις συνθήκες κατοχής και για να έχουν τις πολιτικές καρέκλες τους, θέλουν να εμφανίζονται συνεπείς στις καταβολές του χρέους.

Σε μια Ευρώπη που διαλύεται και φαίνεται ότι δεν μπορεί να ζήσει κάτω από τη σκιά του Βερολίνου και της απάνθρωπης πολιτικής των Βορείων, που θέλουν να αξιοποιήσουν ακόμη και τους χιλιάδες θανάτους από κορωνοϊό. Δηλαδή την ύφεση, την ανεργία και την πείνα που φέρνει ο κορωνοϊός στην Ελλάδα και τις άλλες νότιες χώρες της Ευρώπης.

Θερμή παράκληση να μην σπάτε τους δέκτες των τηλεοράσεων, όταν ακούτε το σύνθημα ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ! Πρόκειται να αλλάξει τώρα, όπως άκουσα από τον κο Χαρδαλιά και να γίνει ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ και ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΝΙΚΗΤΕΣ.

Σε λίγο, όταν εκατομμύρια άνθρωποι θα πεινάνε θα δούμε ποιος θα είναι ο νικητής.

Σε λίγο όταν θα δούμε να αναβιώνουν μολυσματικές ασθένειες, όπως η φυματίωση ή να έχουμε δεκάδες χιλιάδες από καρκίνο και άλλες ασθένειες λόγω έλλειψης φαρμάκων από την πείνα, θα δούμε ποιος θα είναι ο νικητής.


Όταν σε λίγο, τα 600.000 παιδιά που σιτίζονται πλημμελώς στην Ελλάδα θα πεινάνε ακόμα περισσότερο, θα δούμε ποιος θα είναι ο νικητής.

Όταν σε λίγο, θα φεύγουν κατά κύματα ΞΑΝΑ οι Έλληνες στο εξωτερικό, θα δούμε αν θα μπορεί να αρθρώσει λέξη ο Μητσοτάκης και πολύ περισσότερο οι πιονέροι της κυβέρνησης, όπως ο κακός μπάτσος στις ΕΞΙ.

Για να λέμε την αλήθεια, χθες γλύκανε λίγο την ομιλία του, αν και δεν είναι ακόμη, η κειμενογραφία του δεν είναι ούτε για διαγωγή ΚΟΣΜΙΑ.

Κυρίες και κύριοι, η γερμανόφιλη κυβέρνηση των Αθηνών δυστυχώς δεν έχει κανένα σχέδιο για αυτά που έρχονται. Περιμένει να πάρει κάποια οικονομικά αντίδωρα από την Ευρώπη, με την άδεια της Γερμανίας, αλλά η οικονομική καταστροφή που έρχεται είναι τέτοια που ξεπερνάει τις δυνατότητες του κου Μητσοτάκη και της πολιτικής παρέας του.

Όπως ανακοίνωσε χθες το ΔΝΤ η πανδημία θα προκαλέσει μεγαλύτερη ζημιά από την μεγάλη ύφεση του 1930. Θα μετατρέψει όπως λέει το ΔΝΤ την οικονομική ανάπτυξη παγκοσμίως σε έντονα αρνητική για το 2020, προκαλώντας μεγαλύτερη ύφεση, από τη μεγάλη ύφεση της δεκαετίας του ‘30. Το 2021 μπορεί να υπάρξει -όπως είπε η επικεφαλής κα Γκεοργκίεβα-, μικρή αναλαμπή, μικρή ανάκαμψη.

Η κρίση θα πλήξει περισσότερο τις αναδυόμενες αγορές και τις αναπτυσσόμενες χώρες, οι οποίες θα χρειαστούν δισεκατομμύρια δολαρίων σε ξένη βοήθεια.

Φανταστείτε τι θα συμβεί στην Ελλάδα και πόσο απροετοίμαστη και πόσο φιλογερμανική είναι αυτή τη κυβέρνηση. Και το τονίζω αυτό, γιατί ο δορυφόρος του Βερολίνου με τέτοιο δημόσιο χρέος, που αγγίζει σήμερα το 170 του ΑΕΠ ή το 180, σκεφτείτε που θα φτάσει αυτό το χρέος και αν μπορούμε με φιλογερμανική κυβέρνηση, που κάνει ό,τι λένε οι ανθέλληνες Γερμανοί, να καλύψουμε τις άμεσες ανάγκες που θα προκύψουν.

