Τετάρτη 25 Δεκεμβρίου 2019

ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ ΣΤΙΣ…ΑΡΑΒΙΚΕΣ ΧΩΡΕΣ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ενώ στην Ευρώπη και στην χώρα μας την Ελλάδα επιβάλλουν με την εισβολή εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων λαθρό μια άτυπη και συχνά με το στανιό ισλαμοποίηση, την ίδια ώρα παρατηρείται το εντυπωσιακό φαινόμενο μια εξασθένηση του Ισλάμ σε ισλαμικές, κυρίως αραβικές χώρες, συνέπεια μιας ιστορικής παρακμής της θρησκείας του Μωάμεθ.

Σε μια μεγάλη έρευνα που έγινε στις 5 Δεκεμβρίου από το περιοδικό Economist, για το γνωστό αμερικανικό πανεπιστήμιο Stanford Üniversity, που αναδημοσίευσε στην εφημερίδα Hürriyet ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος, Ertuğrul Özkök, σε επτά αραβικές μουσουλμανικές χώρες, βγήκαν πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα σε σύγκριση των ετών 2012-2014 με 2018-2019 .

Συγκεκριμένα στην έρευνα που έγινε στις χώρες Αίγυπτος, Αλγερία, Λιβύη, Λίβανος, Ιράκ, Ιορδανία και Τυνήσια, παρατηρήθηκε :

1) Μεγάλη πτώση της εμπιστοσύνης στα ισλαμικά κόμματα, (όπως οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι)
Στην Αλγερία από το 50% στο 18%.
Στην Αίγυπτο από το 21% στο 18%.
Στην Τυνησία από το 33% στο 17%.
Στην Ιορδανία από το 35% στο 13%.
Στο Ιράκ από το 42% στο 11%.2) Πτώση της θρησκευτικότητας στο Ισλάμ, με συνέπεια να πηγαίνουν όλο και λιγότεροι στα τζαμιά.
Στην Αίγυπτο από το 88% στο 72%,
Στην Αλγερία από το 67% στο 65%,
Στον Λίβανο από το 65% στο 48%,
Στο Ιράκ από το 60% στο 35%,
Στην Τυνησία από το 52% στο 35%,3) Όλο και περισσότεροι δηλώνουν φανερά ότι δεν είναι πιστοί μουσουλμάνοι, παρά του ότι αυτό είναι πολύ δύσκολο να το δηλώσεις σε ισλαμική χώρα.
Στην Τυνησία από το 18% στο 32%,
Στην Αλγερία από το 8% στο 17%,
Στο Λίβανο από το 12% στο 13%,
Στην Αίγυπτο από το 2% στο 9%,
Στο Ιράκ από το 5% στο 7%,Αντιλαμβάνεται κανείς ότι μετά τις βιαιοπραγίες του ισλαμικού κράτους και των Αδελφών Μουσουλμάνων, (φίλων του Ερντογάν), που έχει επηρεάσει άκρως αρνητικά τα θρησκευτικά αισθήματα σε αραβικές χώρες, έχει αρχίσει μια διαδικασία από-ισλαμοποίησης, ενώ στην Ευρώπη την ίδια ώρα έχουμε μια εξιδανίκευση του Ισλαμ με το πρόσχημα της καταπολέμησης του ρατσισμού και… άλλες ηλιθιότητες.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
http://nikosxeiladakis.gr

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...