Πέμπτη 19 Δεκεμβρίου 2019

Προέλαση LNA στην Τρίπολη: «Ελέγχουμε σχεδόν όλη την πόλη» – Δεκάδες φιλότουρκοι νεκροί

Θέμα ωρών είναι όπως φαίνεται πλέον, η πτώση της Τρίπολης της Λιβύης από τον Εθνικό στρατό του Χαφτάρ, μιας και έχουμε κατάληψη οχτώ προκαθορισμένων σημείων εντός της πόλης, με τους τζιχαντιστές να έχουν “στριμωχθεί” σε μια στενή λωρίδα γης αναμένοντας το απλά το μοιραίο.

Ανακοίνωση LNA : “Η πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, έχει σχεδόν καταληφθεί”.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Sputnik στα αραβικά και λιβυκό ΜΜΕ, ο ταξίαρχος του LNA Khalid al-Mahjoub επεσήμανε ότι ολοκληρώθηκε η κατάληψη του κορμού της πρωτεύουσας και ότι απομένει μόνο μια περιοχή στην οποία συγκεντρώθηκαν όλοι οι φιλότουρκοι αντάρτες αλλά και οι Τούρκοι σύμβουλοι.

Ο Mahjoub δήλωσε: «Πιστεύουμε ότι η πλήρης εξάλειψη των πολιτοφυλακών είναι η μόνη λύση«.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε ότι η προέλαση των λιβυκών ενόπλων δυνάμεων του LNA έφτασε στα καθορισμένα σημεία σύμφωνα με το σχέδιο σε χρόνο ρεκόρ και έθεσε γρήγορα τα ξένα τρομοκρατικά στοιχεία σε μια «δύσκολη δοκιμασία».

Ο Ταξίαρχος Al-Worfalli, σε αποκλειστικές δηλώσεις προς το αραβικό πρακτορείο ειδήσεων Al-Ain News δήλωσε ότι οι τζιχαντιστές έχουν “στριμωχθεί σαν τα ποντίκια σε μια στενή λωρίδα γης” .

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι τα τρομοκρατικά στοιχεία που εκπαιδεύτηκαν στη Συρία και προέρχονταν από την Τουρκία μέσω του αεροδρομίου της Misurata, είναι σε απελπιστική κατάσταση ενόψει της αναμενόμενης δράσης των ειδικών δυνάμεων της Λιβύης που εκπαιδεύθηκαν για νυχτερινές μάχες και ελιγμούς πίσω από εχθρικές γραμμές.

Άρα το «πάρτυ» αναμένεται το βράδυ στο οποίο θα επιχειρηθεί η εξόντωση εκατοντάδων τζιχαντιστών, οι οποίοι ας μην γελιόμαστε κρατάνε ακόμα όρθια της κυβέρνηση του Σαράτζ μαζί με τα τουρκικά όπλα και τους συμβούλους.

Ο Al-Worfalli ολοκλήρωσε τη δήλωσή του υπογραμμίζοντας ότι οι μάχες θα συνεχιστούν μέχρι να ανακτηθεί κάθε σπιθαμή του λιβυκού εδάφους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μια μεγάλη δύναμη του 302ου μηχανοκίνητου τάγματος του LNA είχε μετακινηθεί σε συγκεκριμένες περιοχές με αποστολή να σαρώσει τα πάντα.

Όλα αυτά ενώ στο Βερολίνο έχουμε την αναμονή της διεξαγωγή διεθνούς διάσκεψης για τη Λιβύη με στόχο την επίλυση της πολιτικής κρίσης της χώρας.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Χάφταρ προέτρεψε τις δυνάμεις του να εισχωρήσουν προς το κέντρο της Τρίπολης σε αυτό που ονόμασε «τελική μάχη» για την πρωτεύουσα.

Με τους τζιχαντιστές όμως ξέρουμε ακριβώς τι θα κάνουν οι Λίβυοι κομάντος του Χαφτάρ, δεν μας είπαν όμως τι θα πράξουν με τους Τούρκους συμβούλους που βρίσκονται μέσα στην Τρίπολη και την Μισουράτα;

Εκτιμάται ότι σε αυτό ακριβώς το σημείο , είναι πιο πιθανή από ποτέ μια τουρκική στρατιωτική παρέμβαση, για να μην δοθούν πιθανόν στην δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο με Τούρκους στρατιωτικούς, ως αιχμαλώτους, διότι αυτό θα καταρράκωνε το ηθικό των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, και πιο πολύ θα ‘τσαλάκωνε» την εικόνα του σουλτάνου, την οποία καλλιεργεί ο Τούρκος πρόεδρος κατά των χωρών της περιοχής, και συγκεκριμένα κατά της Ελλάδος και της Κύπρου.

πηγή  

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...