Δέχεται ήδη ένα καταλυτικό ντιρέκτ και αν η κυβέρνηση δεν αποκλιμακώσει ταχύτατα τα μέτρα και δεν αφήσει τους μικρούς να δουλέψουν, εννοώ τα μικρά καταστήματα και τις επιχειρήσεις, η πείνα και η ανέχεια θα ξεκολλήσουν τις πλάκες από τα πεζοδρόμια. Και μην τολμήσει να σκεφτεί ο Μητσοτάκης, ότι με αστυνομικά ή κατασταλτικά μέτρα θα αντιμετωπίσει την πείνα, την ανεργία και την ανέχεια.

Η κυβέρνηση αυτή, είναι δυστυχώς καταδικασμένη να πνιγεί μέσα στην οικονομική λαίλαπα που έρχεται. Ήδη ο Μητσοτάκης φαίνεται πολύ λίγος και οι υπουργοί του ελάχιστοι για να αντιμετωπίσουν τέτοια θηριώδη προβλήματα. Έως ένα σημείο ελάχιστο, θα έχουν την κατανόηση του λαού, μετά θα έρθει η έκρηξη.

Θα χρειαστούμε κυβέρνηση εθνικής ενότητας. Ήδη έχει διαπράξει λάθος, με την επιλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας. Μπορεί να είναι καλή νομικός ή αξιοπρεπής άνθρωπος, αλλά στη θέση αυτή χρειαζόμασταν πολιτικό με ανάστημα και διεθνείς γνωριμίες. Και όχι κάποιον που είχε τη συναίνεση του Βερολίνου και θεωρείται αβλαβής διέλευση από το Προεδρικό Μέγαρο. Είναι καθοριστικό λάθος του κου Μητσοτάκη.

Αυτά τα οποία λέει, τόσο ο κος Σταϊκούρας, όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είναι αστεία. Οι βλάβες στην οικονομία θα αγγίξουν το 25% του ΑΕΠ. Αν σκεφτείτε την απώλεια των εσόδων από τον τουρισμό, δηλαδή 18% του ΑΕΠ, αντιλαμβάνεστε που πηγαίνει το μαγαζί.

Ούτε για επενδύσεις μπορεί πλέον να μιλάει ο κος Μητσοτάκης, ούτε για παροχές προς τους εργαζόμενους που θα χάσουν τη δουλειά τους. Ας μην συνεχίσει να λέει ψέματα στον ελληνικό λαό, όπως αυτά που λέγονται για τις ενισχύσεις στον τομέα της υγείας προς άγραν εντυπώσεων. Ο κόσμος θα πεινάσει και η φιλογερμανική κυβέρνηση θα βρεθεί ευθέως στο στόχο της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού. Ήδη εμφανίζεται κατώτερος των περιστάσεων, διότι δεν υψώνει καμία φωνή, όπως κάνει η γειτονική Ιταλία, προς την πλευρά του Βερολίνου.

Κυρίες και κύριοι, είτε με κορονο- ομόλογα, είτε με συμβιβασμούς, είτε με δάνεια, η πατρίδα μας – αυτή είναι η αλήθεια – εισέρχεται σε νέο κύκλο μνημονίων. Εισέρχεται σε ανείπωτη, πρωτόγνωρη φτώχεια, όμοια με εκείνη της πρώτης μεταπολεμικής περιόδου. Η Ευρώπη θα διαλυθεί. Η Γερμανία κοιτάει τα συμφέροντά της, το ίδιο και οι Βόρειοι σύμμαχοί της. Εμείς θα παραμείνουμε δορυφόροι της κας Μέρκελ;

Ήδη ο κος Πομπέο, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επενέβη και σε συνέντευξή του στη Γερμανική Bild, τόνισε ότι η Γερμανία πρέπει να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Ευρώπης.

Η κα Μέρκελ απέρριψε και πάλι χθες τα κορονο-ομόλογα με αμοιβαιοποίηση του χρέους των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες της μεγάλης οικονομικής ύφεσης. Η κα καγκελάριος, η καλή φίλη της οικογένειας Μητσοτάκη εμφανίστηκε ανοικτή μόνο για κοινό δανεισμό μέσω των κορονο-ομολόγων. Δηλαδή πάλι μνημόνια, πάλι όροι, πάλι μεταρρυθμίσεις, πάλι περικοπές.

