Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης: «Βρισκόμεθα προ της Αντιχρίστου εποχής»


*Από το βιβλίο: «Χαριτωμένες πατρικές νουθεσίες Γέροντος Εφραίμ Φιλοθεϊτου»

…Ταπεινά, παιδιά μου, αγωνισθείτε παρακαλώ, μη δειλιάσετε. Προσέξτε μη χάσουμε την Ορθόδοξη χριστιανική πίστη. Δεν καταταχθήκαμε σ’ αυτόν τον ωραίο μοναχικό στρατό με δική μας θέληση, αλλά με κλήση του Αρχιστρατήγου μας Ιησού.

Λοιπόν, σαν λεβέντες του Αληθινού Θεού μας προχωράτε. Ποτέ μην προδόσετε και παραδοθείτε στον απαίσιο εχθρό της ψυχής μας διάβολο και εκπέσετε ως ανάξιοι της τόσο υψηλής αποστολής και λυπήσετε τον Γλυκύτατο Ιησού μας. «Δοξάσατε τον Θεόν εν τω σώματι και τω πνεύματι ημών».

Βρισκόμεθα προ της Αντιχρίστου εποχής. Η μαρτυρική ομολογία μας, «πίστη στην θεανθρωπία του Κυρίου μας Ιησού» θα μας αξιώσει, Θεού βοηθεία, να βρεθούμε στο πνευματικό τάγμα των μεγάλων Ομολογητών και μαρτύρων της πίστεως.

Γι’ αυτό αθληταί μου, «προσέχετε εαυτούς εν παντί».

Να είστε μαχητικοί με τον παλαιό εαυτό σας. Μην υποχωρείτε με τίποτε στον πνευματικό σας αγώνα με τα πάθη και τις αδυναμίες.

Για να πετύχετε σ’ αυτό το άθλημα, χρειάζεται να ταπεινώσουμε τον εαυτό μας. Χωρίς ταπεινοφροσύνη αέρα δέρουμε. Η αρετή αυτή, λόγω της μεγάλης πνευματικής αξίας, θέλει πολύ δουλειά· πολύ κόπο και μόχθο. Θα δώσουμε αίμα ψυχής για να μας δοθεί λίγη ταπείνωση. Πανάκριβη αρετή! Την τρέμουν οι δαίμονες! Εκεί σπάζουν τα μούτρα τους…

Ταπεινωθείτε παιδιά μου. Η Αληθινή αγάπη του Χριστού μας είναι ζυμωμένη με ταπείνωση.

Όταν κάνουμε το δικό μας θέλημα, όταν δικαιώνουμε τους εαυτούς μας, όταν κάνουμε κρυφά το θέλημά μας, να γνωρίζουμε πως νοσούμε άσχημα από υπερηφάνεια και οίηση.

Ποτέ δεν θα πετύχουμε τίποτε το ωραίο και σπουδαίο, αν δεν ποδοπατήσουμε το «εγώ» μας.

Η αυτομεμψία (ο πρόδρομος της ταπείνωσης) του εαυτού μας, μας βοηθά άκρως επιτυχημένα για να φθάσουμε σιγά-σιγά στην πανέμορφη ταπείνωση.

Η ταπείνωση κατέβασε τον «Θεόν Λόγον» στη γη.

Η ταπείνωση της Παρθένου Μαρίας την αξίωσε να γίνει Θεοτόκος. Η ταπείνωση αξιώνει τον τιποτένιο άνθρωπο της θεοπτίας.

Εύχομαι ολόψυχα και ανύστακτα, παιδιά μου, να αξιωθείτε της Πανέμορφης αυτής αρετής…

Υγιαίνετε και ανδρίζεσθε επ’ ελπίδι ζωής αιωνίου. Αμήν.

† Ο ψυχικά πάμφτωχος πατέρας σας

Γ. Εφραίμ
ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΔΕΙΤΕ: ⇒ ΕΔΩ
https://simeiakairwn.wordpress.com

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...