Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

«Ψυχρολουσία» από Ισραήλ: «Δεν θα στείλουμε πολεμικά πλοία κατά της Τουρκίας» – «Διαφωνούμε με τον Ερντογάν αλλά…»

σχόλιο Γ.Θ : Το ότι δεν ήταν ποτέ αληθινή η συμμαχία, η φιλία και τα χαμόγελα με αυτούς τους τύπους, οι περισσότεροι το γνωρίζαμε. Το Ισραήλ για το δικό του συμφέρων συμμαχεί και με τον διάβολο. Άλλες συμμαχίες είναι περιττές



Του Ανδρέα Μουντζουρούλια

Και ξαφνικά η απόλυτη ψυχρολουσία από το Ισραήλ. Οι σημερινές δηλώσεις του ΥΠΕΞ Ισραέλ Κατζ αποδεικνύουν περίτρανα πως η χώρα μας ότι και να γίνει θα είναι μόνη της. Αυτό βέβαια το γνωρίζαμε, αλλά περιμέναμε από το Τελ Αβίβ μία καλύτερη στάση.

Βέβαια στο τέλος μετράνε οι πράξεις και ουδείς γνωρίζει τι θα συμβεί σε περίπτωση σύγκρουσης στην Α. Μεσόγειο, όμως τελικά, όπως και είναι φυσιολογικό, κανείς δεν θα στείλει στρατιώτες για να θυσιαστούν για άλλη χώρα.

Μόνο που τώρα βέβαια η σύγκρουση είναι αναπόφευκτη και για το Ισραήλ, διότι ο Ερντογάν θέλει να τεμαχίσει την Α.Μεσόγειο και να την κάνει τουρκική λίμνη, εκτός εάν θέλουν κάποιοι να βάλουν μπροστά την Ελλάδα για να κάνει την δουλειά.

Τι ανέφερε ο Ισραηλινός ΥΠΕΞ:

Το Ισραήλ αντιτάσσεται στη συμφωνία που υπέγραψαν Άγκυρα-Τρίπολη για τη χάραξη θαλάσσιων ορίων στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά η συμφωνία είναι απίθανο να οδηγήσει σε σύγκρουση με την Τουρκία, δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ.

Ο δημοσιογράφος του Reuters ζήτησε από τον Ισραηλινό ΥΠΕΞ για το εάν τελικά ισχύει ότι ο Νετανιάχου σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Αναστασιάδη καταδίκασε την συμφωνία.

Η Λευκωσία ανέφερε ότι ο Νετανιάχου είπε στον Πρόεδρο της Κύπρου την περασμένη Παρασκευή ότι η ναυτιλιακή συμφωνία θα πρέπει να καταδικαστεί ως «παράνομη».

Αυτή είναι η επίσημη θέση του Ισραήλ, ναι, καταδικάζουμε την συμφωνία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα στείλουμε πολεμικά πλοία για συγκρουστούμε με την Τουρκία!

Την ίδια στιγμή ο Κατζ δήλωσε σε τηλεοπτική συνέντευξη στο κανάλι 13 του Ισραήλ, ότι ενώ ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν είναι αντίπαλος, δεν πιστεύει το Ισραήλ και η Τουρκία θα έρθουν σε σύγκρουση.

Δεν έχουμε καμία επιθυμία για σύγκρουση, το ίδιο πιστεύω και η Τουρκία, είπε.

Δεν γνωρίζουμε εάν τελικά το Ισραήλ θέλει να ρίξει στάχτη στα μάτια, αλλά θεωρούμε πως πρέπει σαν χώρα να ενισχύσουμε περεταίρω τις ΕΔ, διότι κανείς μα κανείς δεν πρόκειται να δώσει ένα χέρι βοηθείας.

Εξάλλου δεν το χρειαζόμαστε, μπορούμε και μόνοι μας!


πηγή

Τα θυμάσαι τα αδέρφια σου;

Έχουμε να γράψουμε ιστορία ακόμη...