Επίσης, όχι σε κορονο- ομόλογα και όχι σε διαγραφή χρεών είπε η κα Λαγκάρντ, επικεφαλής της ΕΚΤ. Όπως αντιλαμβάνεστε : όλοι μαζί ενωμένοι αλλά στη μάσα χωριστά. Η κα Λαγκάρντ είπε, ότι οι κυβερνήσεις στην Ευρώπη πρέπει να υποστηρίξουν η μία την άλλη αλλά δεν θέλει καμία διαγραφή χρέους, ούτε κορονο-ομόλογα. Θέλει η υποστήριξη να γίνεται με δάνεια, με μνημόνια και με όρους.

Το ναυάγιο ή τα ναυάγια στο Γιούρογκρουπ είναι ο οιωνός της διάσπασης που θα έρθει στην Ευρώπη και ελπίζω η γερμανόφιλη κυβέρνηση των Αθηνών με τον γερμανοτραφή πρωθυπουργό μας, να μην συνεχίσει να ακολουθεί τις εντολές των δημίων της Ευρώπης.

Πρέπει να πω – φίλες και φίλοι – ότι μέχρι στιγμής έχουν χαθεί χιλιάδες θέσεις εργασίας. Θεωρείται βέβαιο, ότι δεκάδες χιλιάδες ή και εκατοντάδες χιλιάδες θα χάσουν το ψωμί τους. Τα νούμερα που ήδη καταγράφονται από ατομικές ή μαζικές απολύσεις που στοιβάζονται η μία πάνω στην άλλη είναι συγκλονιστικά.

Κυρίες και κύριοι, ο κορωνοϊός φέρνει το χειρότερο ιό που έζησε η ανθρωπότητα και ελπίζω η ένταση που επικρατεί και η άβυσσος που δημιουργείται στις διεθνείς σχέσεις να μην μας φέρει ραδιενεργό ατμόσφαιρα.

Ας προσέξει και ο υιός Μητσοτάκη, γιατί η Γερμανία θα βρεθεί υπόδικη. Όπως συνέβη σε άλλες εποχές και θα είναι λυπηρό επί των ημερών του, να υποθηκευτεί επί δεκαετίες το μέλλον του ελληνικού λαού.

Φίλες και φίλοι, να επιστρέψω λίγο στο μέτωπο του κορωνοϊού. Κακά τα ψέματα, έχουμε μπερδευτεί από όσα μας λέει ο κος Τσιόδρας για το αν πρέπει να φοράμε μάσκες ή γάντια. Κάθε μέρα κάτι του λένε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ή από το Ευρωπαϊκό Κέντρο και συνεχώς αλλάζει τα πράγματα ή διαφοροποιεί τις θέσεις του ή είναι επιφυλακτικός.

Για να βάλουμε τα πράγματα σε τάξη, όπως βλέπουμε στα δελτία ειδήσεων εκατομμύρια Ασιάτες και δυτικοί φοράνε μάσκες. Εκεί στις χώρες τους, δεν υπάρχει κανένας υπεύθυνος, να τους αναφέρει την επικινδυνότητα που έχει η μάσκα, όταν δεν ξέρεις να την βγάζεις;

Επίσης, για τα γάντια, έπρεπε να περάσουν 2 μήνες για να κάνει αναφορά και να πάρει θέση ο λοιμωξιολόγος κος Τσιόδρας; Καλά δεν γνώριζε ο καθηγητής από την πείρα του, πότε και πώς φοράνε μάσκες ή γάντια οι άνθρωποι σε μία επιδημία; Έπρεπε να συμβουλεύεται επί ένα μήνα καθημερινά τον παγκόσμιο οργανισμό;

Κλείνοντας, θέλω να σας παρακαλέσω, να μην δίνετε μεγάλη σημασία στις υποσχέσεις αυτής της κυβέρνησης. Τα 14 δις μέτρα που παρουσίασε η κυβέρνηση είναι μια αλχημεία, κοινώς πέτσινα. Δεν μπορούν να καλύψουν ούτε την ανεργία, ούτε τα λουκέτα στις επιχειρήσεις που θα κλείσουν. Θα υπάρχει θύελλα, τρικυμία, τσουνάμι αντιδράσεων.

πηγή 

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...